DAB szivattyú típusváltás

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #862  

 

A piac által jól ismert DAB Evosta elektronikus keringetőszivattyúk lassan kivezetésre kerülnek a magyar piacról. Helyüket a hosszas fejlesztések eredményeként gondosan megalkotott Evosta 2 típusok veszik át.

Evosta 2

Az új, a korábbi modellek továbbfejlesztésével létrejött típus még nagyobb energiamegtakarítást,  jobb ellenőrizhetőséget és még alacsonyabb zajszintet szavatol. Ez az új típus a fűtési rendszereken túl már hűtési rendszerekhez is alkalmazható.

Az EVOSTA 2 alacsony energiafogyasztású fűtési és légkondicionáló berendezésekhez kifejlesztett elektronikus keringető szivattyú, nyomás alatti zárt vagy nyitott rendszerekhez. A szivattyú a differenciálnyomás szabályzásához beépített vezérléssel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a szivattyú működése megfeleljen a fűtőrendszer effektív igényeinek. Ez jelentős energiamegtakarítást, jobb ellenőrizhetőséget és alacsonyabb zajszintet eredményez.
A fejlesztés során a tervezők kiemelt figyelmet fordítottak a szivattyú elektronikai védelmére. Ennek köszönhetően az EVOSTA 2 szivattyú már rendelkezik túlterhelés, fáziskimaradás, túl magas hőmérséklet és feszültségingadozás elleni védelemmel.

KÜLÖNBSÉGEK:

ELŐNYÖK:
Az EVOSTA 2 szivattyúban kombinálták a mechanikus keringető szivattyú erősségét az elektronikus keringető szivattyú előnyeivel. Az állandó mágneses szinkronmotornak és a beépített frekvenciaváltónak (inverter) köszönhetően jelentős hatékonyságot biztosít, illetve kiemelkedő eredményt produkál energiamegtakarítás terén. Ezek, valamint az IPX5 védelmi fokozat és az integrált légtelenítő dugó miatt az EVOSTA 2 család a kategória egyik legjobb terméke a teljesítmény és megbízhatóság szempontjából.
Az EVOSTA 2 szériajelű szivattyú alkalmas a régi, háromsebességes keringtető szivattyú és az első generációs EVOSTA kiváltására úgy méretileg, mint a teljesítményt tekintve, mivel egyetlen új modell képes helyettesíteni a 4-5-6 méteres emelési magassággal működő szivattyúkat.
Mindezek mellett jelentősen könnyíti a felhasználó munkáját, mivel egyetlen nyomógombbal teszi lehetővé a sorban egymást követő beállítási műveletek elvégzését, melyeket három LED-es ikon jelenít meg. Rendelkezik egy légtelenítő csavarral is a készülék légtelenítésére, illetve a motortengely esetlegesen szükséges megmozdítására.

WEBÁRUHÁZUNK AJÁNLATA:

DAB Evosta 2 40-70/180

LOGO