Készüléket adományoztunk

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #68  

A technika fejlődésével (Baxi kondenzációs kazánok) egyre korszerűbb és ezáltal egyre összetettebb épületgépészeti berendezések, technológiák jelennek meg a piacon, amik nem nélkülözhetik a fejlődést a szakmában dolgozó kivitelezőktől és a még most iskolapadban ülő jövő nemzedékétől sem, akik száma ijesztően kevés.

BAXI kondenzációs készülékekkel a szakképzés támogatásáért

Hazánkban az elmúlt években igencsak csorbult szinte kivétel nélkül minden fizikai munka megbecsülése, aminek az eredménye már régóta látható és semmiképp sem biztató. Tény, hogy helyre kell állítani a fizikai munka renoméját és ezért már sok szakmai szervezet/vállalat különböző programokkal, eszközökkel igyekszik jobbítani a helyzeten.

A regionális oktatási központokban, sok esetben akár 20-25 éves gázkazánokon folyik a gyakorlati oktatás, így csak a versenyszférába kikerülve találkoznak a tanulók a korszerű termékekkel (Baxi kondenzációs kazán), így kellő hátránnyal indulva. Mi, a Gépész nem tudjuk beültetni az iskolapadba a gyerekeket, de a már ott tanuló diákok jövőbe mutató és a korszerű technológiákat alkalmazó, színvonalas szakmai képzéséhez hozzá tudunk járulni. Tavaly év végén a Szegedi Szakképzési Centrumban jártunk, ahol Kollégáink átadtak az intézmény részére egy BAXI kondenzációs kazánt (gázkazánt), oktatási célokra. Bízunk abban, ha még idejében, találkoznak a diákok a mai követelményeknek megfelelő épületgépészeti berendezésekkel, ezzel gyakorlatot és tapasztalatot szerezhetnek a későbbiekre.

A szakemberhiány miatt különösen fontos a jövő nemzedékre való odafigyelés, hiszen hamarosan az ő feladatuk lesz a kivitelezési/szerelési munkák előkészítése, készülékek üzembe helyezése, valamint a létesítmények üzemeltetésével kapcsolatos tevékenységek elvégzése is. Nem maradhatnak az elképzelések a tervezőasztalon, kell, hogy legyenek olyan szakemberek, akik felülvizsgálják -, ha kell átalakítják -, vagy éppen a terveket követve kiépítik az épületgépészeti rendszereket. Gondoljunk csak bele: az épületgépészet feladata, hogy biztosítsa az épület használói számára a komfortérzetet, ivóvizet, a keletkező szennyvíz elvezetését, a megfelelő hőmérsékletet, a megfelelő minőségű és paraméterű levegőt. Hogyan is boldogulnánk a kiépítéséhez szükséges szakemberek nélkül?

LOGO