RAUTHERM SPEED K tépőzáras rendszer a REHAU-tól

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #544  

 

RAUTHERM SPEED K tépőzáras rendszer a felületfűtés-fektetés új dimenziója. Különleges jellemző: a tépőzáras cső rögzítése a 3 mm-es fektető szőnyegre, tökéletes megoldást kínál a munkanemek egyértelmű elkülönítésével. A tépőzáras rendszer vagy más nevén Klettsystem alkalmazása rövid kivitelezési idő esetén ajánlott.

Akár 90%-kal kisebb térfogat

A rendszer alkalmazásával akár 30%-os időmegtakarítás érhető el a hagyományos technológiákhoz viszonyítva. A tépőzár két elemét, a hurkos plüss-szalagnak megfelelő a fektetőszőnyegen, a horgokkal borított textilszalagnak megfelelő pedig a csövön kerül elhelyezésre. A telepítés egy emberes, szerszámot a legtöbb esetben nem igényel, az esetleges visszabontás és újra fektetés gyors és egyszerű.

Akár 90%-kal kisebb térfogat: A mindössze 3 mm vékony RAUTHERM SPEED plus fektetőszőnyeg csekély térfogata meggyőző előny szállításkor és tároláskor. A RAUTHERM SPEED plus rendelhető hő- és lépészhangszigetelő kivitelben is. Mindkettőnél raszterháló segíti az előírt fektetési távolság betartását. 

 

Felhasználható RAUTHERM SPEED K csőméretek: 10,1 x 1,1, 14x1,5, 16x1,5 

A cső feletti cement- vagy kálcium-szulfát önterülő esztrich takarás értéke változó. Ennek pontos meghatározása az építész tervek szerinti felületi, azaz padló terhelés valamint a felhasznált esztrich DIN 18560-2 szerinti hajlítószilárdsági besorolása függvényében történik.
Az elérhető minimális rétegvastagság 41 mm.

 

Érdemes megemlíteni a RAUTHERM SEED plus renova rendszert 10 x 1,1 csőmérettel, mely kiválóan alkalmas felújításokhoz.

Érdekesség:
A tépőzár feltalálója a svájci Gerorges de Mestral (1907–1990), aki az ötletet a bojtorján horgos-hurkos terméséről merítette és sikerült textilanyagból hasonló rendszert előállítania.

A terméket 1951-ben szabadalmaztatta. A találmányt Velcronak nevezte el, ami a tépőzár két alkotóelemének, a hurkos plüss-szalagnak (velours) és a horgokkal borított másik textilszalagnak (crochet) francia elnevezését kombinálja. Legnagyobb sikerét akkor érte el, amikor a NASA használni kezdte az űrhajósok ruházatán, helyettesítve vele a cipzárat.
Mára kialakult egy új “sportág” is, a „Velcro ugrás”(Velcro wall jump).

LOGO