Renova Electric ráncfelvarrás

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #870  

 

A Saunier Duval márka hazai képviselete, a Vaillant Saunier Duval Kft. 2011-ben kezdte el az elektromos üzemű fali fűtőkészülékek forgalmazását, négyféle teljesítmény nagyságban. Az eltelt közel 8 év tökéletesen igazolta a várakozásokat, valamint a piaci szükségleteket, így ebben az esztendőben időszerű volt már a „ráncfelvarrás”…

Ebus kommunikáció rendszerrel

A Saunier Duval Renova Electric készüléke egy szimpla fűtési hőtermelő, így a felhasználási lehetőségek tárháza a családi házak és nyaralók fűtésétől egészen a társasházakig terjedhet. Külön rendelhető opcionális tartozék segítségével a használati melegvíz-készítés is lehetséges (indirekt fűtésű tárolóval). 

Ahogy azt már a kivitelezők is megtapasztalhatták, a helyszükséglet teljesen azonos egy gázüzemű fali készülék igényeivel, azonban a felállítási helyiségnek száraznak és teljesen fagymentesnek kell lennie.

A Renova Electric elektromos fali fűtőkészülékek új generációja az Ebus kommunikáció rendszerével bővült, hogy a Vaillant Csoport rendszermegoldásainak alkalmazásával a lakótér komfort és az energia-megtakarítás precíz fűtésprogramozással és a hőtermelő modulációjával még jobban optimalizálható legyen. A készülék burkolata és a kezelőfelület külső megjelenése teljesen azonos a hagyományos működésű Saunier Duval hőtermelők koncepciójával. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy ez a termék is könnyen kezelhető legyen a márkával foglalkozó kivitelezők, illetve szerviz-partnerek számára. Az új Renova Electric készülék konstrukciója is a már bevált alkotóelemekből épül fel, hogy biztosítható legyen a hosszú élettartam.

Az Ebus kommunikációra képes vezérlőpanel pedig a hatékony működés garanciája, más Saunier Duval hőtermelőkkel, rendszerkomponensekkel, valamint vezérlésekkel. Ez a hőtermelő alternatívát nyújt az éjszakai árammal működő hőtárolós fűtésekre, a propángázzal üzemelő fűtési rendszerekhez, illetve a hőszivattyúval és melegvíz-tárolóval kombinált, összetett berendezések csúcsterheléseinek lefedésére. A 6 kW és 9 kW teljesítmény-nagyság esetén továbbra is lehetőség van arra, hogy a készülékeket 1-fázisú hálózaton, 230 Volt feszültséggel üzemeltessük.

Felszereltség:
• Vezérlőpanelre integrált időjárás-követő szabályozás
• Beépített fűtési tágulási tartály (8 l)
• Nagyhatékonyságú szivattyú (PWM jellel modulált)
• Digitális fűtési nyomásszenzor; automata légtelenítő szelep
• Biztonsági lefúvató szelep (bronz házas)
• Működtetés rádiófrekvenciás központi vezérlés segítségével
• Külső tehermentesítő relé bekötési lehetősége
• Hibakijelzés a beépített kijelzőn keresztül
• Teljesen új külső megjelenés, nagyméretű kezelőfelület
• Kaszkád kapcsolás a Saunier Duval Ebus rendszerében (megfelelő buszcsatolóval)
• Analóg kaszkád-kapcsolás a készülékek vezérlőpaneljén keresztül (csak a 24 kW-os verziónál)
• Analóg működtetés helyiségtermosztáttal


A hidraulikus blokk a fűtési üzemhez nagyhatékonyságú fűtési szivattyúból, az opcionális melegvíz-készítéshez pedig egy külső előnykapcsoló váltószelepből áll, hogy tölthető legyen egy külső meleg víz vagy puffer tároló. Ezen kívül itt foglal helyet a fűtési kör biztonsági lefúvató szelepe, illetve a digitális fűtési nyomásszenzor. A fűtési tágulási tartály a Renova Electric készülék burkolatán belül, szemből nézve a baloldalon helyezkedik el. Ennek rögzítése alulról történik, a burkolaton található támasztékkal. A tágulási tartályt flexibilis kialakítású csővezeték köti össze a keringtető szivattyú szívóoldalán. Az új Renova Electric készülékeknek elektronikusan szabályozott, nagyhatékonyságú fűtési szivattyújuk van. A szivattyút a beállított szivattyúmód és a készülék elektronikájának üzemmódja szerint modulálva működtetjük. Ennek alapján a szivattyú fordulatszáma és a szállított térfogatáram így a teljesítmény-szabályozó által megadott, aktuális készülék-modulációhoz igazodik. A primer hőcserélő az elektromos készülék közepén helyezkedik el, amit hőszigetelés (alukasírozott szálas anyag, 1 cm vastag) vesz körbe. A Renova Electric primer fűtési hőcserélője acéllemezből készül. A felső részen két csatlakozó van az előremenő és az automatikus légtelenítő szelep számára, az alsó részen pedig egy, a visszatérő részére. 


