Padlófűtés keverőszelep beállítása

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #585  

 

A termosztatikus keverőegység egy egyedülálló moduláris víz-hőmérséklet-szabályzó csomag padlófűtési rendszerhez. Úgy tervezték, hogy könnyen, gyorsan és kompakt egységként közvetlenül csatlakoztatható legyen egy szabványos padlófűtési osztó-gyűjtőhöz.

Padlófűtés keverőszelep

A szabályzószett tartalmaz egy termosztatikus keverőszelepet, az osztóhoz szükséges csatlakozókkal, (DLT_F-000014 esetén a keringetőszivattyú opció), szivattyú-csatlakozót és minden szükséges tömítést, valamint termo manométert.

 

A padlófűtés keverőszelep jellemzői és előnyei:
• Kompakt egység, mely gyorsan és egyszerűen szerelhető
• Állandó hőmérsékletű kevert vizet biztosít a padlófűtési rendszer
  számára
• Könnyen beállítható vízhőmérséklet tartomány 35°C és 60°C között
• Az előremenő vízhőmérséklet-szabályzás pontossága +/-2°C-on belül
  mozog, még a kazán változó előremenő és visszatérő hőmérséklete
  mellett is
• Nikkelezett kivitel. Bármilyen, akár rozsdamentes acél osztókhoz is
  alkalmazható
• A keverőegység jobbról ill. balról is csatlakoztatható az osztókhoz
• Bármilyen 130 mm-es kötéstávolságú 6/4” méretű szivattyúval (nem
  tartozék) alkalmazható, az osztók tengelytávolsága 210mm.

 

Nyomásesés diagram:

 

Szivattyús keverőszett:
A szelep alacsonyabb vízhőmérsékletet biztosít, mint a radiátoros rendszereké. A keverőszelep a szabályozórendszer szíve, a megfelelő hőmérsékletű vizet, a kazántól érkező forró vízből és a padlófűtés visszatérő vezetékének hűlt vízéből állítja elő.

 

A termosztatikus szabályozót az osztó-gyűjtőhöz csatlakoztatva a padlófűtés előremenő vízhőmérsékletének szabályzására használják.
15 kW hőteljesítményig alkalmazható, kompakt, könnyű padlófűtés keverőszett, amelyet gyárilag bal oldali közvetlen csatlakoztatásra alakítottak ki, és 1” lapos tömítésű hollanderrel láttak el.

 

Sokoldalú kialakítása és szakszerű csatlakozásai lehetővé teszik a helyszínen a gyors és egyszerű átalakítását a jobb oldali csatlakozáshoz, ha szükséges. A szabályzó felszerelése az osztóra nem igényel külön rögzítéseket, így elkerülhető az időigényes fúrás és rögzítés.

 

Csatlakozások:

 

A padlófűtés keverőszelep beállítása:
A termosztatikus keverőszelepet gyárilag úgy állítják be, hogy 45°C-os vizet keverjen a fűtési osztóba. A keverőszelep 35°C és 65°C közötti üzemi hőmérsékletre állítható be.
Az előremenő kevertvíz hőmérséklete könnyen beállítható a keverőszelep kezelőgombjának forgatásával. Ha növelni akarjuk a hőmérsékletet akkor az óramutató járásával ellentétes irányba, ha pedig csökkenteni szeretnénk akkor az óramutató járásával megegyező irányba tekerjük.

Méretek:

LOGO