Hidromasszázs zuhanypanelek a Ravak kínálatában

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #623  

 

Sokat hallott már a hidroterápiáról és a hidromasszázs-rendszerekről, de eddig úgy gondolt rájuk, mint speciális wellness szolgáltatásokra? Élje át előnyös hatásait a saját otthonában is a RAVAK hidromasszázs zuhany panelekkel!

Wellness kényelem

Hidroterápia és hidromasszázs
A hidroterápia, más néven vízgyógyászat a víz fizikai erejét használja fel a gyógyításra. A hideg és meleg vizes borogatásoktól egészen a hidromasszázs kádak és hidromasszázs zuhanykabinok ergonomikus fúvókáiig széles a skála, melyet alkalmaz. Ugyan az egészséges emberek számára megannyi lehetőséget kínál, az egyes betegségekkel küzdőknek orvosi előírás szerint szabad csak alkalmazniuk. Ennek az az oka, hogy a hidromasszázs csaknem minden szerv működésére hatással van: változik a szívműködés, a vérnyomás, a gyomornedv-, epe- és a vizeletelválasztás, de hatással van az izmok és az idegrendszer állapotára is. Míg a meleg vizes kezelések az erek kitágulását idézik elő, addig a hideg víz hatására ezek összehúzódnak, ahogyan ezt sokan ismerik már a népszerű, vitalizáló és bőrfeszességet elősegítő váltó-vizes zuhanyzások kapcsán. Az érreakciónak tehát nagy szerepe van a vízgyógyászatban, de sosem szabad elfelejteni, hogy ami jót tesz egy egészséges szervezet számára, nem biztos, hogy más állapotban lévő testben előnyös hatást fejt ki! Éppen ezért a lázas állapotok, a menstruáció, illetve a terhesség általában ellenjavallott a hidromasszázs fürdők vagy hosszan tartó és erőteljes hidromasszázs zuhanyzások alkalmával. A többi esetben azonban számos előnyös hatását élvezheti, ha nem csak pár percig, hanem legalább negyed óráig élvezi a hatást.

Milyen hatásai vannak a hidromasszázsnak?
Kutatások egész sora támasztja alá, hogy a hideg és a meleg víz, valamint a levegő kombinációjának pozitív hatásai vannak. Nem csak nyugtat vagy éppen frissít, de szabályozza a keringést, növeli az ellenállóképességet és fokozza a test regenerálódását, amely sportos életmódot élők számára is kifejezetten hasznos lehet. Gondoljon csak a kényelmetlen izomlázra!

A hidromasszázs panelek előnye a hagyományos zuhanyzókkal szemben, hogy előnyösen kialakított fúvókái a bőrfelület mélyebb rétegeire is hatnak, ellazítják az izmokat és javítják bennük a vérkeringést. Mivel az ellazult izmok kimozdítják az ízületeket rossz helyzetben rögzült állapotukból, így azok igénybevétele csökken. Az előnyös hatás érvényesül a gerinctartó izmok körül, a fúvókákat a csípőízületre irányítva ellazul a farizom, de az irányított vízsugár jótékonyan hat a lábszárra, térdre és combizmokra is. A hidromasszázs a fokozott keringés által a belső szervekre is pozitív hatással van, így általánosan javul a közérzet.

Ahhoz, hogy a hatás kifogástalan legyen, érdemes ügyelni a vízhőmérsékletre is, hiszen a 38 °C-nál melegebb víz a célra már nem ideális. A vízsugár nyomását se állítsa túl erősre, mert védekező izom-összehúzódásokat eredményez a kívánt ellazulás helyett!

Hidromasszázs-rendszerek zuhanyzóba

Sokaknak a kisebb alapterületet foglaló zuhanykabin van a fürdőszobájukban. Ekkor sem kell lemondani a hidromasszázs előnyeiről, ugyanis valamennyi 90x90 cm-nél nagyobb RAVAK zuhanyzó felszerelhető komplex hidromasszázs panellel és akár egy praktikus ülőkével, hogy komfortos relaxáló sarkot lehessen kialakítani.

A RAVAK kínálatában a következő hidromasszázspanelek közül választhat:

Jet Inox
Az egyenes falra szerelhető Jet Inox 3 darab fúvókákkal övezett, kör alakú zónával, a zuhanyfej és a panel felső részében található vízesés funkcióval gondoskodik róla, hogy a zuhanyzás igazi élmény legyen.

Jet Light
A Jet Light a 2016-os év egyik újdonsága volt, azóta sok fürdőszobát tesz kellemesebb hellyé. Az alumínium oszlopon 4 darab fúvóka található, melyek tetszőleges irányba állíthatók, hogy Ön a lehető legtöbbet hozhassa ki a zuhanyzásból.

Jet Pure
A Jet Pure modell termosztátos csapteleppel, 3 darab fúvókákkal övezett, téglalap alakú zónával, valamint különleges zuhanyfejjel van felszerelve. Az élményt a vízesés funkció is elősegíti. Ha kis fürdőszobával és kisebb méretű zuhanyfülkével rendelkezik (de legalább 90x90 cm-essel), ez az egyenes falra szerelhető hidromasszázs panel garantáltan jó választás lesz az Ön számára!

Jet Glass
A Jet Glass modell üvegfelülete légiesen könnyed megjelenést ad a hidromasszázs panelnek. Nagyméretű zuhanyfejjel, valamint 8 forgatható fúvókával rendelkezik, hogy egész testét alaposan átmasszíroztathassa.

Forrás:proidea.hu

LOGO