A HL Hutterer & Lechner GmbH története

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #758  

 

A szakma kiváló minőségű lefolyó termékeinkről, fejlesztéseinkről ismer minket. Innovációinkkal mindig törekszünk a problémamegoldásra, a beépítés könnyítésére, a funkciók bővítésére. Fejlesztéseink ezért gyakran iránymutatóak, termékeink hiánypótlóak.

Lefolyó

A HL Hutterer & Lechner GmbH sok termék-szabadalom birtokosa, kifogyhatatlan ötleteink és kitartó munkánk tett bennünket ismerté és elismerté. Arra vagyunk büszkék, hogy Európa minden szegletében vannak évtizedekkel ezelőtt beépített lefolyóink, melyek még mindig kifogástalanul ellátják feladatukat.

A HL Hutterer & Lechner GmbH története

A második világháború pusztítását követő újjáépítések szükségessé tették az építési anyagok sorozatgyártását. Leopold Hutterer és Viktor Lechner ebben az időszakban (1950) alapították a HL vállalatot. Hutterer úr mérnökként, Lechner úr kereskedőként jó párost alkottak. A felhasználói igények felkutatása és azok maradéktalan kielégítése a mai napig is a vállalat vezérelve. A lefolyó és épületgépészeti csatlakozó termékeket eleinte ólomból, majd az 1960-as évek elején, az új technológia megjelenése óta hőre lágyuló műanyagból készítjük.

Az idő azonban a két alapító felett is eljárt, így a családi vállalkozás vezetését, Leopold Hutterer 1982-ben bekövetkezett halála után leánya, Christiana Schütz Hutterer vette át. Édesapja nyomdokain haladva a HL Hutterer & Lechner Bt-ből egy erős, modern és szakmai körökben nagyra értékelt középvállalatot teremtett.

Ausztria „meghódítása” után a HL export kapcsolatai a 80-es évek végére kiterjedtek Európa nyugati felére is. A Cég 1990-ben a Kelet-Európa felé való nyitást határozta el, ahová az első sikeres lépések Magyarországon keresztül vezettek, majd ezt követően Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Szlovéniában és Bulgáriában alapítottak képviseletet.

Napjainkban kiterjedt exportkapcsolatunk van Ukrajnával, Oroszországgal, a Balti Államokkal, Romániával, Albániával, Szerbiával és Horvátországgal, de egyre szorosabb kapcsolatok szövődnek Török és indiai partnereinkkel is.

A Vállalat irányítását 2010-ben Christoph Schütz, a cégalapító unokája, vette át. Vezetése alatt folytatódtak az édesanyja által megkezdett műszaki és infrastrukturális bővítések. A fejlesztési törekvések napjainkra azt eredményezték, hogy a gyárban számítógépes gyártmánytervezés és korszerű kísérleti laboratórium működik. A fröccsöntő szerszámok és szerelő célgépek saját műhelyünkben, NC vezérlésű szerszámgépek támogatásával készülnek, a gyártás, a kereskedelem, a raktározás és árukiadás folyamata pedig korszerű, számítógépes vállalatirányítási rendszer keretein belül, vonalkód támogatással működik.

Bőcebb információ:
http://www.hutterer-lechner.com/hu/home.aspx

 

LOGO