Kína óriási úszó napelemfarmot épített

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #590  

 

A világ legnagyobb úszó napelemfarmját építik jelenleg Kínában egy tóra, ami valaha szénbányaként üzemelt. Ez azt jelenti, hogy az ide épített napelemek tovább maradnak hűvösek és nem zavarják meg a helyi ökoszisztémát.

Elhagyatott szénbányán

A farm 166 000 darab napelemmel és maximum 40 megawatt kapacitással körülbelül 15 000 otthont lesz képes ellátni energiával. Bár Kína még mindig rengeteg olajat, szenet és természetes gázt használ el, de újabban példátlanul fellendült náluk a napelemek használata. Összességében az ország komolyan megpróbál eltávolodni az erősen környezetszennyező energiaforrások használatától.
Óriási előnyökkel jár az, hogy a napelemfarmot vízre építik, mivel így nem avatkozik bele a földi ökoszisztémába és megőrzi a helyi vadvilág és növényzet épségét. A víz ráadásul folyamatosan hidegen tartja a paneleket, ami növeli a hatékonyságukat, mivel így a cellái nem tudnak túlmelegedni.
Befektetni a napelemekbe és megújuló energiaforrorrásokba óriási lépés volt a világ egyik legnagyobb környezetszennyezője részéről. Tehát ahogy a tiszta energia népszerűsége emelkedik, Kínának – akárcsak a világ többi részének – számos technológiai újításra szüksége lesz például a  szénfeldolgozás és raktározás terén, ahhoz, hogy csökkenteni tudják a kibocsátásukat.

Forrás: tisztajovo.hu

LOGO