Négy elképesztő dolog

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #816  

 

Négy elképesztő dolog ami miatt 2019-től az intelligens szellőző rendszerek rendkívül keresettek lesznek

Intelligens szellőző rendszerek

2010-es évek egyértelműen az energiatudatosságról szólnak. Azonban, míg az elmúlt években a tendencia megragadt a házak homlokzatának szigetelésében, és a nyílászárók cseréjében, addig manapság már az intelligens szellőző rendszerek kialakítását is magában foglalja. Íme, 4 dolog, ami miatt a következő évek a gépészeti kivitelezésben az intelligens szellőző rendszerek telepítéséről fognak szólni.

1. Törvényi szabályozás
Sorra jelennek meg az építési termékek és az épületfizikai jellemzőket szigorító szabályozások. Mindenképpen kijelenthető, hogy a szabályozott szellőztetés biztosítását előírássá kell tenni. Ez egyrészt egészségügyi szempontból elengedhetetlen, másrészt biztonsági szempontból fontos feladat, harmadrészt az uniós előírások miatt elkerülhetetlen.

2. Rosszul szellőző házak
A  maximálisra járatott energiatudatosság miatt a házak szellőzése szinte a nullával egyenlő, hiszen a mai nyílászárók légáteresztőképessége minimális.
Ezzel pedig a házakban a téli, az ablak kinyitásával történő szellőztetést minimálisra csökkentő időszakban megindul a párásodás, egyszerűen rossz lesz a levegő.
A párásodás egyenes következménye pedig a penészfoltok kialakulása. Erre a problémára pedig a családok hatékonyabb megoldást keresnek, mint a penészirtók állandó használata.

3. Az energiapazarlás megállítása
Megoldás lehet a házak párátlanításában, ha télen a mínusz 10 fokos hidegekben is órákat szellőztetnek a családok. Ekkor azonban elképesztő mennyiségű, drágán felmelegített levegőt engednek ki szó szerint az ablakon.

Az emberek tehát a 22-es csapdájába kerültek:
a) Pára és penész;
b) Rossz levegő;
c.) Pazarló fűtés.

Az intelligens szellőző rendszerek mindhárom problémát egyszerre kezelik magas szinten. 

Ezt elérhetik a háztulajdonosok klímaberendezésekkel (de annak levegője sokszor nem a legjobb minőségű) vagy szellőztetéssel. Ekkor azonban a porral, szennyezőanyagokkal és pollennel kevert levegő jut a házakba. Az intelligens szellőző rendszerek azonban képesek arra, hogy a beáramló levegőt megtisztítsák, sőt, arra is, hogy a benti rossz minőségű levegőt a szabadba fújják.
A fentiekben 4 olyan dologról olvashatott, amelyről egyre több háztartás szerez tudomást, ez pedig azt jelenti, hogy az intelligens szellőző rendszereket telepítő gépész szakemberek munkája hamarosan felértékelődik.

LOGO