Új Mofém csaptelep családok a Gépésznél

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #847  

 

2018-ban két új csaptelep család jelent meg a Mofém választékában, melyek nem csak új formai jegyeket hordoznak, de az eddigiektől eltérő műszaki tartalommal is rendelkeznek. A két család a Zenit és Bridge nevet viselik.

Zenit, Bridge
Zenit forma és méretezés szempontjából a Trend Plus és a Junior Evo családok között helyezkedik el. Nevét sem véletlenül kapta, a Zenit szó jelentéséből kiindulva, ezzel a választékkal indul a Mofém választék felső kategóriája.

A mosdó és bidé csaptelepek kifolyócsöve a perlátor irányába összetart, felső és alsó élei egymással párhuzamosan futnak. A vezérlőegység és a felső sík találkozásánál nem alakult ki váll rész, így könnyen tisztán tartható. A fogantyú nem párhuzamos a kifolyócsővel, enyhén felfelé tart, így nagyobb helyet biztosít a kéz számára használatkor.

Az új családdal nem csak új forma megoldásokat igyekeztek beemelni a választékba, hanem olyan új műszaki tartalommal felruházták a termékeket, mint pl. a fém kartus leszorító, fém felfogató a mosdóknál és bidéknél, vagy a korábbi 401 mm helyetti 500 mm-re növelt bekötőcső méret.
Az egyre szélesebb méret és formaválasztékban megjelenő mosdókagylókhoz és mosdótálakhoz igazodva született meg a Zenit magasított mosdó csaptelep: 240 mm magasságával (mellyel egyben a legmagasabb Mofém mosdó csaptelep). Felszerelése egyszerű az új easy quick rögzítésnek köszönhetően.

A méreteit tekintve a kádtöltő és zuhany csaptelepek az átlagosnál nagyobb mérettel rendelkeznek. Az alapforma a klasszikus szimmetrikus elrendezést követi. A mosdó csaptelepre jellemző hasábszerű kifolyócső itt is megjelenik, ide került beintegrálásra az új típusú zuhanyváltó. A váltó „zuhany-állásban” rögzíthető, így nem kapcsol vissza „kádtöltő” üzemmódra a víznyomás hirtelen változásakor. A fogantyú felfelé tart, így több helyet biztosít a zuhanyváltó használatához. A zuhany csaptelep test a kád alaptesttel megegyezik, a fogantyú 90°-ban elfordított, lefelé álló pozícióban helyezkedik el, ezzel helytakarékos megoldást biztosítva a zuhanyzóban.

Mind a zuhany, mind a kádtöltő új típusú takarótányérral rendelkezik, ami még egyedibbé teszi a formájukat. A fali típusok szettes verziói 3 funkciós kézizuhannyal érhetőek el.

A Zenit csaptelep családban zuhanyrendszerek széles választékát találhatjuk meg, különböző eddig a Mofémben nem látott megoldásokkal. A termosztátos zuhanyrendszer fém Slim zuhanyfejjel és 3 funkciós kézizuhannyal felszerelt, a felszállócső teleszkópos kivitel. A csaptelep hideg érintés rendszerrel rendelkezik, így védelmet nyújt a forrázás ellen, másik biztonsági funkciója pedig a 38°C hőmérséklet stop, mely segít elkerülni a véletlen forrázás lehetőségét.

Az egykaros zuhanyrendszer Zenit zuhany csapteleppel érhető el. A mechanikus zuhanyváltón lézer jelek jelzik a víz kifolyás irányát.

2018. őszétől érhető el az alsó kifolyócsővel is rendelkező zuhanyrendszerük, ami főként kis méretű fürdőszobákban különösen előnyös, ahol nem igazán van lehetőség pl. a felmosó vödör megtöltésére.

Az ún. Dual Control csapteleppel szerelt zuhanyrendszer egy olyan innovatív megoldás, ami a hagyományos csaptelepek technológiáját ötvözi a termosztátos csaptelepek modern dizájnjával.

A családból természetesen a mosogató csaptelep sem hiányozhat. A csaptelep család magasított változattal képviselteti magát a mosogató csaptelepek között.
 

Bridge - A belépő csaptelep család kategória választékát bővíti, hidat jelent, ami az eddig hiányzó formai űrt hivatott betölteni.

A teljes család önálló karakterrel rendelkezik, nem másolja a többi csaptelep formáját. A forma érdekessége, hogy a kifolyócső alsó lágy ívbe fut át. Itt is alátét gyűrű helyezkedik el a test alatt. A Zenit mosdókkal műszaki tartalma megegyezik – fém kartus leszorító anya, fém elforgatók – de méretezése és formája más kategóriába sorolja. A színjelzés szintén a fogantyú felületén kapott helyet, melynek teteje lágyan íves.

A kádtöltő csaptelep kifolyócsöve összhangban van a mosdó kifolyócsövével. Az alaptest formája teljesen eltér az eddigi családoktól, sajátos formát kölcsönöz, amihez az új típusú takarótányér is hozzájárul.

A szettes változatok új típusú speciális alapanyagból készült, ún. „vízkőmentes” kézizuhannyal érhetők el, az eddiginél nagyobb, 95 mm-es átmérővel.

LOGO