Miben rejlik a kiváló zuhanyzó titka?

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #833  

 

A zuhanyzás élménye a kiváló zuhanykabinon múlik, amit azonban sokszor nem is olyan egyszerű kiválasztani a fürdőszobába, mint gondolná. Vajon mi a titka egy remek zuhanykabinnak? Ha azon tűnődik, mi alapján válassza ki az Ön számára leginkább megfelelő szanitert, több fontos szempont is felmerülhet, mint pl.: a méret, a forma, a zuhanytálca vagy zuhanyfolyóka kialakítása, a zuhanyajtó betétlemezeinek anyaga, az eredeti design és még sorolhatnánk… ezek mind-mind fontosak is, azonban sok esetben mindössze két dolgon áll vagy bukik, szeretni fogja-e zuhanyzóját: mely nem más, mint zuhanykabin szerkezetének és a zuhanyajtóknak a kiképzése.

Zuhanykabin, zuhanyajtó

Variációk a zuhanyzó szerkezetére - Keretestől a keret nélküli megoldásig
A zuhanykabinok szerkezetüket tekintve a következő három típusba sorolhatók: keretes zuhanyzók, félig keretes- és keret nélküli zuhanyzók. Az egyes típusok más-más kategóriát képviselnek funkció, design és ár tekintetében, valamint eltérő előnyökkel rendelkeznek.
- A keretes zuhanyzók pl. hibátlan vízzárást biztosítanak és rendkívül masszív konstrukciót képviselnek, ugyanis ebben az esetben az üveg betétlemezeket alumínium keretbe foglalják, mely erőteljesen körbefogja a betétlemezeket és így a zuhanyzó még az extrém gyakori használatot is remekül bírja. A Supernova termékcsalád éppen ilyen. Profi tipp: Valamennyi konstrukció közül a keretes megoldások biztosítják a legjobban a vízzárást. Válassz hozzá tolóajtót, amely gondoskodik róla, hogy az ajtó nyitása és zárása közben se folyjon le a víz a fürdőszoba padlójára!
- A félig keretes típusra példaként szolgálhat a Blix, a Pivot és a Chrome zuhanyzó. Esetükben olyan könnyített konstrukcióról van szó, mely nem rendelkezik belső függőleges profilokkal, illetve a Chrome esetében nincsenek vízszintes profilok. Mindez letisztult, légiesebb megjelenést kölcsönöz az egyébként strapabíró és hosszú távon is helytálló szanitereknek. Ideális választás kisebb alapterületű fürdőszobákba is, ahol a zsúfoltság érzetén a design könnyedsége képes javítani.
- A keret nélküli konstrukcióra remek példa a SmartLine és a Brilliant zuhany termékcsalád. Közkedvelt szaniterek, hiszen nem csak megbízhatóak, hanem szépek, esztétikusak is egyben. Ezek a keret nélküli zuhanykabinok csak biztonsági üvegekből állnak, amelyek zsanérok és falipántok segítségével kerülnek rögzítésre. A fix üvegek 8 mm, az ajtók minimum 6 mm vastagok, ezáltal megfelelnek a szigorú biztonsági követelményeknek. A biztonságról a zsanérok és pántok is gondoskodnak, amelyek rézből készülnek, hogy elbírják a nehéz üvegeket és kifogástalanul bírják a gyakori használatot.

Zuhanyajtó típusok - Nyiss a szuper zuhanyzás felé!
Egyesek a tolóajtót kedvelik, míg mások számára szimpatikusabbak a kifelé vagy befelé (esetleg mindkét irányba) nyitható modellek.
- A tolóajtók lehetővé teszik, hogy a róluk lefolyó víz a zuhanytálcába/zuhanyzótérbe folyjon, csendes/megbízható működésükért az AntiBlock rendszer (meggátolja, hogy a tolóajtók akadozzanak működés közben) felel.
- A befelé nyíló zuhanyajtók egyik közkedvelt megoldása a kétrészes befelé nyíló ajtó (Supernova). Előnye a nagy belépési méret alacsony beépítési szélesség esetén is. A víz az ajtó nyitásakor a zuhanykabinon belül marad.
- A kifelé nyíló ajtók esetében hagyományos ajtónyitási rendszerről van szó, mely jó minőségű műanyagból (Supernova) vagy rozsdamentes acélból, szatén, fehér vagy króm kivitelben (Pivot) készül.

Kiválasztás előtt célszerű átgondolni, hogy milyen szerkezetű zuhanykabin illik a fürdőszobába/stílusunkhoz és persze a fent említett ajtó típusok közül sem mindegy, hogy melyiket választjuk.

A Ravak fürdőszoba tervező programmal viszont praktikusan láthatunk neki a tervezésnek, hiszen azon kívül, hogy saját fürdőszobánk alaprajzához igazítva kezdhetünk gondolkodni, azonnal kiválaszthatjuk a Ravak termékkínálatából a számunkra legmegfelelőbb típust.

Letölthető program: furdoszobam.hu

LOGO