Újra Épület-Gép-Ész nap

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #920  

 

Negyedik alkalommal rendezte meg a PM-Energo Kft. és a BOKIK az ÉPÜLET-GÉP-ÉSZ pályaorientációs napot. A rendezvényen – az interaktív bemutató mellett – a szakmában használt anyagokkal, szerszámokkal és technológiákkal is megismerkedhettek a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A rendezvényen a Gépész Holding is bemutatta újdonságait.

Miskolc

A pályaorientációs tevékenység akkor hatékony, ha ezt a gazdálkodó szervezetek, a leendő munkaadók és a képzőhelyek összefogva, együtt végzik – fejtette ki a rendezvényen Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója. Mint mondta, ezen a rendezvényen a gazdálkodók be tudják mutatni a legkorszerűbb eszközöket, amikkel majd a tanulók a munkájuk során találkozhatnak, így egyfajta életpályát mutatnak be nekik.

A BOKIK oktatási- és képzési szakigazgatója, Tóth Ádám Zoltán kifejtette: a rendezvény célja a szakma népszerűsítése mellett a pályaorientáció és a szakképzés nép-szerűsítése. – Több száz általános iskolás, szakképző iskolás, és gimnazista tanuló vett részt a csütörtöki ÉPÜLET-GÉP-ÉSZ napon – mondta.
A nyílt napon a diákok olyan információkat gyűjtöttek be, amelyek alapján felelős döntést hozhatnak pályaválasztásukról.

Forrás:minap.hu; Képek: Végh Csaba

LOGO