Új Siemens Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #497  

 

A Siemens Building Technologies divíziója nemrég mutatta be az új FC360 típusú 1-hurkos címezhető tűzjelző központját. Az FC360 központ a Cerberus FIT termékcsalád része, amely központot a Siemens kisebb méretű épületek és létesítmények költséghatékony védelmére fejlesztett ki.

A Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ megalkotásával a Siemens a kisebb tűzvédelmi rendszerek piacát célozza meg, amelyet a könnyen telepíthető és kezelhető, ezáltal költségoptimalizált rendszerek jellemeznek.

A Siemens Cerberus FC360 tűzjelző központra illeszthető 126 címzett C-NET eszköz, amelyek lehetnek érzékelők, kézi jelzésadók, modulok, huroktáplált hangjelzők, fényjelzők, szinti kijelző/kezelő egységek.

Néhány kivétellel a teljes Cerberus PRO érzékelő család eszközei illeszthetők a központhoz úgy, mint nagy megbízhatóságú ASAtechnology™ (Advanced Signal Analysis) jelfeldolgozású multikritériumos érzékelők (OOH740, OOHC740), melyek kiváló immunitással rendelkeznek a zavaró tényezőkkel szemben, és ez által megelőzhetők a téves riasztások.

Az érzékelők és a perifériák illeszkedhetnek a központ jelvonal kártyájához hurok struktúrában, amely által jelentősen megnő a jelvonal biztonságos üzemelése, köszönhetően a redundáns kommunikációs útvonalaknak.

A Siemens FC360 tűzjelző központban található egy beépített programozó szoftver (Panel Configurator), amely elérhető webszerveren keresztül, és az üzembe helyezés folyamatát gyorsabbá és egyszerűbbé teszi. A központhoz használható egy offline Desktop Editor nevű szerkesztő program is a site konfiguráció megtekintéséhez, valamint a felhasználói szövegek és a vezérlési mátrix módosításához. A program segítségével virtuális környezetben lehet ellenőrizni a központ beállításait akár tanulási célból is. Így könnyedén elsajátítható a központ programozása és csökkenthető az oktatási költség is.

Továbbá az FC360 tűzjelző központ kezelő egysége is a minél egyszerűbb és célirányosabb kezelhetőséget célozza meg a felhasználóbarát kezelői felülettel, a folyadékkristályos kijelzővel, a LED-es állapot kijelzőkkel és az egyértelműen beazonosítható állapotjelző ikonokkal. Ezek a tulajdonságok nagyon hasznosak egy vészhelyzeti szituációban.

Mint a legtöbb 1-hurkos központ, az FC360 is kifejezetten kisebb és közepes méretű épületek védelmére alkalmas úgy, mint például kisebb hotelek, nővérszállók, óvodák, bölcsődék, kisebb postahivatalok illetve bankfiókok. Speciálisabb alkalmazásokhoz és komplexebb vezérlési mátrix lehetőségekhez továbbra is elérhető a Cerberus PRO termék család FC721 típusú 1 hurkos címzett központja.

Az FC360 tűzjelző központ megfelel a legújabb vonatkozó szabványoknak úgy, mint az EN54-2, EN54-4 illetve EN54-13, valamint rendelkezik "Loss Prevention Certification Board" (LPCB) minősítéssel és gyártói teljesítmény nyilatkozattal is.

A Siemens Cerberus FIT FC360 tűzjelző központ katalógusáért/árajánlatért vagy bővebb információért kérjük forduljon a Siemens Zrt. - Building Technologies, Épületautomatizálás, Tűzjelzés és Biztonságtechnikai munkatársaihoz.

LOGO