BAXI Blog

  • Megújult a Baxi Luna Platinum termékcsaládja.
  • Új Baxi Luna Platinum kondenzációs kazánok

    Az elmúlt év közepétől számított másfél éves periódusban megújul a BAXI kondenzációs gázkazán választéka. Az idei év első újdonsága a megújult LUNA PLATINUM készülékcsalád lesz. A BAXI legújabb és a legmagasabb minőségi igényeket kielégítő fejlesztése. Egy kazán, mely szolgáltatásaival, gazdaságos üzemeltetésével és szabályozási lehetőségeivel méltán kerül világszerte a kondenzációs prémium készülékek élmezőnyébe. Reményeink szerint az ÚJ BAXI LUNA PLATINUM család legalább olyan sikeres lesz, mint az elődje.

    Tovább olvasom >>


  • Alternatív megoldások a gázkazán kiváltására
  • Tényleg betiltják a gázkazánokat?

    Egyre több európai ország jelenti be, hogy pár éven belül betiltja a gázkazánok telepítését és értékesítését. Korábban főleg a klímavédelem motiválta a törekvést, de ma már ugyanilyen erős hajtóerő a rezsidrágulás féken tartása és az energiafüggetlenség elérése.

    Tovább olvasom >>


  • Baxi rendszermegoldások a megújuló energia segítségével
  • Megújuló BAXI rendszermegoldások

    A cégcsoport életében a Baxi márka egy különleges helyet foglal el. A magas műszaki minőség, tartósság és vezérlési lehetőségeivel a kazános üzletág belopta magát a szívünkbe. Idén, 2022-ben elkezdődött a lakossági kondenzációs készülékeink megújítása, mellette párhuzamosan a hőszivattyús termékpaletta is fejlődik.

    Tovább olvasom >>


  • A politikai és gazdasági folyamatok hatása az épületgépészetre
  • Új Baxi hőszivattyúk és gázkazánok - változik a Baxi termékpalettája

    A földrengésszerű politikai és gazdasági események az épületgépészetre is óriási hatást gyakoroltak. Villámgyorsan változnak az igények és a lehetőségek – a gyártók pedig alkalmazkodnak ehhez. A BAXI az utóbbi időszakban csak kisebb módosításokat hajtott végre az általa forgalmazott hőszivattyúkon és gázkazánokon. De természetesen a háttérben folyamatosan folytak a fejlesztések. Ennek eredményeképp már megjelent az új koncepció első kazánja: a BAXI Luna Classic. A változás pedig folytatódik. Az alábbiakban bemutatjuk milyen újdonságok várhatók a BAXI-tól a közeljövőben. Az elkövetkező hónapokban pedig részletesen is megismertetünk mindenkit ezekkel a korszerű készülékekkel.

    Tovább olvasom >>


  • Újragondoltuk cégünk kecskeméti irodaházának emeleti fűtésrendszerét.
  • A Gépész Holding kecskeméti irodaházának gépészeti korszerűsítése

    A Gépész Holding nagy hangsúlyt fektet a telephelyeinek megújítására, ami egyrészt új, korszerű telephelyek létrehozását, másrészt a meglévőek korszerűsítését is jelenti. Fontosnak érezzük, hogy az eladótér komfortos környezete mellett, a kiszolgáló helyiségekben, az irodai területeken is kellemes körülményeket biztosítsunk. Ennek a szemléletmódnak a részeként újragondoltuk cégünk kecskeméti irodaházának emeleti fűtésrendszerét.

    Tovább olvasom >>


  • Energiamegtakarítás kondenzációs kazánnal
  • Hogyan tudunk gázfűtéssel energiát megtakarítani

    Nemrégiben jelentős változások történtek a lakossági fogyasztók részére biztosított energiaárakban. A földgázt és a villamos energiát versenypiaci áron érthető módon nem annyira szeretnék megvásárolni a fogyasztók, éppen ezért sokan elgondolkodtak a korszerűsítésen, hogy minél nagyobb eséllyel férjenek bele a kvótába. Egy jó minőségű kondenzációs gázkazán szezonális helységfűtési hatásfoka 91-93%, vagyis a megvásárolt földgáz energiatartalmának 91-93%-át használja fel az épület fűtésére és használati melegvíz előállításra, a veszteség pedig csupán 7-9%. A hagyományos kazánok ezzel szemben mindössze 70-75% átlagos hatásfokon működnek, ami már magában is jól mutatja, miért is célszerű korszerűsíteni. Hogy miért is hasznosítják ennyivel jobban a fűtőanyag energiatartalmát a kondenzációs gázkazánok? Cikkünkben erre adunk választ:

    Tovább olvasom >>


  • A BAXI Luna Classic a sikeres és népszerű Prime készülékek helyét veszi át a termékpalettán.
  • Luna Classic - kényelem és energiatakarékosság

    A BAXI kis teljesítményű kondenzációs gázkazán kínálata évek óta nem változott, hiszen a készülékek magas minősége és megbízhatósága elismert a hazai és a nemzetközi piacokon. A műszaki fejlődés azonban folyamatos és a BAXI elérkezettnek látta az időt, hogy megújítsa a termékeinek kínálatát.

