Raktárcsarnok avató Cegléden

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #931  

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium Pest megyére célzott fejlesztésére szolgáló programjának köszönhetően a jelenlegi raktárkapacitás bővítése valósult meg, melynek eredményeként a megnövekedett vásárlói igények maradéktalan és időben történő kiszolgálása biztosítottá vált. A bővítés során a meglevő csarnok szerkezetét és geometriáját átvéve új épület került illesztésre az észak-keleti homlokzathoz, melyet az építést követően 2250 napelemmel is elláttak.

2250 napelem

Cikkünket Sziládi Sándor - tulajdonos - az eseményen elhangzott szavait idézve folytatjuk:

„Itt állunk e gyönyörű, új létesítményben, ahol ma egybeköthetjük a csarnok átadást és a születésnapi ünnepségünket, hiszen 1994.04.06-án, pontosan 25 éve kezdtük el Cegléden egy bérelt telephelyen az épületgépészeti termékek kereskedelmét. 1995. augusztus 20-án már jelenleg is használt telephelyünkre költöztünk, egész pontosan a bejáratnál található kb. 600 m2 csarnokba, mely akkoriban még rettenetesen nagynak tűnt. Ezután viszont felgyorsultak az események. Bővült a vevőkör, újabb és újabb viszonteladókkal és szerelőkkel vettük fel a kereskedelmi kapcsolatot.

A 2006-ban és 2007-ben az országban megvalósított jelentős építkezések szükségessé tették egy új, korszerű központi raktár megépítését ceglédi telephelyünkön is. Zöldmezős beruházással elkezdtünk egy 5500 m2-es, dokkoló kapukkal rendelkező raktár és irodaház építését, mely raktárban új dimenziót jelentett a 6 és fél méter magas polcokon árut elhelyezni úgy, hogy korábban nem használtunk magas emelésű targoncákat. Kollégáink viszont gyorsan alkalmazkodtak a logisztikai szempontból sokkal ideálisabb körülményekhez, amelyet valamennyiüknek ezúton is köszönök.

2015-ben a Szent István Egyetem két logisztikai szakértőjének bevonásával újra feltérképeztük raktári folyamatainkat. Az újonnan bevezetett ún. WMS vonalkódos helymeghatározó rendszerrel az irányított kiszedés hatására 50-60%-kal gyorsabb, 80%-kal pontosabb munkát tudunk végezni, mivel a rendszer előre a szedési sorrend és fogyási mennyiség szerint irányítja a folyamatokat, így az emberi hiba lehetősége minimalizálódott. Ezt követően született meg a döntés a ceglédi raktár jelentős bővítéséről. A raktárt a telek adottságait figyelembe véve 6500 m2-rel tudtuk bővíteni. Így összesen megközelítőleg 12 ezer m2-es egyterű csarnok jött létre. A  régi, déli oldalon lévő 7 kapun – amit eddig a be- és kimenő áru rakodására használtunk –, az új szárny átadása után csak a beérkező árut vesszük át. Az új csarnok északi oldalán lévő 12 dokkoló kapun és az előtte, épületen belül elhelyezkedő szabad területen pedig csak a vevőrendelések összekészítése és berakodása folyik. A csarnok lapos tetejére 2250 db napelemet telepítettünk, létrehozva egy törpe erőművet amelynek maximális teljesítménye 498 kWh. Ezzel hosszú távú célunk károsanyag-kibocsátás mentessé tenni cégünk működését, amelyhez első lépésünket ezzel meg is tettük. Köszönöm az épület tervezőjének is, Giba Péter építészmérnök úrnak, és kivitelezőjének a SÜD-BAU Kft-nek – akik több más Gépész Holdinghoz tartozó beruházásban működtek közre –, hogy a kivitelezés során együttműködésükre mindig számíthattunk.

Az új logisztikai központ megépítéséhez külső segítséget is igénybe vettünk – 10 %-ban önerőből, 10 %-ban a Nemzetgazdasági Minisztérium kiírásában a „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című pályázaton elnyert, vissza nem térítendő támogatásból, ill. a maradék 80 %-ot tíz éves futam-idejű MNB vállalkozásfejlesztési hitelből finanszíroztuk az UniCredit Bank szolnoki fiókjának közreműködésével. Köszönet a Minisztérium, ill. a bank munkatársainak a pályázat elbírálása, ill. a hitelnyújtás munkálataival kapcsolatban végzett munkájukért. Továbbá köszönet a különböző hatóságoknál dolgozó köztisztviselőket az engedélyezés és használatbavétel során tanúsított munkájukért. A beruházás eredményeként közvetlenül szolgáljuk ki a cégcsoporthoz tartozó 23 eladási pontot, köztük a 6 régiós központot és több, mint 100 dél-magyarországi viszonteladó partnerünket.

 

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy cég-csoportunknál felkészült, motivált, lojális kollégák dolgoznak, amelyet ezúton is köszönök valamennyiüknek! Köszönöm a családomnak a támogatását, akik nem csak most, de mindig mellettem állnak és támogatnak.

Sziládi Sándor
tulajdonos

LOGO