Bosch levegő-víz hőszivattyúk az Ön szolgálatában

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #626  

 

A Bosch környezetbarát és kiemelkedően hatékony levegő-víz hőszivattyúi, a Compress 3000 AWS split, illetve a Compress 6000 AW család tagjai monoblokk kialakításban érhetők el.

 

Bár a két termékcsalád részben eltérő technológiára épül, a végeredmény mindkét esetben egy alacsony energiafelhasználású, magas komfortot nyújtó fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszer köszönhetően a fejlett szolgáltatásokat nyújtó beépített Bosch HPC400 szabályzónak, amely nemcsak a berendezés működéséért felel, hanem egy teljes értékű fűtési, hűtési szabályzóként is funkcionál. Segítségével akár 4 különböző (akár motoros keverőszelepes) hidraulikai kör vezérlésén túl a megfelelő Bosch EMS 2 kiegészítő csatlakoztatásával egyszerűen szabályozható napkollektoros rendszer vagy akár medencefűtés is.

A Compress 3000 AWS hőszivattyúk 10.2 kW, 15.0 kW, 16.2 kW és 17.4 kW fűtési teljesítményt biztosítanak (legnagyobb hőteljesítmény A7/W35 rendszerben). A fűtési üzem energiahatékonysága a tisztán hőszivattyús üzemben előállított legfeljebb 55°C-os előremenő hőmérsékletű fűtővízzel is elérheti az A++ osztályt.

A monoblokk rendszerű Compress 6000 AW típusok kiegészítő fűtés nélkül akár 62°C-os fűtővizet is képesek előállítani A++ osztályú hatékonysággal. Az elérhető kültéri egységek 5 kW, 7 kW, 9 kW, 13 kW vagy 17 kW (legnagyobb hőteljesítmény A7/W35 rendszerben) fűtési teljesítményt nyújtanak.

Az intelligens HPC400 szabályzó minden esetben szerves része a kültéri egységhez csatlakozó beltéri egységnek, melyekből a Compress 6000 AW esetében négy különböző is választható, amelyekkel szinte minden felhasználói igényre megfelelő megoldás nyújtható.

Compress 3000 AWS beltéri egység és Compress 6000 AW kültéri egység
A Compress 6000 AW kültéri egység egy forradalmian új külső borítással rendelkezik, mely expandált polipropilénből (EPP) készült, ami kiemelkedően alacsony zajkibocsátást, kicsi súlyt és robosztusságot eredményez.

A kétféle fali beltéri egységgel és 9 kW elektromos kiegészítő fűtéssel támogatott monovalens, vagy kiegészítő elektromos fűtés helyett már meglévő hőtermelővel kombinálva bivalens rendszer építhető ki, amely a használati melegvíz termelésről is gondoskodik, amennyiben egy erre alkalmas indirekt tároló is csatlakozik a fali egységhez. A split rendszerű Compress 3000 AWS család esetében a kültéri egységekhez a két falra szerelhető beltéri egység egyike telepíthető. Ha helytakarékos kialakításra van szükség, akkor a Compress 6000 AW rendszerekhez kétféle álló kivitelű, rozsdamentes acél használati melegvíz tárolót is tartalmazó beltéri hidraulikai egység biztosít kiváló megoldást.

Mindkét változattal monovalens rendszer alakítható ki, amelynek tökéletes komfortját a legfeljebb 9 kW kiegészítő fűtési energiát szolgáltató beépített elektromos fűtő egység is garantálja. A csúcsminőséget pedig a svédországi gyártás garantálja, csak úgy mint a Compress 6000 AW kültéri egységek esetében, amelyek tervezésekor számos egyedi, szabadalommal is védett megoldást is alkalmaztak a Bosch tervezőmérnökei, akik teljesen újragondolták a hőszivattyú kialakítását beleértve a hűtőkört is. A lehengerlő, akár 4,84 szezonális COP elérése az újragondolt felépítés mellett a legkiválóbb alkat-részek beépítésének is köszönhető: Mitsubishi SNB/TNB inverter vezérlésű, alacsony zajkibocsátású és vibrációjú kettős rotációs kompresszor, a Bosch igényeihez testreszabott inverter, két elektronikus expanziós szeleppel kontrollált hűtési kör, nagy felületű, hőszivattyúkhoz kifejlesztett SWEP hőcserélő, valamint a különösen zord svéd (hideg, sós, párás levegőjű) időjárási körülményeknek is ellenálló felületkezelt elpárologtató, valamint nem utolsó sorban a Bosch szoftverfejlesztő mérnökei által megalkotott vezérlőszoftver, amely nemcsak a HPC400 szabályzót működteti, hanem a teljes hűtőköri folyamatot felügyeli és állandó kontroll alatt tartja.

A Bosch Compress 3000 AWS és Compress 6000 AW hőszivattyúk nemcsak hatékonyak és megbízhatók, hanem a kor szellemének megfelelően mobil alkalmazás segítségével távolról is vezérelhetők, amelyhez a Bosch kivételesen biztonságos kommunikációt biztosít a mobil eszköz és a hőszivattyú között. Ez a funkció az előbbi család esetében kiegészítő segítségével érhető el, míg a Compress 6000 AW család tagjai gyárilag beépítve kínálják ezt a lehetőséget.

A levegő-víz hőszivattyúk hő formájában ingyen energiát állítanak elő a levegőből. Eközben ezek rendkívül hatékonyak: csupán 1 kW árammal akár 5 kW hőt termelnek – a teljesítménytényezőtől függően. Akár új épületekhez, akár korszerűsítéshez a hőszivattyúk ideális megoldást jelentenek.
A padlófűtéses új épületekhez elegendő alacsony előremenő hőmérséklet. Amennyiben a hőszivattyút egy meglévő radiátoros fűtéssel kívánja felváltani, feltétlenül ügyeljen a magas előremenő hőmérsékletre. A Bosch hőszivattyúi meggyőzőek az innovatív, hatékony és megbízható technológiának köszönhetően.
A kiváló minőségű anyagok, a gondos kidolgozás és a legapróbb részletekig átgondolt műszaki koncepció képezi annak alapját, hogy a Bosch hőszivattyú sok éven keresztül megbízhatóan és komfortosan ellássa Önt  fűtéssel/hűtéssel és meleg vízzel. Használjon egyszerűen megújuló energiákat: döntsön a Bosch hőszivattyú mellett!
 

LOGO