Akadálymentes fürdőszoba a Ravaktól

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #510  

 

A fürdőszoba több esetben nehéz terep, de nem csak a mozgáskorlátozottak, idősek vagy kisgyermekek számára. A csúszásveszély elhárítása, az általános akadálymentesítés az egész család érdeke lehet, különösen ha egy családtag kerekesszékkel közlekedik benne.

Akadálymentesítés, nem csak mozgáskorlátozottaknak - A Langer család története

A RAVAK fürdőszoba missziója, hogy megoldást kínáljon a lehető legtöbb fürdőszoba felhasználó számára. Egyes helyzetek ugyan kihívás elé állítanak minket, de nem hiszünk a lehetetlenben, csak a tehetetlenben. E hozzáállás mentén kapcsolódott össze cseh anyacégünk és a Langer család, akiknek kerekesszéket használó kislányuk, Teréz miatt akadálymentes fürdőszobára, nagy méretű és jól kihasználható zuhanykabinra volt szükségük.

Egy akadálymentes, egyedi tervezésű zuhanykabin összeállításának megmérettetése közel sem jelent annyi problémát, amennyi nehézséget okoz a hiánya. Ezzel a Langer család is tisztában volt, így célul tűzték ki, hogy a már nem megfelelő kádjuk helyett olyan zuhanykabinra váltanak, ahol cseperedő lányuk, Teréz, kerekesszékével önállóan is kényelmesen tisztálkodhat.

A zuhanyzó legfontosabb követelményei közé tartozott, hogy a zuhanyajtó befelé nyíljon és hogy megfelelő szélességű legyen a kerekesszékkel való mozgáshoz. Nem egészen két hét alatt született egy teljesen egyedi, komplett megoldás, amely sem a RAVAK katalógusban, sem az online zuhanykabin konfigurátorban nem található meg. A Chrome zuhanyajtó - amely 80 és 90 cm szélességben kapható - és fix oldalfal segítségével létrehoztunk egy 186 cm extra szélességgel rendelkező zuhanykabint. Így a Teréznek szánt zuhanyzó nagyjából 82 cm szélességű belépést biztosít, ráadásul a zuhanyajtó kifelé és befelé egyaránt nyitható. 

Annak ellenére, hogy egy ilyen nagyméretű zuhanykabin általában minden extra centiméterével masszívabb hatást kelt, a Langer család zuhanyzója mégis légiesen könnyed összképet mutat. Ez az edzett biztonsági üveg hatalmas lapjainak köszönhető, melyekAntiCalc technológiával kezelt üvegfelületek. Ez a RAVAK szabadalom meggátolja a vízkőképződést, így az üveg nem szennyeződik olyan könnyen és nem igényli a mindennapos karbantartást.

RAVAK tipp: Érdemes a víz keménységétől és a használat gyakoriságától függően 2-6 havonta AntiCalc Conditionert használni, mely megújítja az üvegfelület ellenállóképességét!

A zuhanyzót nagyobb zuhanykabinhoz is alkalmas, rozsdamenteszuhanyfolyókával egészítettük ki, amely hagyja érvényesülni a kerámia padlót, és biztosítja a 60 liter/perc vízáteresztő képességet. A zuhanyfolyókák megbízhatóságát a 25 éves garancia támasztja alá. A család a zuhanyzás még nagyobb komfortja érdekében kerek formájú esőztetőt és kézi zuhanyfejet is választott a zuhanykabinhoz.

Hogy a fürdőszoba minden egyes eleme harmonizáljon egymással, Chrome koncepcióba tartozó mosdót és csaptelepet ajánlottunk a családnak. Az öntött műmárvány mosdó  letisztult és egyszerű, ugyanakkor nagy a mosdó- és rakodótere. Langerék a klasszikus mosdócsaptelep helyett a Chrome koncepció mosogatócsaptelepét választották, amelyet Teréz kerekesszékből is jól tud használni. A szaniterekhez való akadálymentes hozzáférés miatt nem ajánlottuk a mosdó alatti szekrényt, amelyet a család meg is fogadott.  

Langerék egyedi zuhanykabinjának megtervezésével Teréz hétköznapi teendői kényelmesebbé váltak, amely a mai napig jó érzéssel és elégedettséggel tölt el minket. A sikerek után bízunk benne, hogy nincs olyan különleges fürdőszoba elképzelés, amelyet ne tudnánk kivitelezni, örömöt szerzve és megoldást szállítva a használóinak. Ha Önnek is egyedi megoldásra van szüksége, használja praktikus zuhanytervező konfigurátorunkat, vagy keresse kollégáinkat az info@ravak.hu e-mail címen!

 

LOGO