Rekordot döntött a Föld órája

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #608  

 

Minden korábbinál több, összesen 188 ország csatlakozott idén a WWF Föld órája kezdeményezéshez. Március 24-én világszerte közel 18 000 épület és objektum sötétült el egy órára.

Magyarország több városa kapcsolódott be a Föld órája rendezvénybe

 2018-as Föld Órája alkalmából március 24-én 20:30-kor olyan látnivalók díszvilágításait kapcsolták le, mint a párizsi Eiffel-torony, a Sydney-i Operaház, a londoni Big Ben és a Parlament, az egyiptomi piramisok, a New York-i Empire State Building, a tokiói adótorony, a Rio de Janeiro-i Krisztus-szobor és az Abu Dhabiban található Zájed sejk mecset– mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. Hazánkban többek között a Budai Várnegyed, a fővárosi hidak, a Parlament, a Nemzeti Színház, a tatabányai Turul emlékmű, illetve Győr, Hajdúszoboszló, Hollóháza, Mórahalom, Nyíregyháza, Sopron, Szolnok, Veszprém és Eger díszvilágításait kapcsolták le.
Csupán egy óra alatt Budapest és a lakosság összefogással bőven megtakaríthatnánk az egy főre jutó éves áramfogyasztási mennyiséget.
Idén a kezdeményezés mottója a „Kapcsolódj a Földhöz!” volt. Az esemény világszerte arra ösztönözte az embereket, hogy megmutassák, mit is jelent számukra a természet. Peru fővárosában, Limában például több száz kg hulladéktól tisztították meg a tengerpartot.
A tudomány ma már egyértelművé teszi: a természet pusztulása globális krízissé vált, a vadvilág közel 60 százalékkal zsugorodott az elmúlt negyven évben. Egy kimerült bolygón pedig nem lehet fényes jövőnk. Együtt azonban változtathatunk ezen–mondta Marco Lambertini, a WWF nemzetközi főigazgatója.
Emmanuel Macron francia elnök a Föld órájáról szóló nyilatkozatában kijelentette: „a tagadás ideje már rég elmúlt, és lassan elveszítjük a harcot az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség öszszeomlása ellen.” 
A következő Föld óráját 2019. március 30-án 20:30-kor rendezik meg.

Forrás:24.hu, Kép: nullahategy.hu

LOGO