Gitral szaniter tartályok

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #844  

 

A Gitral szaniter tágulási tartályok használata egy sor lényeges előnnyel jár a felhasználó számára, mivel a különleges építési módnak köszönhetően vízelvétel esetén a tartály folyamatosan "átöblítődik" friss vezetékes vízzel. Ily módon elkerülhető a stagnáló langyos víz és ezáltal a nemkívánatos baktériumképződés a vízkörben, aminek következtében jobb ivóvízminőség biztosítható.

Ivóvíz higiénia

A fűtési- és ivóvíz tágulási tartályokat fontos, hogy külön válasszuk egymástól. Lényegi különbségük elsősorban kivitelükben érzékelhető. Mivel ivóvízzel érintkeznek meg kell felelniük olyan szempontnak is, mint a bennük megforduló víz ivóvíz tisztaságúnak-, illetve élelmiszer tisztaságúnak maradása. Éppen ezért kialakításuknál kizárólag olyan anyagok kerültek felhasználásra, melyek kizárják a vízminőségromlást. Működését tekintve a hagyományos fűtési tartály is képes lenne funkciójának ellátására, azonban használatával elkerülhetetlenné válna a gumimembránból, vagy a vulkanizálásból származó anyagok bekerülése az ivóvízbe. Az ivóvíznek meglehetősen magas az oxigén tartalma, ami egy hagyományos fűtési rendszerbe épített tágulási tartályt még ha minimálisan is, de hajlamossá tenne a rozsdásodásra, mely könnyen a szervezetbe juthanatna, ha nem a megfelelő típust választanánk.

A Gitral szaniter tartályok éppen ezért úgy lettek kialakítva, hogy a víz ne érintkezzen a tartály fémfelületével, az érintkező csonk pedig, mellyel rákötik a rendszerre rozsdamentes, vagy pedig különleges élelmiszertiszta bevonattal készül.

 A GITRALINOX szaniter tágulási tartályok használatának előnyei:
- Egyszerű beépítés
- A tartály belül és kívül korrózióálló műanyag bevonattal van ellátva
- Alkalmazásuk nyomásfokozó berendezésekben is lehetséges
- Fix-, vagy cserélhető butilgumi membrán



Amennyiben nem szaniter tágulási tartályt használnak, akkor a víz minden egyes felmelegítésénél szivárog a biztonsági szelep, aminek állandó vízveszteség a következménye. 
Ezáltal az elszennyeződött vagy elmeszesedett szelepülés miatt állandóan fennáll a vízveszteség veszélye. Ezért a GITRALINOX szaniter tágulási tartályok használatát ajánljuk. Ezen kívül a nyomáscsúcsok is csillapíthatók.

GITRAL termékeinket az alábbi képre kattintva tekintheti meg:

LOGO