Atlantic hőszivattyús megoldások

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #923  

 

Az Atlantic egy híres francia márka, mondhatnánk róla, hogy a fűtési rendszerek és otthoni kényelmi készülékek szakértője. Nemzetközi jelenlétével a fűtési rendszerek és a komfortberendezések területén az Atlantic termékei folyamatosan ötvözik a prémium tervezést, az innovációt és a csúcstechnológiát. A francia életművészet jelképe naponta optimális kényelmet nyújt Önnek, miközben energiatakarékos megoldásaival is egyértelműen támogat.

Loria, Excellia, Extensa

Átlátható termékpaletta, egyszerű kiválasztás
A francia piacon egyértelműen piacvezető vállalat minden az EU terültén jól ismert minősítésekkel rendelkezik. Az osztott rendszerű megoldások között jól láthatóan a járatos teljesítménytartományban minden berendezése megtalálható. A letisztult termékpalettának/értelemszerű elnevezéseknek köszönhetően könnyű a kiválasztás. A gyári kiegészítőkkel a berendezés egyszerűen csatlakoztatható meglévő és új fűtési rendszerekhez egyaránt.

Koaxiális hőcserélő, egyediség a részletekben is
Az Atlantic termékeiben a szabadalmaztatott koaxiális hőcserélő található. Az ábrán láthatóan kiemelnénk, hogy itt a hőcserélő egy 16 literes puffertárolóban van elhelyezve, ahol ellenáramban találkozik a fűtési visszatérő a hőtermelői kalorikus oldal előremenőjével, mindezek által kedvezőbb hőátadás, kedvezőbb hatásfok érhető el. A kialakítás miatt látható, hogy a lemezes hőcserélőknél jelentkező szennyeződésekről itt nem beszélhetünk.  A hőátadás előszőr a fűtési visszatérő felé történik, majd a belső csőben elhelyezett elektromos kiegészítő fűtéssel közvetlenül a előremenő fűtővíz hőmérsékletén tudunk emelni, amennyiben szükséges. Ezáltal érvényesül a hőszivattyús szakemberek kívánalma is, minél nagyobb a hőszivattyús részarány, annál több a megtakarítás is.

Monoblokk rendszer, azonos minőség és könnyű telepítés
Az Atlantic kínálatában elérhető a kompakt megoldású monoblokk rendszer is. A gyártóra jellemző egyedi megoldás itt is tetten érhető, hidraulikai blokkot kapott a monoblokkos hőszivattyú a könnyebb telepíthetőség miatt.

Kapcsolat, akár épületfelügyelethez akár a saját rendszeremhez
A Navisystem 400S letisztult kezelőfelület, pontosan annyi információt jelenít meg, amire a felhasználónak szüksége lehet. A hőszivattyús vezérlőpanel Siemens vezérlésekkel illeszthető. Tágabb értelemben akár épületfelügyeleti rendszerhez is csatlakozhatunk, az ún. IO-Homecontrol protokollon keresztül. Természetesen a saját rendszerünket is elérhetjük a francia gyártó Cozytouch applikációján keresztül, így a hőszivattyús rendszer vezérlését elvégezhetjük, akár a fogyasztási adatainkat is elemezhetjük.

Kovács Péter
termékmenedzser
műszaki tanácsadó mérnök

Atlantic hőszivattyú termékkínálatunkat az alábbi képre kattintva tekintheti meg:

LOGO