Geberit Duofresh

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #55  

 

A Geberit DuoFresh rendszer friss illatot varázsol az Ön fürdő szobájába. A titok a fal mögött rejtőzik, a Geberit falsík alatti öblítőtartály tökéletesen diszkrét megoldást és esztétikus megjelenést kínál. A nyomólapon elhelyezett gomb megnyomásával a szagelszívó működésbe lép, az aktív szénszűrő segítségével megszűrt és tisztított levegő pedig visszaáramlik a helyiségbe. A DuoFresh nem elnyomja, hanem semlegesíti a szagokat anélkül, hogy szellőztetni kellene a helyiséget.

Geberit DuoFresh falsík alatti önlítőtartályok

A megoldás nem egyszerűen csak kezeli a levegőt, mint a légfrissítők, hanem a kellemetlen szagok nem is kerülnek be a fürdőszoba légterébe, mint a hagyományos szagelszívó ventilátorok esetében.

A Geberit DuoFresh beszereléséhez a már jól ismert Geberit DuoFix elemekhez képest az elektromos csatlakozáson kívül nem szükséges különösebb előtervezés, vagy műszaki-, szerkezeti beavatkozás. Az is fontos szempont, hogy a szagelszívási funkcióval ellátott szerelőelem a legtöbb WC-kagylóhoz illeszthető.

A mindennapi használat pedig pofonegyszerű: csak egy gombot kell megnyomni, és a falba épített szerkezet semlegesít minden szagot. A beépített vezérlőszerkezet a gyárilag beállított 10 perc eltelte után automatikusan kikapcsolja a ventilátort, így ezzel sem kell foglalkozni. Amennyiben az elszívást nem szükséges 10 percen keresztül működtetni, a WC-öblítő nyomólap tetején elhelyezkedő gomb ismételt megnyomásával saját kezűleg is leállíthatjuk azt. Mivel a vízkezelő tabletta bedobó nyílása és az aktívszénszűrő egyaránt könnyen hozzáférhető, cseréjük még a műszakilag járatlan felhasználó számára is gyerekjáték.

A beépített szagelszívással rendelkező Geberit DuoFresh elszívó egység működtetésére mindössze 2kWh energiát használ fel évente, vagyis a huszadát annak az energiának, amelyet hagyományos szellőztetéssel „dobna ki” a résnyire nyitott ablakon.

Működtetése fantasztikusan egyszerű: a levegőt közvetlenül a WC-kerámiából szívja el az öblítőcső elágazásán keresztül, ezután az aktívszénszűrő segítségével tisztítja, majd a nyomólap oldalán lévő nyílásokon át visszaáramoltatja a helyiségbe.

Ennek a műszaki megoldásnak köszönhetően a DuoFresh működése független a helység szellőzésétől, illetve nem igényel épületen kívüli levegőforrást. Ezáltal rengeteg energia takarítható meg, különösen hideg időben.
GM

LOGO