Aljzatkiegyenlítés könnyedén

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #58  

 

Alacsony építésmagasságú padlófűtési rendszerek - Az LB-Knauf NIVO SP 10-30 önterülő aljzatkiegyenlítő alternatív felhasználási lehetőségei

NIVO SP 10-30 önterülő aljzatkiegyenlítőkkel könnyedén

Meglévő épületek, lakások felújításánál rendszeresen visszatérő probléma, hogy alkalmazkodni kell a meglévő síkokhoz, belméretekhez. A nyílászárók alsó síkja pontosan meghatározza a leendő burkolat felső síkját. Az esetek nagy részében a régi épületeknél a burkolatok alatt nem alkalmaztak megfelelő vastagságú esztrich illetve aljzatbeton réteget, így az átalakítás során sem áll rendelkezésre megfelelő vastagság új esztrich kialakítására. Így az ingatlantulajdonosok többek között kénytelenek lemondani a régi elavult fűtési rendszerük komfortos padlófűtésre történő kiváltásáról is!

Ennek a problémának a megoldására fogott össze a Lasselsberger-Knauf Kft. illetve a REHAU Kft. mely a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb épületgépészeti gyártójának magyarországi képviselete.

A Lasselsberger-Knauf Kft. több éves fejlesztését a REHAU RAUTAC 10 rendszeren tesztelte, mely eredményeként kialakította a probléma megoldására legalkalmasabb rétegrendet:
- REHAU RAUTAC öntapadós nagy sűrűségű habosított polisztirolból készült 10mm vtg. rendszerlemez, alumíniumkasírozással
- REHAU RAUTAC 10 csőlefogó tüske
- REHAU RAUTHERM S 10,1x10mm PE-Xa cső
- Lasselsberger-Knauf NIVO SP 10-30 anhidrid önterülő aljzatkiegyenlítő

A rendszer főbb előnyei:
- Teljes rétegvastagsága 30-40 mm (csőtakarás min. 10 mm)
- Optimális hőeloszlás (a gipszes alapanyag jó hővezető képességének köszönhetően)
- Nincs szükség plusz aljzatkiegyenlítésre a burkolás előtt
- Bármilyen szilárd felületre kialakítható (pl. meglévő burkolat)
 

LOGO