Napelemmel a sportuszodákért

  • Referenciák,

      
  •   #89  

 

Hazánkban egyre népszerűbb lett a napelemes áramtermelés, mely amellett, hogy jelentősen csökkenti, vagy akár teljesen ki is válthatja a villanyszámlánkat, nagymértékben hozzájárul a globális felmelegedés ellen vívott küzdelem sikeréhez. Ebben segítenek a Kioto Solar napelemek is.

Kioto Solar napelemekkel a fürdők korszerűsítéséért

Első ilyen projektünk a hódmezővásárhelyi strand 50 KW-os napelemes rendszere

A sportuszoda pályázatot nyújtott be a „Helyi költségvetési szervek tulajdonában álló uszodák technológiai hő- és villamos-energia igényének kielégítése megújuló energiaforrások alkalmazásával” című KEOP- 2015-4.10.0/U kódszámú pályázatra. Természetesen a projektet a pályázati eredménytől függetlenül mindenképpen meg kívánják valósítani. Ennek a projektnek lett a Gépész a napelemes beszállítója. 202 db 260W-os polikristályos, osztrák gyártmányú Kioto Solar napelem kerül fel a főépület lapostetőjére. A napelemek egyenáramát a szintén osztrák gyártmányú Fronius inverterek alakítják át a hálózati feszültségre, melyből 3 db lesz beépítve a központi elektromos helyiségbe. Így a rendszer közel 60.000 KWh-t fog termelni évente, ami több, mint 2 millió forinttal fogja csökkenteni a strand/sportuszoda éves villanyszámláját.

Az sem elhanyagolható tény, hogy több, mint 33 tonnával csökkentjük a szén-dioxid kibocsátást, amivel környezetünket is kíméljük, mérsékeljük az ökológiai lábnyomunkat. A pályázat még az előző pályázati ciklus maradványpénzéből került kiírásra, így nagyon szorítja az idő a megrendelőt és a beruházót, hogy időben elkészüljön a beruházás. Cégcsoportunk úgy tud hozzájárulni ennek sikeréhez, hogy nálunk raktárról lehet mind a (Kioto Solar) napelemeket, mind a kiegészítőket (inverter, tartószerkezet, stb.) azonnal megvásárolni, elkerülve ezzel a más helyeken tapasztalható 4-8 hetes gyártói szállítási határidőt.

 

LOGO