Geberit Volex univerzális csővezeték rendszer

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #689  

 

A Geberit Volex csővezetéki rendszer két jól megalapozott és már bizonyított technológiát egyesít: a többrétegű csőrendszert és a csőidomokat. Ez a kombináció évtizedek óta a hatékony, biztonságos és gazdaságos vízvezeték-szerelést jelenti. A Geberit Volex számos remek fejlesztést kínál, amely amellett, hogy megkönnyíti a szerelési munkálatokat, széles alkalmazási területet tud kiszolgálni.

Fűtés - ivóvíz

A Geberit Volex ötrétegű cső, melyre egy alumínium réteg került és végül a PE-RT alapanyagú külső védőréteg. A rétegek egymáshoz való kötődését további két réteg ragasztóanyag biztosítja. A belső cső tökéletesen korrózióálló és élelmiszerbarát. A középen elhelyezkedő alumínium rétegeknek köszönhetően válik a cső szilárddá, ugyanakkor hajlíthatóvá, és ez biztosítja az oxigéndiffúzió-mentességet is. A külső, fehér színű réteg védi az alumínium "magot" a korrózió és a mechanikai behatások ellen.

Az ötrétegű csövek kiemelten strapabíróak, a nyomásállóságuk meghaladja a 15 bar-os szabvány vizsgálati értékét is. Felhasználhatóságukat tekintve az összes ivóvizes hálózatba beépíthetők épületen belül, továbbá padlófűtési és radiátoros fűtési rendszerek kiépítéséhez is alkalmasak. A csövek fehér színű megjelenése és az idomok diszkrét kivitele alkalmassá teszi a Geberit Volex csőrendszert felújításokhoz történő felhasználásra is, amikor a vezetékeket falon kívül kell elhelyezni.

Egyrétegű csövek változatos felhasználási területekre
A többrétegű csőrendszeren kívül a Geberit fehér egyrétegű csöveket is kínál PE-RT anyagból. Rugalmasságuknak köszönhetően ezek a csövek alkalmasak a padlófűtési rendszerek kialakítására, de ugyanakkor ivóvíz hálózatok kiépítésére is, ahol az üzemi nyomás nem haladja meg a 6 bar-t. Az egyrétegű csövek 16 mm-es és 20 mm-es át-mérőben állnak rendelkezésre.

Sárgaréz idomok számos tulajdonsággal
A Geberit Volex csövekhez tartozó présidomok jellemzője a tömör sárgaréz test, ahol mindegyik, a belső csővel érintkező csatlakozást két O-gyűrűvel láttak el. A csöveket a rozsdamentes acélból készült hüvely tartja a helyén a préselést követően. Az átlátszó és törhetetlen Grilamid gyűrű egyszerű ellenőrzést biztosít a csőnek az idomba történő helyes beillesztésére vonatkozólag. A Geberit Volex présidomok préselése gyakorlatilag a piacon található présgépek többségével megoldható.

A Geberit kínálatában megtalálható lesz a testre szabott présgép, préspofa és présgyűrű, amely tökéletesen illeszkedik a présidomok profiljához, így biztosítva a hibátlan kötések létrehozását. A Geberit préspofa és présgyűrű nem igényel karbantartási munkálatot az életciklusa alatt.

A Volex termékpalettája kielégít minden igényt, amely egy padlófűtési rendszer telepítésekor felmerül, beleértve az osztó-gyűjtőt, a rendszerlemezt, a csőrögzítőket, a rögzítősínt, az osztó-gyűjtő szekrényt és további kiegészítőket, mint pl. a hőmérséklet-szabályozó egység.

Kompatibilitása kiemelkedő, ugyanis a Mepla és a Mapress csőrendszerekre történő zökkenőmentes átmenetet az adapterek biztosítják.

A Geberit Volex megkapta a szükséges engedélyeket mind higiéniai, mind ivóvíz, mind fűtési rendszerekhez való alkalmazásra. Ezen felül a rendszerelemek megalkotásakor nagy hangsúlyt fektettek a szerelés közbeni gyakorlatias és egyszerű használatra is.

Geberit Kft.

LOGO