Baxi Luna Duo-Tec MP+ nagyteljesítményű kondenzációs fali gázkazánok

Baxi Luna Duotec nagyteljesítményű kondenzációs gázkazán.

A sorozat tervezése és létrehozása során az egyik legfontosabb szempont a gazdaságosság volt. Ezért a BAXI hasonló filozófiát követett, mint a kisebb teljesítményű készülékek esetén, vagyis a készülékek a lehető legszélesebb modulációs tartománnyal rendelkeznek: a LUNA DUO-TEC MP+ modulációs tartománya 1:9. Ez annyit jelent, hogy a készülékek a maximális teljesítményük kilenced részéig képesek folyamatos láng modulációval csökkenteni a teljesítményüket. Számszerűsítve a 110 kW maximális teljesítményű modell (50/30 C° fűtési előremenő/visszatérő víz hőmérséklet) modulációs tartományának alsó értéke 12,4 kW. A folyamatos működés így szinte minden üzemállapotban biztosítható és ez a tény ugyanazokkal az előnyökkel jár, mint az alacsonyabb teljesítménykategóriáknál: hosszabb lesz az az időszak amikor a kazán a leggazdaságosabban üzemel, csökken a sugárzási és készenléti vesztesége, valamint a ki-be kapcsolások számának csökkenésével nő az élettartama.

A LUNA DUO-TEC MP+ kazánok – ebben a kategóriában nem megszokott módon – tartalmazzák a beépített modulációs keringtető szivattyút és a 4 bar-os biztonsági szelepet. (Az MP rövidítés a megnevezésben a modulációs szivattyú angol nevére utal: MP = Modulation Pump).

A tágulási tartály nem került beépítésre, hiszen a tágulási tartályok mérete nem a kazán teljesítményének, hanem a fűtési rendszer fizikai tulajdonságainak függvénye, méretezése pedig tervezői feladat.

A LUNA DUO-TEC MP+ készülékek a jelenleg legfejlettebb Siemens LMS 14 szabályzással vannak ellátva.
Ez biztosítja a kazánok kifinomult, gazdaságos működését akkor is, ha csak egy kazánt alkalmazunk, de lehetőséget biztosít számunkra, hogy akár 16 db készüléket kaszkádkapcsolásban üzemeltessünk. Ezen a módon a LUNA DUO-TEC MP alkalmassá válik akár több száz kW hőigényű építmények hőellátására is.

A szabályozás kialakítása és logikája kiemelten felhasználóbarát. A jól áttekinthető, nagyméretű digitális kijelző háttérvilágítással rendelkezik, mely még kényelmesebbé teszi a használatot.
Csatlakoztathatunk a készülékhez vezetékes, illetve vezeték nélküli távvezérlőt, illetve számos kiegészítő modult, amik használatával az egészen bonyolult fűtési rendszerek vezérlésére is képesek leszünk.

A LUNA DUO-TEC MP+ készülékek hét teljesítményváltozatban, természetesen csak fűtő kivitelben (1.50+, 1.60+, 1.70+, 1.90+, 1.110+, 1.130+, 1.150+) érhetők el szakáruházainkban.

Ázsóth Tamás
termékmenedzser
műszaki tanácsadó mérnök

 

Webáruházunk ajánlata

 

BAXI Luna Duo-Tec MP 1.50+ ERP fali kondenzációs fűtőkazán 45 kW

BAXI Luna Duo-Tec MP 1.60+ ERP fali kondenzációs fűtőkazán 55 kW

BAXI Luna Duo-Tec MP 1.70+ ERP fali kondenzációs fűtőkazán 65 kW

BAXI Luna Duo-Tec MP 1.90+ ERP fali kondenzációs fűtőkazán 85 kW

BAXI Luna Duo-Tec MP 1.110+ ERP fali kondenzációs fűtőkazán 102 kW