Napelemes rendszernél a minőségre törekedjünk

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #878  

 

A kínálat rendkívül nagy, ám minőségben óriási szórás tapasztalható. A napelemes rendszer megvásárlása, kiépítése hosszú távra szól, jelentős anyagi ráfordítást igényel. Így fontos, hogy alaposan fontoljuk meg, milyen termékeket választunk, mielőtt elkezdődik a vásárlás, kivitelezés.

eurener napelem rendszer

Először is arra érdemes odafigyelni vásárláskor, hogy lehetőleg európai gyártású napelemeket vegyünk. A garancia csak akkor ér bármit is, ha azt tudjuk érvényesíteni. Nézzük meg az interneten, hogy az adott gyártó egyáltalán létezik-e, van-e gyára, honlapja.

 Másodszor az sem elhanyagolható tényező, hogy kitől vásároljuk meg. Az a legbiztonságosabb, ha a forgalmazó gyári képviselettel rendelkezik, mert ilyenkor közvetlenül a gyárból hozzák a modulokat, így biztos, hogy azt a márkát kapjuk, amit szerettünk volna.

Továbbá azt is érdemes megfontolni, van-e raktárkészlete a forgalmazónak, így az esetleges garanciális probléma gyorsabb megoldást jelent.

Nem utolsó sorban kérjük ki az eladótól a származási bizonyítványt, a napelem sorszámokat, és ezeket csatoljuk a számlánkhoz, mert ez lesz a biztosíték a későbbi esetleges reklamációra, garanciánkra.

Ezenfelül kérhetünk garanciapapírt az eladótól, amelyen rajta van a forgalmazó, a vásárló és a kivitelező adatai, a beüzemelés dátuma, a napelem sorszámok és inverterek gyári számai. Kérjünk magyar nyelvű használati utasítást, amely segíti a garanciális feltételek betartását.

Ne feledjük: évente egyszer karbantartást kell végezni a rendszeren, mert akár 10-15%-os hozamvesztést is jelenthet egy elhanyagolt installáció. Ez a folyamat a napelemek mosásából, az inverterek karbantartásából, a csatlakozási pontok ellenőrzéséből, ellenőrző mérésekből, esetleg hőkamerázásából áll.

Egy ilyen rendszerrel legalább 25 évre tervezünk, így egyáltalán nem mindegy, hogy ezen idő alatt hányszor kell kifizetni a napelemet. Ha az előbb említett dolgokra odafigyelünk, akkor csak egyszer kell kifizetnünk, és még megspórolhatjuk azt az időt is, amelyet felesleges őrlődéssel töltenénk.

A Gépész Holding a 20 éves tapasztalattal bíró, minőségi modulokat gyártó, spanyol Eurener partnere. Forduljon kollégáinkhoz bizalommal kérdéseivel, webáruházunkban pedig itt érheti el napelemes kínálatunkat: 

EURENER PEPV260 napelem, polykristályos, 6diódás, 260Wp, ezüst, 1640x992x40mm NP - gepesz.hu

EURENER PEPV260 napelem, polykristályos, 6diódás, 260Wp, ezüst, 1640x992x40mm NP - gepesz.hu

EURENER PEPV260 napelem,
polykristályos, 6diódás, 260Wp
EURENER PEPV270 napelem,
polykristályos, 6diódás, 270Wp

 

LOGO