Kludi gyártósor

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #96  

 

A Kludi csaptelepek közel 50 éve vannak jelen a magyar piacon, így a márkanév jól ismert, nem csak a szakma, de a vásárlók körében is. A cégcsoport büszke arra, hogy azon kevés gyártók egyike, amelyek a mai napig kizárólag európai üzemekben gyártja csaptelepeit. A magyarországi gyáregység fontos részt vállal ebből a munkából.

 

A Kludi Szerelvények Kft. a Kludi csoport magyarországi leányvállalata, melynek központi telephelye a németországi Menden városban van. A diósdi üzem a legnagyobb termelő egységek közé tartozik; feladata a németországi és a közép- és kelet európai piac ellátása a cég termékeivel.
A diósdi üzem gyártósorain finomszerelvények, csaptelepek előállítása történik, mely a következő rövid technológiai lépésekkel jellemezhető:

 

Öntödei magkészítés: a megfelelő formájú és keménységű magokat speciális maglövőgép segítségével állítják elő ú.n. HOT-BOX eljárással.

Kézi és gépi öntés: a kézi öntés során belehelyezik a kokillába a magokat, a kokillát összezárják, majd beleöntik az olvadt rezet, amely a homokmag köré folyva, és a kokilla formáját felvéve alakítja ki a csaptelep szükséges formáját. A gépi öntés ettől annyiban különbözik, hogy az öntőnek egy hidraulikus félautomata öntőgép áll rendelkezésére, ami automatikusan végzi az emulzióba mártást, a kokillák összeszorítását és szétválasztását.

-  Öntvényvágás- és tisztítás: az öntvények kihűlése után az öntési beömlők levágása, a nagyobb sorják eltávolítása, és az öntvénytisztítás történik.

Melegpréselés: a gyártósoron az eredetileg rúdanyagban érkező, feldarabolt sárgaréz futószalagon áthalad egy alagútkemencén, amely 700-800 fokra hevíti a préseléshez. Ezután automata, vagy kézi adagolással a présgépbe kerül, mely melegsajtolással állítja elő a kívánt formát.

-  Stancolás: a lehűlés után a munkadarabok stancoló munkahelyekre kerülnek, ahol eltávolítják róluk a préssorját.

-  Mechanikus megmunkálás: a tisztítás után az öntvények megmunkálása következik. A megmunkált munkadarabokat tömítettségi vizsgálatnak vetik alá.

-  Gépi és kézi csiszolás: a megmunkált öntvényeket csiszológépekkel előcsiszolják, majd kézi kontaktkerekes csiszológépeken készre csiszolják.

-  Forrasztás: a forrasztás egy félautomata gázhevítésű körasztalnál történik. A dolgozó a forrasztandó elemeket a körasztal megfelelő készülékébe helyezi, és a szükséges forraszanyagokkal megkeni. A körasztal pozíciójában rögzített termék annak megfelelő számú elfordulása után visszajut a dolgozó által elfoglalt helyre.

-  Gépi és kézi polírozás: a csiszolt termékek elő- vagy készre polírozását automata polírozógépeken, vagy CNC polírozó automatákon végzik. Utolsó megmunkálási fázisként az öntvény szerelvényeket kézzel készre polírozzák.

-  Minőségellenőrzés: a fényesített „sárga” állapotú csaptelepek felületi minőségi ellenőrzésen esnek át. A jónak minősített termékeket szállításra becsomagolják.

 

 

Ezen folyamatok végeztével a félkész termék a német vagy osztrák üzembe kerül, ahol jellemzően a galvanizálás és összeszerelés, valamint a csaptelepek végleges csomagolása zajlik.

 

Az éves szinten több mint 1000 tonna sárgaréz és 250 tonna öntészeti homok felhasználásával közel egymillió csaptelep testet állítanak elő a diósdi üzem gyártósorai, melyek több minőségellenőrzési fázison (bejövő áru kontroll, méret ellenőrzés, tömítetlenségi ellenőr-zés, funkció vizsgálat, felületi hiba ellenőrzés, kimenő áru ellenőrzés) is átesnek a fent részletezett folyamatok során, hogy a magyar üzem szakemberei valódi német minőséget állíthassanak elő.

 

A Kludi diósdi üzemének látogatása minimum 10, maximum 15 fős csoportokban lehetséges. Az érdeklődők jelentkezését a marketing@kludi.hu e-mail címre várjuk.

 

Kludi Szerelvények Kft.

 

LOGO