KLÍMA

OTTHONFELÚJÍTÁSI
TÁMOGATÁSSAL

Ajánlatot kérek

KLÍMA AZ OTTHONUNKBAN

A komfortos otthon mindenki számára mást jelent. Ez igaz a lakás hőmérsékletére és a levegő minőségére is. A klímaberendezések hűtő-fűtő funkciói mellett a páratartalom csökkentésében is segítségre lehetnek, nem is beszélve arról, hogy kiszűrik a szennyező anyagokat. Környezetünket saját igényeinknek megfelelően kell kialakítani, így a klíma választást is ahhoz célszerű igazítani.

A KLÍMA VÁLASZTÁS SZEMPONTJAI

Az épületek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, úgymint a helyiségek alapterülete, nyílászárók állapota és mérete, mennyire napos a hűteni-fűteni kívánt helyiség, van-e árnyékolás és az milyen, modern az épület vagy régi. Figyelembe kell venni a helyiségbe elhelyezett berendezési tárgyakat hőkibocsátás miatt, milyen hőmérséklet-különbséget szeretnénk elérni, valamint azt is, hogy hány ember tartózkodik egyidőben az adott helyiségben. Célszerű szakember segítségét kérni, hogy felmérje a helyszínt és ne legyen sem alul, sem túlméretezve a klímaberendezés, amik a hatékonyságot és az optimális működést veszélyeztetheti.

ENERGIAHATÉKONYSÁG

Minden klímát ellátnak energiacímkével, amin feltüntetik a berendezés sajátosságait, többek között az éves villamosenergia-felhasználást is. Ebből számolható, hogy milyen mértékben fog a villanyszámla éves szinten változni, ha a készüléket használjuk. Két fogalmat érdemes megismerni, ezek a SEER és a SCOP értékek.
A SEER érték a szezonális energiahatékonysági tényező, amely a teljes hűtési szezonra vonatkozik. A hűtési üzem hatékonyságát mutatja meg.
A SCOP érték pedig a szezonális teljesítmény együttható, amely a teljes fűtési szezonra vonatkozik. A fűtési üzem hatékonyságát mutatja meg. Összességében minél nagyobbak ezek az értékek, annál takarékosabb a légkondícionáló. Concept klímáink energiatakarékosak, A++ besorolásúak.

R32 HŰTŐKÖZEG

A környezetre ható káros üvegház hatású hűtőközegek visszaszorítása miatt Kormányrendelet szabályozza, hogy a hűtő-, légkondicionáló és hőszivattyú berendezésekben milyen hűtőközeg használható. A GWP azaz globális felmelegedési potenciál (global warming potential) megmutatja, hogy mennyire járul hozzá egy vegyi anyag a globális felmelegedéshez. Alapja a CO2, melynek GWP=1. Az R32-es jelölésű hűtőközegnek a GWP értéke 675, amely magasnak tűnik, de még így is sokkal alacsonyabb az R410a hűtőközeg 2088-as GWP értékénél. Az ODP érték az ózonlebontó potenciált jelenti, ami megmutatja, hogy egy kémiai vegyület mekkora károsodást okoz az ózonrétegben az R11 hűtőközeghez képest. Az R32-es hűtőközeg ODP értéke 0, azaz nem károsítja az ózonréteget. Klíma választás alkalmával tehát érdemes az R32-es hűtőközegű berendezések mellett dönteni, hiszen értékei kiválóak, s a környezetvédő megoldásért cserébe nem kell lemondani a hatékonyságról.

CONCEPT SPLIT KLÍMÁK

A Concept Pro és -Plus légkondicionálók beépített Wi-Fi csatlakozással rendelkező korszerű berendezések. Fűtési időszakban is használhatóak -15°C külső hőmérsékletig. A levegő tisztaságát biztosítják a különféle szűrőberendezések, úgymint a nagy sűrűségű- és a Cold Catalyst szűrő, továbbá a Golden fin szűrő, ami megakadályozza a különböző baktériumok és gombák megtelepedését klíma hőcserélő felületén. A beltéri egység lamellái függőleges és vízszintes irányban is terelik a levegőt. Az energiafogyasztás minimalizálása érdekében a készüléken beállítható az ECO üzemmód, továbbá a beltéri egység 12-, a kültéri egység pedig 5 fokozattal rendelkezik. A Pro kivitel azoknak tökéletes választás, akik a nyári hőségben szeretnék környezetüket komfortossá tenni. A fűtési időszak átmeneti részében kiegészítő fűtésként is használható. A Plus télen nyáron tökéletes választás. A csepptálca fűtés ellenáll a drasztikus jegesedésnek és a karter fűtés megnyújtja a téli hideg időben a működési tartományt. Nem utolsó sorban a Concept klímákra 5 év jótállást biztosítunk.

Fontos információink a támogatásról

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ügyfélszolgálat
* jelölt mezők kitöltése szükséges a kapcsolatfelvételhez


Küldés