Telephely fejlesztés a Szido Kft-nél

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #754  

 

A Szido Kft. sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium Pest megye célzott fejlesztésére szolgáló programjában. Ennek keretében 100 millió forintot nyert a Szido Kft telephelyének fejlesztésére. A támogatásból a jelenlegi raktárkapacitás bővítése, új raktárcsarnok építésével valósul meg, melynek eredményeként a raktárkapacitásunk 6.476 m2-rel bővül.

PROJEKT CÍME: Telephely fejlesztés és raktár kapacitás bővítés a Szido Kft-nél.

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: PM_KKV_2016/185

Projekt célja: A fejlesztés célja a jelenlegi raktárkapacitás bővítése (új raktárcsarkon építése 6.476 m2-rel, melynek eredményeként a vállalkozás a megnövekedett vásárlói igények maradéktalan és időben történő kiszolgálását tudja biztosítani. A Szido Kft a fejlesztés révén az üzemi üzleti eredményének fenntartásához és növeléséhez járul hozzá. A piaci szegmens ezen területén a verseny egyre erősödő, a vásárlói igények és azok volumene folyamatosan növekszik köszönhetően a nemzetgazdaság növekedésének, ami az építőipart is fellendítette. A fejlesztés eredményeként az árbevétel növekedés mellett várhatóan a foglalkoztatotti létszám is bővül. A bővítés során a meglévő csarnok szerkezetét és geometriáját átvéve új épület kerül illesztésre az észak-keleti homlokzathoz. A jelenlegi végfal szendvicspanel burkolata elbontásra kerül, melynek köszönhetően a raktár tér bővül. Az új térben a meglevővel megegyező magas állványos elrendezésben azonos árucikkek kerülnek majd tárolásra. A bővítmény végén 12 db dokkoló kapu kerül kialakításra, szociális blokkal és anyagnyilvántartó-kiadó irodával. Az új elrendezésben az árumozgás iránya tisztul, a meglevő dokkolókon fogadják a külföldről, illetve beszállító partnerektől érkező árut, az új, hátulsó dokkolókon pedig a kiszállítandó áru rakodása valósul majd meg. A raktár kapacitás bővítésével párhuzamosan beszerzésre kerül majd a mai kor követelményeinek megfelelő belső raktározási irányítástechnikai és szervezeti rendszer is, ami a termékek átlátható raktározását biztosítja a jövőben.

 

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium

Támogatás forrása: Pest Megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Megvalósítás helye: Cegléd
Kivitelezést végző cég: SÜD-BAU KFT
Projekt kezdésének dátuma: 2017.03.09.
Projekt befejezésének dátuma: 2018.02.28.
A támogatás összege: 100.000.000,-Ft
A projekt összköltsége várhatóan: 624.644.010 Ft

 

LOGO