Védje kazánját és csökkentse fűtés számláját

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #984  

 

Az energiahatékonyság javítását úgy érhetjük el a legkönnyebben, ha nem csak a fő elemek, mint a kazán és a szivattyúk, hanem az egész rendszer teljesítményét próbáljuk az eredeti állapotra visszaállítani. Ebben az iszapleválasztóknak is nagy szerepük van. Kiszűrik a fűtési rendszerben lévő iszapot, ami részben a töltővízzel, részben a kivitelezés során kerülhet be a rendszerbe. Az üzemeltetés során a berendezések belső felületéről gyártási olaj és kisméretű fémrészecskék juthatnak a hőhordozó közegbe. A MagnaClean szűrő ezeket eltávolítja, hozzájárulva a rendszer tökéletes működéséhez.

Kazánvédelem

A szennyeződések egy része mágnesezhető, egy része nem, nagyságuk változó, egészen néhány mikron méretű is lehet. Ezek a legveszélyesebbek, főleg a szivattyúk számára, mert a bennük létrejövő elektromos és mágneses erőtér miatt a szivattyú házában lerakódnak. Az ADEY MagnaClean mágneses iszapleválasztók egy bevált, kiváló hatékonyságú, teljes átfolyású szűrők, mágnesezhető és nem mágnesezhető szennyeződések ellen. A szűrőket úgy alakították ki, hogy biztosítsák a központi fűtés rendszerek védelmét, és a lebegő fekete vas-oxid gyakorlatilag 100%-át eltávolítsák a rendszerből. Viszont kezelés nélkül a káros anyagok csökkentik a rendszer hatásfokát, legrosszabb esetben tönkre is tehetik a kazánt.

Még egy kis iszap is képes a következő rendszer hibákat okozni:

• Zajos működés
• Hidegfoltok a radiátoron
 


• Alacsony fűtésszint és rendszer hatásfok
• Szivárgó szelepek
• Magasabb fűtésszámla és fűtőanyag veszteség
• Növeli a karbantartási költséget
• Rendszer részleges meghibásodás vagy teljes összeomlás

Az egyre növekvő fűtésszámlák és karbantartási költségek mellett nincs is megfelelőbb pillanat beépíteni egy MagnaClean szűrőt, hogy megvédje egyik legdrágább készülékét otthonában. A szűrő hatékony és folyamatos védelmet nyújt, és mindössze az éves kazán ellenőrzés során kell tisztítani, miközben akár 6%-ot spórolhat az éves fűtés költségén.

Egy kazán csere több százezer forintba is kerülhet, szóval elengedhetetlen a megfelelő védelem kialakítása. Az Adey széles termékkínálatában megtalálhatja az optimális megoldást.

Tekintse meg webáruházunk termék kínálatát:

ADEY MagnaClean Atom mágneses szűrő, 3/4”

ADEY MagnaClean Professional 2 kombinált mágneses/finomszűrő, 1”

ADEY MagnaClean Micro 2 kombinált mágneses/finomszűrő, 22mm

LOGO