KE KELIT innovatív csőrendszerek

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #831  

 

A Ke Kelit GmbH közel 75 éve gyárt műanyag csőrendszereket, fittingeket, gyárilag előszigetelt csöveket. Az ausztriai Linzben található központ és gyártóbázis létrehozása Karl Egger tulajdonos személyéhez köthető. Több mint 100 nemzetközileg is védett szabadalom jelzi a Ke Kelit GmbH innovációs erejét. A mai napig családi vállalkozásként működő cég folyamatosan fejleszti műanyag feldolgozó gépparkját, amivel a legmodernebb technológiát alkalmazza gyártása során. Az Ausztriában és Magyarországon is a szakma által elismert, és közismert cég termékei, 2019. januártól a Gépész Csoport értékesítési pontjain is elérhetőek.

Prémium Lexel csőhéj

Ke Kelit csőrendszerek

Ötrétegű Kelox csőrendszer gyárilag szigetelve, prémium Lexel csőhéjjal
Az ötrétegű rendszerek hazánkban is nagyon népszerűek, mind az ivóvíz, mind a fűtés-hűtés területén. Tőlünk nyugatra, a sógoroknál már több évtizede 80%-ban gyárilag előszigetelt ötrétegű csöveket használnak a kivitelezők, míg a szigeteletlen aránya folyamatosan csökken. A megoldást a kivitelezők munkabér különbségében érdemes keresnünk. A mai helyzetben, Magyarországon is elérkezett az ideje a gyárilag előszigetelt ötrétegű csöveknek. Amennyiben összeadjuk, hogy mennyibe kerül a szigeteletlen cső, a csőhéjat hozzá adjuk és véletlenül se felejtjük ki a felrakás megemelkedett munkadíját, már látjuk is, hogy a gyárilag előszigetelt jobban megéri. A különbség a gyorsaság, hiszen az egyik munkafázist a csőgyártó átvette, így abban az időszakban amíg valaki a csőhéjat helyezi fel, már egy másik építkezésen dolgozhatna, azonos idő alatt több pénzt kereshetne. A gyárilag felhelyezett csőhéjak minősége jelentősen eltér különböző gyártóknál. A Ke Kelit Lexel szigetelésének alapja egy zárt cellás, párazáró PE habanyag, ami így nem veszi fel a nedvességet, hőszigetelő értéke nem csökken. A csővel érintkező részén pogácsákat és köztük légkamrákat találhatunk a hő és hangszigetelés optimalizálása érdekében. A szigetelő hab anyagot kívülről egy alumínium réteg borítja, ami hőtükörként is funkcionál, de a mechanikai védelemben is szerepet játszik. A külső záróréteg egy olyan védőfólia, ami szinte elszakíthatatlan, így ellenáll az építkezések megpróbáltatásainak.

PROtec fittingek ötrétegű rendszerhez
100% biztonság, nem marad préseletlen kötés!
A Ke Kelit forradalmian új megoldása az ötrétegű csőrendszerek fittingjeinek területén lehetővé teszi, hogy 100%-ig biztos legyen mindenki abban, hogy a sikeres nyomáspróba után nem éri később kellemetlen meglepetés a szétcsúszó kötések miatt. A cső csak úgy tolható be a fittingbe, ha a gyári kalibrálójával előkészítik. Ellenkező esetben a sárga biztonsági gyűrű megakadályozza a cső fittingbe való behelyezését. A szakszerű kalibrálás és a cső fittingbe való betolása után a kötés elkészült, roncsolás nélkül bonthatatlan.

LOGO