Wilo szivattyúk a hatékony szerelők szolgálatában

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #979  

 

A szakemberek szempontjából nagyon fontos, hogy hatéko-nyan dolgozhassanak, hiszen így nemcsak minőségi munkát adnak ki kezük közül, hanem hamarabb el tudják kezdeni a következőt. A Wilo német szivattyúgyártó vállalat megoldásai abban próbálnak segíteni, hogy a kivitelezés gyorsan, magas minőségben készüljön el.

A mai korszerű rendszerek egyik fontos összetevője az alacsony energiafogyasztású, szabályozott keri

Egy mai modern épületgépészeti rendszerrel felszerelt családi házban jónéhány szivattyú található, hiszen a kazán a primer körben hidraulikus váltóra dolgozik, ahonnan a szekunder körben osztón keresztül ágaznak le a további fűtési körök, mint például a radiátoros fűtés, a felület-fűtés, vagy a HMV tároló fűtése, melyek mindegyike saját szivattyúval szerelt. Ezenkívül egy HMV cirkulációs szivattyú és esetenként a kondenzációs kazánhoz csatlakoztatott kondenz-átemelő egység is beszerelésre kerül. Nem mindegy azonban, hogy milyen megoldásokat választunk a fent említett feladatokra. A Wilo mindig is igyekezett fejlesztéseivel az élen járni, és termékeivel a kivitelezésben dolgozó kollégák napi munkáját segíteni.

A mai korszerű rendszerek egyik fontos összetevője az alacsony energiafogyasztású, szabályozott keringtető szivattyú. Legyen szó fűtési, hűtési, vagy akár geotermikus rendszerekről, a Yonos Pico sorozat évek óta megbízható partnere a szerelőknek: Dp-c és Dp-v szabályozási módok, tizedméteres pontossággal beállítható munkapont, állandó fordulatszám, automatikus légtelenítő program, maximális nyomatékú indítás - azaz minden feladatra van egy alkalmas funkció.  A szivattyún található kijelző mutatja a beállított emelőmagasságot (tizedméteres pontossággal), az aktuálisan felvett villamos teljesítményt és a hibakódot, amelynek leírása a kezelési útmutatóból kiolvasható, így könnyen eldönthető, hogy szükséges szakszervizt hívni, vagy a hibaelhárítás megoldható azonnal, helyben. Természetesen a legkorszerűbb, alacsony energiafogyasztású EC motor és a fordulatszám-szabályozás biztosítja a gazdaságos üzemeltetést. Felületfűtési / hűtési feladatokra a nagyobb nyomású Yonos Pico 25/1-8 típust ajánljuk.
Szintén nagyhatásfokú EC motorral szereltek a Star-Z NOVA és Star-Z NOVA A HMV cirkulációs szivattyúk is, amelyek maximális energiafogyasztása a LED izzókéval vetekszik, legfeljebb 5 W.
A Star-Z NOVA A nagyban segíti a szerelők munkáját azzal, hogy a szivattyú egybe van építve egy elzáróval és egy kis ellenállású, a szivattyú teljesítményéhez méretezett visszacsapó szeleppel, míg a Star-Z NOVA T modell kínálja a legkomfortosabb megoldást: idő- és hőmérsékletprogram állítható be, a maximális kényelem és energiatakarékosság érdekében, a higiéniát pedig az automatikus termikus fertőtlenítés biztosítja.

A kondenzációs kazánok gazdaságos üzeme sokakat ösztönöz kazáncserére, azonban a keletkező kondenzvíz elvezetése bizonyos esetekben gondot okozhat. Ez egy új feladat, amire ma még kevesen gondolnak, hiszen az elmúlt évtizedekben erre nem kellett felkészülni. A Wilo Plavis kondenz-átemelő egység kiváló megoldást nyújt azokban a beépítési helyzetekben, ahol a kondenzvizet nem lehet gravitációsan a csatornába vezetni. A mellékelt csavarokkal könnyen falra szerelhető, a befolyás és a nyomóoldal felcserélhető, továbbá tartozékként jár hozzá 5m mipolán cső. Az üzembiztonságot a készülék tetején lévő LED fényjelzés és egy külön vezetékpáron kivezetett feszültségmentes hibajel adja, ami kazánba vagy riasztóba is beköthető. Használható kondenzációs kazánokhoz, klíma berendezésekhez és villanybojlerek tágulási vizéhez is.

Partnereink figyelmébe ajánljuk az okostelefonokra letölthető Wilo-Assistant alkalmazást, amely mind Android rendszerű mind Apple készülékeken működik. Segítségével többek között vezérelni lehet a Stratos MAXO sorozatot, régi szivattyúk új típusait meg lehet nézni, tartalmazza az összes hibakód leírását, van benne egy QR kód leolvasó, amivel a szivattyúkon lévő kódot leolvasva minden műszaki adatot megkapunk. Az alkalmazás magyarul beszél és díjmentesen letölthető.

Hegedűs Tamás
Értékesítési vezető

 

Tekintse meg webáruházunk termék kínálatát:

WILO Yonos PICO 30/1-8 keringetőszivattyú, 180mm, 2”, 230V

WILO Yonos PICO 25/1-6 keringetőszivattyú, 180mm, 6/4”, 230V

WILO Yonos PICO 25/1-4 keringetőszivattyú, 180mm, 6/4”, 230V

WILO Yonos PICO 25/1-8 keringetőszivattyú, 180mm, 6/4”, 230V

 

LOGO