Baxi és Atlantic hőszivattyús rendszerek tervezői és kivitelezői szemmel

Energiát takarít meg

A Magyar Épületgépész Szövetség szervezésében immár évi rendszerességgel megrendezésre kerülő országos, szakmai előadássorozat keretében a Gépész Holding is rendszeresen képviselteti magát. A színvonalas rendezvényeken a gépészeti előadások mellett lehetőség nyílik a kötetlen szakmai és személyes párbeszédekre. Az előadásunkból az alábbiakban néhány fontosabb témakört emelnénk ki.

Hőszivattyú illesztése meglévő rendszerbe

Atlantic hőszivattyú a környezettudatos megoldás

Napjainkban egy épület fűtési- és hűtési igényeinek megtervezésénél egyre többen preferálják a környezetbarát megoldásokat. Erre többféle berendezés a rendelkezésünkre áll. Az egyik ilyen eszköz a hőszivattyú, amely a szükséges teljesítményét a külső levegő hőtartalmát hasznosítva a környezetből nyeri. Mivel a hő egész évben korlátlanul a rendelkezésünkre áll és nincs szükség fosszilis energiahordozókra, ezért ez egy optimális megoldás, ha csökkenteni szeretnénk környezetünk terheit és egy hosszútávú, alacsony karbantartási és üzemeltetési költségű készüléket keresünk.

Hőszivattyú gyártás francia módra

Split rendszerű levegő-víz hőszivattyú

Kevesen tudják, de a Nantes-i székhelyű Saunier Duval már 1984-ben is gyártott levegő-víz hőszivattyút (MSDX 41/51 típusjelöléssel). Ennek oka nem véletlen, mert Franciaországban van ma Európa legnagyobb levegős hőszivattyú piaca, a „tűzmadár” márka mérnökei pedig számos olyan fejlesztéssel rukkoltak elő a legújabb típusú, osztott hűtési körű készülékek esetén, amelyeknek köszönhetően méltán öregbíthető a márka 112 éves történelme.

Baxi hőszivattyú, a környezettudatos megoldás

Új termékkel bővül a Baxi termékcsalád

A rendelkezésünkre álló fosszilis energiahordozók mennyiségének folyamatos csökkenése és környezetünk védelmének igénye arra ösztönzi a gyártókat, hogy új, innovatív lehetőségeket keressenek épületeink fűtési- és hűtési energiaellátásában. Olyanokat, melyek a lehető legkisebb mértékben terhelik a környezetet, működtetésük fenntartható és alacsony költségű. A BAXI hőszivattyúk is ilyen berendezések. A szükséges teljesítménynek a 80%-át a külső levegő hőtartalmát hasznosítva a környezetből nyerik, ahol a hő egész évben korlátlanul rendelkezésre áll.