Kiegészítésként alul, illetve felül találhatók a fűtőpatronok, amelyek darabszáma a készülék névleges hőteljesítményéhez igazodik. Az automatikus légtelenítő szelep a hőcserélő, illetve a készülék jobb felső részén helyezkedik el. A légtelenítő szelep tetején nincs kézi nyitást igénylő kupak a légtelenítési funkció működéséhez, ezzel szemben be van kötve egy leürítő cső, ami a kilépő fűtővizet levezeti a készülék aljára. Az elektromos vezérlőpanel védelmére (freccsenő vagy lecsurgó víz), valamint a jobb kezelhetőség érdekében egy kb. 50 cm hosszúságú szilikon cső csatlakozik az automatikus légtelenítő szelepre. A fűtési NTC-t a fűtés és melegvíz-készítés szabályozásához, illetve biztonsági esetekben (szárazégés, vízhiány, stb.) érték-adóként használjuk. A Renova Electric biztonsági hőmérséklet határolója a túlmelegedés ellen védi a készüléket. A hőmérséklet határolót egy csőbilincs rögzíti a hőcserélő kimenetén az előremenő csővezetékre és 100°C hőmérséklet esetén kapcsol le hibajelzés kíséretében. A biztonsági hőmérséklet határolót kézzel kell a kioldást követően reteszelni.

Szabályozási és beállítási lehetőségek:
A készülék minden egyes vezérlési és szabályozási funkcióját a hőtermelő elektronikus vezérlőpanelje látja el. A Renova Electric állapota folyamatos felügyelet alatt áll, az analizált készülékhibák vizuálisan megjeleníthetők és a képernyőn kijelezhetők a készülék üzemállapotai, illetve a hibákkal kapcsolatos információk. A fontos adatok mentésre kerülnek, az elektromos vezérlőpanel pedig a teljesítmény vezérlésének, valamint a szivattyú működtetésének funkcióit látja el. A Renova Electric készülék a fűtés igényfüggő (időprogram alapján vezérelt) működtetése szobai termosztát segítségével is lehetséges. A vezérlőpanel csatlakozójára egy potenciálmentes, 2-pont szabályozású, saját energiaforrással (pl.: elem) működő helyiséghőmérséklet szabályozó köthető.

Az új Renova Electric vezérlőpanelje Ebus kommunikációra is képes, így probléma nélkül integrálható erre alkalmas fűtési rendszerekbe. Ennek köszönhetően a fű-tés igényfüggő (időprogram alapján vezérelt) működtetése a MiPro időjárás-követő szabályozóval is lehetséges.


A hőtermelő felismeri a csatlakoztatott tároló hőfok-szenzort és ez alapján aktiválja a melegvíz-készítéshez szükséges paramétereket. Az érzékelő kiegészítéseként egy motoros váltószeleppel rendelkező tároló-töltő készletet (külön rendelhető tartozék) kell telepíteni. Ezt a külső váltószelepet a készülék alján kell felszerelni az előremenő- és visszatérő csatlakozóra. A terhelés-mentesítő (vagy terhelés-leválasztó) relé egy olyan eszköz, amely a második fogyasztót leválasztja az elektromos hálózatról, ha és ameddig az első fogyasztó legalább egy meghatározott teljesítményt (illetve egy meghatározott áramot) felvesz.
​​​​​​​
A terhelés-mentesítő relét a háztartásokban a nagyobb teljesítményű berendezések lehetséges, egyidejű használata (mint például éjszakai árammal működő hőtárolós fűtés és átfolyó rendszerű vízmelegítő) esetén alkalmazzuk, amely a főcsatlakozó lehetséges túlterheléséhez vezethet. Ilyenkor az átfolyó rendszerű vízmelegítő tápvezetékébe egy terhelés-mentesítő relét kell beépíteni, ami a melegvíz-készítés alatt a védelem által megszakítja az éjszakai árammal működő hőtárolós fűtés feszültségellátását.


WEBÁRUHÁZUNK AJÁNLATA:

SAUNIER DUVAL Renova Electric ERP fűtőkazán, elektromos, fali, 6kW, 230V/400V - gepesz.hu

SAUNIER DUVAL Renova Electric ERP fűtőkazán, elektromos, fali, 6kW, 230V/400V

 

SAUNIER DUVAL Renova Electric ERP fűtőkazán, elektromos, fali, 9kW, 230V/400V - gepesz.hu

SAUNIER DUVAL Renova Electric ERP fűtőkazán, elektromos, fali, 9kW, 230V/400V

 

 

SAUNIER DUVAL Renova Electric ERP fűtőkazán, elektromos, fali, 18kW, 400V - gepesz.hu

SAUNIER DUVAL Renova Electric ERP fűtőkazán, elektromos, fali, 18kW, 400V

 

SAUNIER DUVAL Renova Electric ERP fűtőkazán, elektromos, fali, 24kW, 400V - gepesz.hu

SAUNIER DUVAL Renova Electric ERP fűtőkazán, elektromos, fali, 24kW, 400V

 

LOGO