Új Schell SSC Bluetooth-modul

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #779  

 

Az új SSC Bluetooth®-modullal (SSC = Schell Single Control – Schell Egyedi Vezérlés) a Bluetooth®-Smart technológia segítségével a Schell a szerelő és létesítménygazdálkodással foglalkozó partnerek számára egy vonzó kiegészítőt kínál, amely kétféle felhasználási lehetőséget biztosít: Egyrészt egy olyan eszköz, melyet, ha ideiglenesen egy Schell elektronikus szerelvényhez csatlakoztatnak, akkor a szerelvény ezen keresztül beállíthatóvá, a benne lévő adatok pedig lekérdezhetővé válnak.

Ivóvíz higiénia

Amennyiben a modul a szerelvényhez tartósan csatlakoztatásra kerül, akkor az ellátja a pangó víz elleni öblítési funkció vezérlését. A szerelvények így képessé válnak az egyénileg meghatározott napokon és a kiválasztott időpontokban az öblítések elvégzésére és a pangó víz elleni öblítések dokumentálására.  Az SSC Bluetooth®-modullal tehát az elektronikus Schell szerelvények felsőbb kategóriája jön létre.

A szerelvények és a létesítmények takarékos vízgazdálkodási szakértőjeként, a Schell ezzel a megoldással következetesen építi tovább saját kompetenciáját az okos elektronikus szaniterszerelvények területén. A 2018-as esseni SHK szakkiállításon mutatják be az új SSC Bluetooth®-modult a szerelők és a létesítménygazdálkodók számára. Ez a modul az iOS vagy Android rendszerekben egy applikáció segítségével okos telefonról, vagy tabletről vezérelhető.

A mindössze csak 4cm nagyságú két kábelcsatlakozóval ellátott modul az áramellátás (hálózati egység vagy az elem) és a szerelvény közé kerül beépítésre.


Majdnem mindegyik Schell elektronikus szerelvénnyel kompatibilis, lehetővé teszi az üzemeltetéshez szükséges adatok digitális cseréjét egy legfeljebb 10m-es hatótávolságú rádiókapcsolaton keresztül.

A felhasználóbarát Schell applikáción keresztül a modul egyénileg programozható és rugalmasan vezérelhető. A jelszóval védett felhasználás személyre szabott és biztosított hozzáférést tesz lehetővé az applikáción keresztül.

Praktikus eszköz a szerelők és a létesítménygazdálkodók számára
A mobil felhasználás által az SSC Blue-tooth®-modul a szerelők számára az időmegtakarítás és a pontos programozás és diagnosztika „szerszáma”, mely minden jelenlegi eSchell elektronikával ellátott Schell szerelvényhez használható. Ennek köszönhetően az érzékelők hatótávolsága, a víz folyásának időtartama és a takarítási stop funkciók az applikáción keresztül gyorsan és egyszerűen beállíthatóak a szerelvényen. Ezzel egy időben az üzemeltetési adatok mentése is megtörténik a szerelvényből a modulra. Az adatátvitelt követően a modul ismét leválasztásra kerül a szerelvényről.

A modulon kiválasztott konfiguráció természetesen további szerelvényekre is átmenthető. Az applikáción keresztül a későbbiekben bármikor elvégezhetőek változtatások, ill. módosítások, pl. ha a helyiségek használatán változtatni kell.

Óra és naptár a pangó víz elleni öblítésekhez és azok dokumentációjához
A Schell szerelvényekkel való tartós csatlakoztatáshoz az SSC Bluetooth®-modul egy költségtakarékos megoldást jelent, mely a létesítmények üzemeltetése során az ivóvíz higiéniájának és a gazdaságosságnak a fenntartását biztosítani tudja.

A pangó víz elleni öblítések SSC Bluetooth®-modulon keresztül történő vezérlése tökéle-tesen alkalmas minden kisebb létesítmény számára, mint pl. vendéglátóipari egységek, városi csarnokok és óvodák esetében. A szerelvényen maradó modulon keresztül azonban öblítési tervek is létrehozhatóak, melyekben a kiválasztott napokon beállítható az öblítések kezdete és időtartama, ill. meghatározható az öblítések időpontja is.

Az SSC Bluetooth®-modul tehát vezérli, ellenőrzi és dokumentálja az öblítési tervben szereplő összes pangó víz elleni öblítést.

Az adatok lekérdezése és kiértékelése
A rögzítetett adatok igény esetén egy okos telefon vagy tablet segítségével CSV formátumban letölthetők, átmásolhatók és tovább feldolgozhatók. Rendszeres lekérdezéssel a pangó víz elleni öblítések hiánytalanul dokumentálhatóak. Az integrált naptárnak és az órának köszönhetően az öblítések terv szerint történhetnek. Összesen legfeljebb 14 különböző pangó víz elleni öblítés menthető el, valósítható meg és jegyzőkönyvezhető.

A szerelvény beprogramozható pl. úgy is, hogy minden este 23:55-kor és hétvégén még ezen kívül reggelente 6:00-kor is öblítsen. További előny: ha az SSC Bluetooth®-modul fixen beépítésre kerül, akkor a szerelvény esetleges meghibásodásának diagnosztikája az okostelefonon keresztül kényelmesen megoldható.

Az adatokat könnyen rámenthetőek számítógépre és az irodában például egy táblázatkezelő programmal kiértékelhetőek.
További információk a következő elérhetőségeken állnak rendelkezésre:

Schell Hungaria Kft.
1032 Budapest, Bécsi út 199.
info@schell.hu / www.schell.eu

Szerkesztőségi megjegyzés:
A Bluetooth®-márkanév és logó a Bluetooth SIG, Inc. által bejegyzett márkanév és ennek a márkanévnek a Schell GmbH & Co. KG által történő mindennemű felhasználása licenc alapján történik. Egyéb márkanevek és kereskedelmi nevek a mindenkori tulajdonos birtokában vannak.

LOGO