Higiénia, biztonság és komfort egyben

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #535  

 

A termosztáttal és forrázás elleni védelemmel ellátott elektronikus szaniterszerelvények magas fokú higiéniát, biztonságot és komfortot nyújtanak. Az érintés nélküli működtetésnek köszönhetően az emberről emberre terjedő fertőzések kockázata legfeljebb 80 %-kal csökken, ami különösen a magas higiéniai követelményeket támasztó épületekben kiemelkedő fontosságú.

Vitus E érintés nélküli mosdócsaptelep

Schell Vitus E mosdócsaptelep
Az elektronika önállóan felismeri a használaton kívüli állapotot, amit higiéniai öblítésekkel vagy előre beprogramozott öblítésekkel kompenzál. 
Ahol meleg vagy hideg víz áll a rendszerben, ott a baktériumok is elszaporodhatnak. Ez különösen azokra a fali kifolyókra érvényes, melyek nagyon közel helyezkednek el az ivóvizes berendezésekhez.
A Schell a „Vitus E” új érintés nélküli mosdócsapteleppel tette teljessé a robosztus és szép formavilággal rendelkező falon kívüli „Vitus” szerelvénycsaládját a 2017-es ISH-ra. Az új „Vitus Emosdócsaptelep a gyakorlathoz igazodó funkcióinak köszönhetően mindig higiénikus vízvételt biztosít. Tökéletesen megfelel az érzékeny felhasználási területeken, mint például a klinikák, orvosi rendelők, mozgáskorlátozott WC-k, idősek otthona, óvodák és élelmiszer feldolgozó üzemek esetében.

Az igényes műszaki tartalom minden fontos követelménynek megfelel
A „Vitus E” esetében a csaptelep megnyitását egy intelligens infravörös érzékelő elektronika szabályozza: ha a kezünket a szerelvény fedelében található érzékelőhöz közelítjük, a csaptelep érintés nélkül megnyit. A vízfolyás akkor áll meg, ha a kezünket másodszor is az érzékelőhöz közelítjük. Így a felhasználó önállóan dönthet a takarékos és környezetbarát vízvétel mellett. A vízpazarlás elkerülésének érdekében a víz folyásának ideje elektronikusan 4 és 240 másodperc között szabályozható. A beállított idő lejáratát követően a csaptelep automatikusan elzár. 

A jobb oldalon található könnyen mozgatható termosztátfogantyú segítségével a felhasználók egyénileg be tudják állítani a víz kívánt hőmérsékletét. A beépített gombzár a forrázás elleni védelmet biztosítja 38°C-os víz-hőmérséklet esetén. A hideg víz kimaradása esetén egy autotermikus biztonsági retesz automatikusan 1 maximum 3 másodpercen belül megszünteti a forró víz kiáramlását.

 

Az ivóvíz higiéniájának biztosítása érdekében például az utolsó használatot követően 24 óránként előre be lehet állítani a pangó víz elleni öblítési funkciót, melynek hosszát szintén az egyéni szükségleteknek megfelelően a helyszínen meg lehet határozni. A pangó víz elleni öblítési funkció bekapcsolása egyénileg választható, de használata legalább a keveset vagy rendszertelenül használt vízvételi pontokon illetve az ágvezeték végén kialakított öblítési pontokon ajánlott. A termikus fertőtlenítés lehetősége a „Vitus E” esetében a termosztát ellenére is természetesen fennáll.

Sokrétű felhasználási lehetőség az új építésű és a fennálló épületekben is
A „Vitus E”-t a három különböző kifolyóhossz teszi univerzálisan felhasználható falon kívüli mosdócsapteleppé. A teljes fém csaptest kidolgozása kiváló minőségű, nagyon sima és könnyen takarítható króm felülettel rendelkezik. Az elemes működtetés (4 x 1,5V-os alkáli elem) miatt a „Vitus E” beszerelése is olyan egyszerű, mint egy mechanikus vagy önelzáró szerelvényé és utólagosan is beszerelhető. A csapház minden alkotóeleme robosztus, kiváló minőségű krómozott sárgarézből készül és nagyrészt vandálbiztos. Az összes működést biztosító alkatrész a szerelvénybe integrálva található.

A „Vitus E” csaptelep beépítési méretei:

 

A Vitus-széria minden tagja működőképes állapotban kerül leszállításra. De egy laptopon vagy egy tableten illetve az ingyenes „eSchell” Software-n keresztül a felhasználó vagy az ivóvíz rendszer sajátos igényeihez is hozzáigazítható. A „Vitus E” ezzel jelentősen megkönnyíti az üzembe helyezést a szakemberek számára és értékes időt takarít meg nekik. Ezen kívül a Software további állítási lehetőségeket is biztosít, mint a víz kifolyási ideje a használat alatt, a pangó víz elleni öblítések gyakorisága és a pangó víz elleni öblítés időtartama. A „Vitus E” új falon kívüli mosdócsaptelepe az „eSchell” intelligens vízmenedzsment rendszerbe is beköthető.

 

További információkért forduljon a Schell Hungária Kft munkatársaihoz az info@schell.hu email címen, vagy a www.schell.hu honlapon található elérhetőségeken.

Hogy miért éppen a Schell?
A SCHELL, több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a praktikus szaniter- és fűtésszerelvények tervezése ill. gyártása területén. A kiváló minőségű alapanyagok és az automatizált gyártási folyamatok szolgálnak a »Made by SCHELL in Germany« minőségi szerelvények alapjául. 


A nyilvános helyiségekben, mint például az iskolákban, óvodákban, vagy akár a sportlétesítményekben, különösen meggondolandó, hogy milyen szerelvényeket használunk, mivel a régi épületekben magasabb a légionárius baktériumok felbukkanásának és a pangó víz által okozott veszélyeknek a kockázata. 
A SCHELL szaniterszerelvények olyan funkciókkal is rendelkeznek, melyek megfelelnek a modern épülettervezés feltételeinek is. Mosdókhoz, zuhanyokhoz, WC-khez és vizeldékhez egyaránt kínálnak megoldást. 


A modern szerelvények mellett a cikkben már említett eSCHELL SWS innovatív vízmenedzsment rendszerét kínáljuk Önnek, mely használatával a szerelvények rádión, vagy kábelen keresztül központilag is összekapcsolhatóak és vezérelhetőek – a legmagasabb higiénia, a víztakarékosság hatékonysága és a kiváló üzemeltetés elérése érdekében.

Schell Sigma termékeinket az alábbi linkre kattintva tekintheti meg:

 

LOGO