Wilo szivattyúk a házi vízellátásban és öntözésben

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #650  

 

A Wilo SE német szivattyúgyártó vállalat 90 éves tapasztalata nemcsak a minőségi és energiahatékony fűtési, hűtési keringtető szivattyúk, hanem a vízellátás területén is segíti a szakemberek és felhasználók munkáját.

Wilo - a tökéletes vízellátás kulcsa

Az otthoni kert vagy a termőterületek vízzel való ellátására nagynyomású önfelszívó vagy kútbúvár szivattyúk a legalkalmasabbak, amelyeket általában tóba, ciszternába, illetve ásott vagy fúrt kútba telepítenek. A megfelelő szivattyú kiválasztásához több dolgot kell figyelembe venni: a szükséges vízmennyiséget és nyomás igényt, a telepítés környezetét, a szivattyú elhelyezési lehetőségeit, a kút átmérőjét és vízhozamát. A szivattyúnyomás kiválasztásnál figyelembe kell venni a geodetikus magasság-különbséget, lehetőleg az üzemi (ha nem tudjuk, akkor a nyugalmi) vízszint magasságát, a csővezeték és szerelvények ellenállását és a kifolyási nyomást. Ez utóbbi nagymértékben függ a felhasználástól, nem mindegy ugyanis, hogy kerti csapot vagy telepített öntözőrendszert akarunk ellátni a megfelelő vízmennyiséggel, hiszen egy komolyabb öntözőrendszer szórófejei akár 4-5 bar nyomást is igényelhetnek. A szivattyú kiválasztását követően gondoskodni kell a megfelelő villamos kábel méretezésről, a szivattyú rögzítéséről és a megfelelő motor- illetve vízhiány-védelemről.

Az Wilo WJ önfelszívó szivattyúk kiválóan használhatók kisebb területek öntözésére, illetve a HWJ termékek 20 vagy 50 literes légüsttel és nyomáskapcsolóval szerelve a házi vízellátási feladatokra adnak komplett megoldást. Fontos tudni, hogy az önfelszívó rendszerű szivattyúk legfeljebb 8m mélyről képesek a vizet biztonsággal szivattyúzni, illetve a maximális üzemi nyomásuk kb. 3-4 bar.

Amennyiben ennél nagyobb nyomásra van szükség, vagy mélyebb fúrt / ásott kútból kell a vizet szivattyúzni, a KTWU 4” vagy a TWI 5” kútbúvár szivattyúsorozat az ideális választás, amely a végfelhasználók részére nyújtja a saját telepítés lehetőségét: a szivattyú össze van szerelve a megfelelő hosszúságú, általában 25-35 m villamos kábellel, villásdugóval a végén, és a vízálló tartókötéllel. A KTWU 4” szivattyú sorozat fúrt kutakba, vagy speciális rögzítéssel és hűtő köpenycsővel szerelve fektetve tartályba is telepíthető, a TWI 5” szivattyúk saját belső hűtésű motorral szereltek, így akár ásott kútba, akár egy tartály mellé „szárazon” is telepíthetők.

Az automatikus üzemvitel, azaz a ki- és bekapcsolási nyomás, és a vízhiányvédelem, öntözési feladatok esetén egyszerűen megoldható a HiControl vezérléssel. Házi vízellátásra a Hidrofor automatika készlet adja a legmagasabb komfortot, amely minden szükséges eszközt tartalmaz 20 vagy 50 literes légüsttel kompletten összeszerelve: nyomáskapcsolót, vízhiányvédelmet, elzáró szerelvényt és nyomásmérő órát.

Az így megépített szivattyú állomás megfelelő üzembiztonsággal és gazdaságosan fogja szolgálni tulajdonosát.

A fenti szivattyúk és vezérlések alkalmazásával komfortosan használható, a tulajdonosok igényeit messzemenően figyelembe vevő vízellátó rendszer kivitelezése válik lehetővé, köszönhetően a jó hatásfokú, megbízható szivattyúknak és az automatikus üzemet biztosító, megfelelő védelemmel ellátott vezérlő berendezéseknek.

Családi házak és társasházak esetén gyakran szükség van a keletkezett talajvíz vagy a lehullott esővíz elvezetésének, ahol az üzembiztonság kiemelten fontos. A TMW zsompszivattyú sorozat nagyszerű választás azoknak, akik kazánházak, garázsok, autófelhajtók víztelenítésének problémájával küzdenek. A szívóoldalra épített örvénykeltő segítségével tisztántartja az akna alját, az üzembiztonságot a beépített köpenyhűtés, termikus motorvédelem és visszafolyásgátló, az automatikus üzemet pedig a rászerelt úszókapcsoló biztosítja, amelynek hossza állítható, így a ki/ bekapcsolási szintek bizonyos határok között változtathatók.

Partnereink számára a termékek mellett megoldásokat kínálunk, szivattyúink és vezérléseink egyszerűen telepíthetők, sok esetben villamos szerelés nélkül, az eddigi tapasztalataink alapján összeállított kerti csomagok a felhasználási esetek többségében korszerű, könnyen üzemeltethető rendszereket alkotnak. Szivattyúinkra és vezérléseinkre 2 év teljeskörű garanciát biztosítunk, országszerte 12 szervizpartnerünk elérhető. További termékeinkről érdeklődjön a lenti elérhetőségeken, vagy küldjön üzenetet Facebookon.

A fenti termékekről műszaki adatokat és a szivattyúk ajánlott telepítéséről rajzot, és egyéb hasznos információkat a Wilo Szivattyúk a házban és a ház körül kiadványában talál!

Hegedűs Tamás
Wilo Magyarország Kft.
www.wilo.hu

További információ a termékekről / vásárlás a linkre kattintva:

Aktív program a sikeres víz-gáz-fűtésszerelőknek

Wilo-active hűségprogram - Jutalom a Wilo szivattyúk vásárlóinak

Gyarapítsa értékes activePontjait Wilo-szivattyúk vásárlásával!

Lépésről lépésre az értékes díjakért:

1.   Regisztráljon a www.wilo-active.hu honlapján

2.   Vásároljon az akcióban szereplő szivattyúkból

3.   Küldje el faxon vagy e-mail-ben a vásárolt áru számláját, amiért cserébe értékes activePontokkal jutalmazzuk! Fax: 06 23 889 599 / E-mail: wilo-active@wilo.hu

4.   Összegyűjött activePontjait váltsa be a kívánt díjra

LOGO