Hőszivattyú gyártás francia módra

Split rendszerű levegő-víz hőszivattyú

Kevesen tudják, de a Nantes-i székhelyű Saunier Duval már 1984-ben is gyártott levegő-víz hőszivattyút (MSDX 41/51 típusjelöléssel). Ennek oka nem véletlen, mert Franciaországban van ma Európa legnagyobb levegős hőszivattyú piaca, a „tűzmadár” márka mérnökei pedig számos olyan fejlesztéssel rukkoltak elő a legújabb típusú, osztott hűtési körű készülékek esetén, amelyeknek köszönhetően méltán öregbíthető a márka 112 éves történelme.

Baxi hőszivattyú, a környezettudatos megoldás

Új termékkel bővül a Baxi termékcsalád

A rendelkezésünkre álló fosszilis energiahordozók mennyiségének folyamatos csökkenése és környezetünk védelmének igénye arra ösztönzi a gyártókat, hogy új, innovatív lehetőségeket keressenek épületeink fűtési- és hűtési energiaellátásában. Olyanokat, melyek a lehető legkisebb mértékben terhelik a környezetet, működtetésük fenntartható és alacsony költségű. A BAXI hőszivattyúk is ilyen berendezések. A szükséges teljesítménynek a 80%-át a külső levegő hőtartalmát hasznosítva a környezetből nyerik, ahol a hő egész évben korlátlanul rendelkezésre áll.

Atlantic hőszivattyús megoldások

Loria, Excellia, Extensa

Az Atlantic egy híres francia márka, mondhatnánk róla, hogy a fűtési rendszerek és otthoni kényelmi készülékek szakértője. Nemzetközi jelenlétével a fűtési rendszerek és a komfortberendezések területén az Atlantic termékei folyamatosan ötvözik a prémium tervezést, az innovációt és a csúcstechnológiát. A francia életművészet jelképe naponta optimális kényelmet nyújt Önnek, miközben energiatakarékos megoldásaival is egyértelműen támogat.

Hat őrült technológia a Föld túlmelegedése ellen

klímaváltozás

A klímaváltozást és a globális felmelegedést már nem lehet elbagatellizálni, legalábbis a világ nagyhatalmaival karöltve a mi politikusaink sem így tesznek. Éppen ezért folyamatosan szigorodnak a károsanyag-kibocsátási szintek, és sorra nemzetközi megállapodások születnek a megújuló energiatermelésről. A mainstream technológiákon túl azonban nem egy érdekes, furcsa vagy éppen extrém futurisztikusnak tűnő ötlet létezik, amellyel az emberiség energiaellátását tisztán és biztonságosan lehet megoldani.