Szeret sokat költeni a fűtésrendszerre? Mi sem.

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #770  

 

Meglepő, de egy új építésű családi ház esetén is érdemes az első fűtési szezont a fűtési rendszer „átmosásával” kezdeni, ha pedig az ingatlant használtan vásároltuk, különösen igaz ez. Miért is? Azért, mert már az új radiátorokban is lehet szennyeződés.

Fernox

A kazánra leselkedő veszélyek
A kazánokra a legnagyobb veszélyt a fűtővízben keringő szennyeződések jelentik. Ezek a szennyeződések egyfelől az új! radiátorokból kerülhetnek a rendszerbe, amelyek a gyártási folyamat után nincsenek átmosva, így olaj és rozsda lehet bennük. Ehhez hozzáadódik a csövek és a radiátorok korróziója során keletkező vas-oxid, valamint a vízkő. Mindezen szennyeződések sokféle problémát okozhatnak: a rendszer hatékonyságának csökkenése miatti jelentősen magasabb gázszámla mellett keringető szivattyúk, szelepek hibásodhatnak meg, valamint a kazán vagy hőszivattyú hőcserélője is károsodhat, és végül tönkre is mehet.

Jobb előre gondolkodni
De mit is lehet tenni, hogy elkerüljünk egy többszázezres nagyságrendű kazáncserét vagy javítást? A válasz magyar fülnek szokatlanul hangzik: ne várjuk ki, amíg meghibásodik a fűtésrendszerünk, hanem ellenőriztessük, és végeztessünk el egy karbantartást. Ennek során nemcsak kitisztítják a rendszert, hanem fel is töltik inhibitorokkal, például Fernox F1 Protectorral – egy átlagos, 10 radiátort ellátó fűtésrendszerbe egy palacknyi folyadék elég, hogy a további korróziót és vízkőképződést meggátolja. Amennyiben nincs még beépítve mágneses iszapleválasztó, hétköznapi szóhasználatban szűrő, azt is érdemes beszerelni – ezek az egyszerűen beépíthető szűrők folyamatosan leválasztják a rendszerben keringő szennyeződéseket, amelyeket a szűrőberendezés szétszerelése nélkül el lehet azután távolítani. Az inhibitor és a szűrő által biztosított védelem hosszú távon biztosítja az alacsony gázszámlákat és a rendszer hosszú távú, meghibásodásmentes működését.

Fernox Protector F1
A Protector F1 piacvezető inhibitor, amely véd a háztartási központi fűtési rendszerekben kialakuló korrózió és vízkőkiválás ellen. 500ml-es flakonban és 265ml-es aeroszolos flakonban egyaránt kapható.
- Védelmet nyújt a korrózió és a vízkőkiválás ellen a többfajta fémet tartalmazó központi fűtési rendszerekben
- A Cleaner F3-al együtt használva akár 15%-os gázmegtakarítás érhető el
- Megelőzi a szivattyúk beragadását / a kazánzaj kialakulását
- Használatával elkerülhető radiátorok gyakori levegőtlenítése
- Megelőzi a radiátoron belüli hideg helyek kialakulását
- Nem veszélyes, környezetbarát

Megelőzés az első naptól fogva
Bár Magyarországon még kevésbe elterjedt a fűtésrendszerek vegyszeres kezelése, a tudatos felhasználók száma növekszik. Budaörsön nemrégiben egy tízéves épületet vásároltak meg, amelyben a kazán radiátorokat és padlófűtést is ellát melegvízzel.

Az új tulajdonos gondos gazdaként úgy döntött, átnézeti a fűtési rendszert, és kitisztíttatja, ill. beszereltet egy mágneses szűrőt. Mivel korábbról ismerte a cég termékeit, ismét nekik szavazott bizalmat: a rendszer feltöltését követően és a Fernox mágneses szűrő beépítése után Protector F1 Inhibitort adtak a megfelelő adagolásban a fűtésrendszer vizéhez, ezzel is folyamatosan gátolva a korróziót és a vízkövesedést.

A rendszer tisztítása és a szűrő beszerelése mindössze egy napot vett igénybe, ezt követően a szakemberek megmutatták a tulajdonosnak, hogyan tudja önállóan elvégezni a szűrő ajánlott évi 1-2 tisztítását. A rendszer az idei fűtési szezonban stabilan üzemelt, és a tulajdonos előretekintésének köszönhetően hosszú távon is garantált a hatékony és problémamentes működés.

Forrás: fernox.hu

Fernox termékkínálatunk megtekintéséhez kérjük kattinson a lenti bannere:

LOGO