NAPELEMES RENDSZEREK
OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSSAL
Ajánlatot kérek

MI A NAPELEM?

A napelem egy szilíciumkristályokból készített panel, amely a Napból érkező elektromágneses hullámok energiájával egyenáramot állít elő. Ezt az inverter alakítja át váltóárammá, amit a háztartások már fel tudnak használni.
Hazánk földrajzi fekvése kedvező a napelemek használata szempontjából. Földrajzilag nincsenek jelentős különbségek az országrészek között, így bárhol megéri ezeket a rendszereket telepíteni.

MIRE HASZNÁLHATÓ A NAPELEM?

A napelem elektromos áramot termel, amit a háztartáson belül mindenre fel tudunk használni. A háztartási gépek energiaigénye mellett ki tudjuk váltani a világítás, a fűtés, a hűtés, a használati melegvíz villamos energiaigényét is, de akár egy elektromos autót is fel tudunk vele tölteni, így az üzemanyag költségeinket is jelentősen csökkenthetjük.

GYORS ÉS EGYSZERŰ TELEPÍTÉS

A napelemes rendszerek telepítése nagyon gyors és egyszerű, mivel az épületen belül szinte nem is kell semmilyen beavatkozást végrehajtani. Az engedélyeztetés 2-3
hónapot vehet igénybe, de a kivitelezés csak 1-3 napig tart, a rendszer méretétől és a panelek elhelyezéstől függően.

MI A KW ÉS MI A KWP?

Sarkalatos kérdés, hogy mekkora legyen a napelemes rendszer, amely illeszkedik az általunk használt épülethez, illetve az energiafelhasználási szokásainkhoz. Ennek felmérésében készséggel állunk rendelkezésre. Javaslatot adunk mind az inverter teljesítményére, mind a napelem panelek számát illetően.
Az inverter teljesítményét kW-ban adjuk meg. A napelemeknél a jellemző érték az ún. kWp (kilowatt peak), ami a leadott csúcsteljesítményére utal. Ezt a gyártási folyamat végén egy villantókamrában mérik 1000W besugárzási érték, 25°C hőmérséklet és egy átlagos légszennyezettségi érték, 1.5AM (AirMass) mellett.

ÜZEMELTETÉS

A napelemes rendszerek teljesen önállóan működnek, különösebb beavatkozást nem igényelnek az élettartamuk alatt, ami minimum 25 év, de még akkor is 80% felett van teljesítményük. Minimális karbantartást igényelnek, amiből a legfontosabb a napelemek évente egyszeri mosása, amit mi is könnyedén elvégezhetünk.

Ajánlatot kérek

INTERNETEN IS KÖVETHETŐ

A mai online világban természetesen a napelemek energiatermelése is követhető egy applikáción keresztül. Itt információkat tudunk szerezni a pillanatnyi, a napi, a havi, az éves és akár a teljes időszak alatti hozamokról, ami alapján látjuk, hogy a rendszerünk megfelelően dolgozik. Ezt akár a világ másik oldaláról is követhetjük bármelyik pillanatban.

AZ EGYIK LEGJOBB BEFEKTETÉS

Egy napelemes rendszer telepítése a jelenlegi árak és átlagos felhasználói körülmények mellett 9-10 év alatt térül meg. Ez 10-11%-os hozamnak felel meg. Amennyiben a ki tudjuk használni az 50%-os lakossági pályázat lehetőségeit, akkor a befektetésünk megtérülése lecsökkenhet akár 5-6 évre, ami 20% feletti hozamot biztosíthat számunkra.

MIÉRT JÓ A NAPELEM?

  • Mentesülünk a villanyszámlától vagy akár a fűtésszámlától
  • Mentesülünk az áremelésektől, mivel KWh-t adunk és KWh-t kapunk
  • Környezettudatossá tesz minket mivel zöld energiát használunk
  • Egy jó befektetést ad, 9-10%-os évi hozam a lakosságnál (50% támogatással ez a felére csökken!)
  • Értéknövelő lesz a beruházás az alacsony rezsiköltség miatt
  • Értéktartó a beruházás, mert 1% alatt van az évi amortizációja
  • Ad egy állandó, kiszámítható jövedelmet évtizedeken keresztül
  • Emeli az életszínvonalunkat és a biztonság érzetünket, mivel több pénz marad a zsebünkben

Fontos információink a támogatásról

Segítünk megtalálni a legjobb megoldást.
Lépjen velünk kapcsolatba!

Ügyfélszolgálat
* jelölt mezők kitöltése szükséges a kapcsolatfelvételhez