Napelemes térburkolat rendszer Magyarországon

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #549  

 

Magyar startup biztosítja a zöld energiát a Prologis Park Budapest-Harbor elektromos töltőállomásához, miután sikeres volt a napelemek térburkolatba történő integrálásával kapcsolatos kísérlet.

Zöld energia Budapesten

A térburkoló elemeket egy, a park területén található elektromos töltőállomás melletti járdába építették be, összesen 4,7 négyzetméternyi területen. Napsütéses időben a 720 wattos rendszer zöld energiával látja el a töltőállomást. Amikor az állomás üres, a megtermelt energiát egy közeli irodaépület használja fel. A technológia a jövőben az e-mobilitás terjedését is segítheti.

A Prologis Park Budapest-Harbor a főváros XXII. kerületének déli határánál, a Duna nyugati oldalán helyezkedik el. A parkban 10, összesen 132 ezer négyzetméter alapterületű épület található, míg a cég Magyarországon összesen 688 ezer négyzetméternyi logisztikai területtel rendelkezik.

A Platio egy okos tájépítészeti elemek tervezésével foglalkozó, budapesti székhelyű magyar vállalkozás. Első terméke a Platio Solar Paver, amely újrafeldolgozott műanyagból készült moduláris alapkeretre szerelt járható napelem. A Platio Solar Paver darabjai térburkolatba integrálva kültéri eszközöket és épületeket látnak el zöld energiával.

Forrás:portfolio.hu

LOGO