Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár

Kaposvár Smart City 2050 program

A Megújuló Energiák Európai Egyesülete (Eurosolar) által adományozott díjat azzal érdemelte ki a somogyi megyeszékhely, hogy úttörő szerepet tölt be Magyarországon a megújulóenergia-felhasználás és a fenntartható fejlődés terén. Az Eurosolar az évente odaítélt díjjal azokra az úttörő és innovatív szereplőkre, jó példákra és gyakorlatokra szeretné felhívni a közvélemény figyelmét, amelyek új lendületet adhatnak a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű elterjesztésének.

Megújuló energiában erősít a MOL

Zöld áramot termel a MOL

Villamos energiát termelő napelemparkokat épít a MOL Magyarország három városban. A társaság saját beruházásában három üzemében épül meg: Tiszaújvárosban a MOL Petrolkémia (MPK), Százhalombattán a Dunai Finomító, valamint Füzesgyarmaton a bányászati üzem területén – jelentette be ma sajtótájékoztatón Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. A napelemparkok várhatóan az év végéig készülnek el, és a megtermelt zöldáram mintegy kilencezer tonna szén-dioxid kibocsátását váltja majd ki.

Komplett csomagok napelemes rendszerekhez

Kioto, Eurener, Fronius

A hálózatra visszatáplálás napelemes rendszerekkel (napelem, inverter) képes fedezni a teljes villamosenergia-igényt, így az áramszámla a minimális alapdíj fizetésére korlátozódhat. A napelemes rendszereket nem csak elemenként, hanem komplett napelemes csomagban is megtalálhatja kínálatunkban. Ezeket a csomagokat olyan nagy múltú és megbízható gyártók képviselőinek termékeivel állítottuk össze, mint: a Kioto Solar, Eurener, vagy épp a Fronius. 0%-os os kamatú hitelt természetes személyek, társasházak és lakásszövetkezetek számára.