A „hagyományos” gázkazánok nem helyezhetők üzembe

2018. szeptember 26.

A 65/2011. (IV. 15.) Korm. rendelet 10/A. §-ának (4) bekezdése szerint 2018. szeptember 26. napját követően Magyarországon nem helyezhetők üzembe azok a 813/2013/EU rendelet hatálya alá tartozó gázkazánok és a 814/2013/EU rendelet hatálya alá tartozó gázüzemű vízmelegítők, amelyek nem teljesítik az EU rendeletekben 2018. szeptember 26. napját követő időszakra előírt maximum 56 mg/kWh égéshőre számolt nitrogén-oxid-kibocsátásra vonatkozó határértéket.

FixTrend T-BOX: Szerelőbarát elosztó modul

Fűtőköri osztó-gyűjtő

A kazánházak kivitelezésekor a kazánok és a különböző számú fűtőkörök megtervezése illetve kialakítása az egyik legidőigényesebb feladat. Főként napjainkban okozza a legtöbb fejtörést a tervezők de talán még inkább a kivitelezők számára. Egyrészről kevés a jó kivitelező szakember, ebből adódóan kevés a kivitelezésére fordítható idő, másrészről pedig megemelkedtek a kivitelezés óradíjai. A fentiek miatt egyáltalán nem mindegy mennyi idő alatt tudja a kivitelező felszerelni a kazánt és kialakítani a hozzá tartozó 2, 3 esetleg 4 fűtőkört.

Kospel elektromos kazánok

Egyszerű telepítés

Napjainkban az épületek hőszigetelésének egyre optimálisabb kialakításával (esetleg hővisszanyerési megoldásokkal) gyorsan növekszik azon otthonok száma, amelyek fűtési hőszükséglete kifejezetten alacsony. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elektromos kazánok - a fűtési feladatokon túl - a szükséges kiegészítők megvásárlásával (váltószelep, indirekt tároló stb.) a háztartások számára szükséges használati melegvíz-előállítást is képesek biztosítani.