BWT vízlágyító berendezések

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #78  

 

Mindegy, hogy főzéshez, mosáshoz, vagy mosogatáshoz használja a vizet, fürdik vagy zuhanyzik benne, esetleg a fűtéshez kell – a BWT termékei kiváló vízminőséget biztosítanak otthonában a nap 24 órájában.

Vízkezelő berendezések otthona kényelméért

Víz-szakértő partnerként, a BWT minden vízkezelési technológiával kapcsolatos terméket forgalmaz: az alapvető vízszűrő technológiáktól a gyakran elengedhetetlen vízlágyító (ioncserés), illetve alternatív vízkőmentesítési- és korrózióvédelmi technológiákig.

Annak ellenére, hogy a vízszűrő védelmet nyújt a lebegőanyagokkal szemben, a beszerelése még csak fél győzelem. Ugyanis a gyakorlatban ezek a szűrők rendszeres karbantartást igényelnek, hogy ivóvize a lehető leghigiénikusabb maradjon. Pl. gondoljunk csak bele, hogy a csőtörések javítása és egyéb karbantartások után a hirtelen és látványosan megjelenő szennyeződéseket – a pórus mérettől függően - a beépített vízszűrő szűrőszitája felfogja. Amennyiben ilyenkor nem végezzük el a szűrősziták tisztítását/cseréjét, úgy az általunk felhasznált ivóvíz hónapokig ezen a szennyeződött felületen áramlik keresztül. Ez a szélsőséges esetben vízminőség romláshoz, akár baktériumok elszaporodásához is vezethet. Normál esetekben is ajánlott 3 – 6 havonta a vízszűrőre ránézni, hogy mennyire van jelen a szennyeződés a szűrőpohárban vagy a szűrőszitán és szükség esetén elvégezni a tisztítás, a szűrőbetét cseréjét.

Minden esetben érdemes olyan vízszűrő berendezést választani, amely könnyen és egyszerűen karbantartható, tisztítható. Az is fontos, hogy a vízszűrő olyan helyre kerüljön beépítésre, ahol ez a feladat könnyen elvégezhető. Ma már nagyon sok féle vízszűrő elérhető a piacon, a legegyszerűbb verziótól az automatáig, fontos, hogy ne csak kiválasztásukkal, hanem karbantartásukkal is foglalkozzunk.

Az AQA perla vízlágyító család kiváló, lágy vizet biztosít otthona számára: ez a BWT Selyemvíz élménye!

Minden a reggeli zuhannyal kezdődik. Aki már érezte bőrén a selymesen lágyvíz simogatását, többé nem akar e kellemes érzésről lemondani.
Teremtse meg a testi-lelki harómiát a fürdőszobájában a kényeztető BWT Selyemvízzel: töltődjön fel a simogatóan lágyvizes habok között vagy frissüljön fel a zuhany alatt.

A kényeztető BWT Selyemvíz lágysága minden érzékünkre hat: segít, hogy bársonyosnak érezhessük bőrünket, hajunkat pedig simogatóan selymes érzetűvé varázsolhatja. Az élmény elkísér bennünket a zuhany alól kilépve is: bolyhos törülközőt teker magára, vagy pihe-puha köntösébe bújik, hiszen mosógépe is ezt a selymesen lágy vizet használja. 
 
Ha szeretné élvezni otthonában a  BWT Selyemvíz élményét, építse be  BWT AQA perla vízlágyító család valamelyik tagját. Kényeztesse bőrét, óvja berendezéseit és kímélje pénztárcáját a BWT vízlágyító rendszereivel

 

Szépségápolás otthona számára

Az AQA perla vízlágyítók által kezelt víz - a BWT Selyemvíz - ennél is többre képes. A selymesen lágyvíz segít megóvni a szerelvényeket, a csempéket és a zuhanykabint a kellemetlen látványt nyújtó vízkőlerakódásoktól. A fürdőszoba emiatt nem veszít csillogásából, és így a takarítással is kevesebbet kell bajlódnia. A lágy víz védelmet nyújt a vízkő ellen a háztartás teljes vízvezetékrendszere számára. Megóv minden vizes berendezést, például a mosógépet és a mosogatógépet, de a kávéfőzőt vagy a vízforralót is a vízkőlerakódástól. Így elkerülhetők a drága javítások, és megnövekszik a berendezések élettartama.

 

Élvezze a kényeztető BWT lágyvíz előnyeit*, miközben pénzt takarít meg

A dupla üvegezésű ablakokhoz hasonlóan a vízlágyító berendezés is kedvezően befolyásolja a háztartás rezsiköltségünket, hiszen eltávolítja a vízkövet (vízkeménységet) a vízből. A fűtőtestekre, illetve a vízforralók vagy bojlerek fűtőszálaira lerakódó 2 mm-es vízkőréteg akár 20%-kal is megnövelheti az energiafogyasztást. A BWT vízlágyító berendezései csökkentik a vízkőlerakódást, és így az energiafogyasztást, tehát kímélik a környezetet. Ez nem minden: a harmatosan lágy BWT Selyemvíznek köszönhetően akár 50%-kal csökkenthető a felhasznált mosó- és mosogatószerek mennyisége.

* keményvízhez viszonyítva 


 

Előnyök dióhéjban*

Élvezze a selymesen lágyvíz felejthetetlen élményét:

- Simogató lágyság a zuhany alatt és a kádban
- Lágy bőr, selymesen fénylő érzetű haj
- Pihe-puha ruhák, törülközők 
- Kevesebb vízkőlerakódás a szerelvényeken, a csempéken és a csövekben
- Háztartási gépek megnövekedett élettartama
- Akár 50%-kal kevesebb mosószer, tisztító- és fertőtlenítőszer fogy
- Alacsonyabb energia- és fűtési költségek 

* keményvízhez viszonyítva
 

Megbízható, felsőkategórás vízlágyító rendszerek:
Vízkő bárhol kialakulhat, ahol víz folyik, csöpög, vagy pang, ugyanis a benne oldott kalcium és magnézium ionok keménnyé teszik a vizet. A BWT AQA perla vízlágyító rendszerei a hagyományos ioncserélő technológián alapulnak, amely természetes folyamatok révén csökkenti az ivóvíz keménységért felelős ionokat.

AQA perla vízlágyító család tagjait a modern design, gazdaságos, környezetbarát üzemeltetés és olyan funkciók jellemeznek, melyek a kényelmet és a higiéniát szolgálják.
- AQA perla Bio
- AQA perla Viseo
- AQA perla Delux

 

Hogyan működik?

A BWT vízlágyító berendezé használatakor a „kemény” víz speciális ioncserélő műgyantát tartalmazó tartályokon folyik át, amelyek eltávolítják a vízben oldott kalcium és magnézium ionokat, így lágyítva a vizet. A regenerálás során a speciális műgyantát tömény sóoldat mossa át, eltávolítva róla a kalcium és magnézium ionokat, amelyek a mosóvízzel a lefolyóba távoznak. A sóoldat és az ivóvíz sohasem érintkezik, így a regeneráló-, illetve az ivóvíz-rendszer tökéletesen elkülönül egymástól. Így garantálják a BWT vízlágyító rendszerei a legjobb minőségű ivóvizet.

A BWT vízlágyító berendezés beéíptése esetén lehetőségünk nyílik nyers víz hozzákeverésre, így minden esetben a berendezés után beállítható egy kívánt vízkeménység. 5 német keménység fok felett a kezelt víz ivóvíznek minősül.


 

LOGO