    Tovább olvasom >>


  • Baxi Luna Duotec nagyteljesítményű kondenzációs gázkazán.
  • Baxi Luna Duo-Tec MP+ nagyteljesítményű kondenzációs fali gázkazánok

    A BAXI egyik legsikeresebb kazántípusa a LUNA DUO-TEC MP+ sorozat. Nagy népszerűségnek örvend úgy a szerelők, mint a szervizpartnerek között. Gazdaságos működése a felhasználók számára jelent előnyt, kifinomult vezérlése, rugalmas telepíthetősége pedig a tervezők és kivitelezők között teszi kategóriájának egyik legkeresettebb termékévé.

    Tovább olvasom >>


  • Baxi kondenzációs gázkazánok
  • A Baxi új generációs kondenzációs készülékeinek megbízható, elegáns tagja

    A modern és kényelmes életmódhoz hozzá tartozik a gazdaságos, energiahatékony fűtés. A Baxi gyártója folyamatos innovatív tevékenységének köszönhetően megfelel ezeknek a trendeknek.

    Tovább olvasom >>


  • Ideális és energiahatékony működés a Baxi kiegészítő elemeinek köszönhetően
  • Baxi kondenzációs gázkazánok kiegészítő elemei

    Az elmúlt években sok szó esett a BAXI kondenzációs gázkazánjainak minden típusáról, azok műszaki jellemzőikről, illetve alkalmazási lehetőségeikről. Viszont csak ritkán kerültek szóba a BAXI termékpalettáján megtalálható kiegészítő elemek, melyek elengedhetetlenek a készülékek valóban ideális, energiahatékony és komfortos működéséhez. Az alábbiakban tehát a legfontosabbakat és a leggyakrabban alkalmazottakat mutatjuk be ezen termékek közül.

    Tovább olvasom >>


  • Nagyméretű lakóépületek fűtése Baxi kazánokkal kaszkád rendszerben.
  • Baxi kondenzációs gázkazánok működése kaszkádrendszerben

    A BAXI kondenzációs gázkazánok típus és méret tekintetében is jelentős választékot biztosítanak a tervezők és kivitelezők részére, azért hogy az adott műszaki elvárásokhoz a legideálisabb fűtési megoldás jöhessen létre. Korábbi cikkeinkben számos oldalról mutattuk be ezeket a készülékeket. Kevés szó esett azonban a nagyméretű lakóépületek, kommunális intézmények és ipari felhasználású objektumok gazdaságos hőellátásáról. A BAXI készülékekkel természetesen az ilyen típusú rendszerek fűtése, HMV- ellátása is lehetséges. A megoldás: a készülékek kaszkádkapcsolása és a megfelelő szabályzás kialakítása.

    Tovább olvasom >>


  • Baxi PBM2-i levegő-víz hőszivattyú
  • Nagyobb teljesítmények esetén Baxi PBM2-I hőszivattyú

    A gazdasági és emberi kapcsolatok tekintetében is hullámzó időszakban a BAXI sem lazított az új megoldások keresésével, a nagy teljesítményű, levegő-víz hőszivattyús termékpalettáját PBM2-i szériával újítja meg.

    Tovább olvasom >>


  • Baxi Power HT+ álló kondenzációs kazán kaszkádkapcsolási lehetőséggel
  • Baxi Power HT+ - nagyteljesítményű kondenzációs álló gázkazánok

    A BAXI termékek jelentős szerepet játszanak a nagy teljesítményű gázkazánok hazai piacán. Ebben a szegmensben ma már elsősorban a falra szerelhető változattal találkozhatunk. Azonban a BAXI termékpalettáján megtalálhatók ennek a teljesítménykategóriának az álló kazánjai is. Erről a sorozatról, a BAXI Power HT+ készülékekről méltatlanul kevés szó esik. Pedig fontos, hogy jobban megismerkedjünk ezekkel a robosztus kialakítású, 50-250 kW közötti egységteljesítménnyel rendelkező kondenzációs gázkazánokkal.

    Tovább olvasom >>


  • Megérkezett a Baxi termékkínálatába az új hőszivattyú, az Auriga
  • Baxi Auriga - új inverteres monoblokk hőszivattyú a Baxi termékkínálatában

    A hőszivattyús rendszerek térnyerése az új építésű ingatlanok hőellátásában szinte vitathatatlan. A kedvező üzemeltetési költségek miatt meglévő fűtési rendszerek mellé is kitűnően illeszthetők. Mindezek fényében örömmel vettük, hogy a hazai piacon széles körben forgalmazott és értékesített Baxi kazánjaink mellett a hőszivattyús palettánkról is bemutathatunk egy új terméket.

    Tovább olvasom >>


  • Megjelent a Baxi Luna Duo-Tec E gázkazán család legnagyobb teljesítményű fűtő készüléke
  • Új taggal bővült a BAXI Luna Duo-Tec E gázkazán család

    A BAXI egyik legsikeresebb kis teljesítményű kondenzációs gázkazáncsaládja a BAXI Luna Duo-tec E sorozat. Ez a típus és közvetlen elődjei immár 10 éve vannak jelen a hazai piacon. Megbízhatóságukkal, rugalmas működésükkel és kiváló műszaki hátterükkel méltán nyerték el a kivitelezők, végfelhasználók és a szervizpartnerek elismerését.

    Tovább olvasom >>


  • Január 1-vel elérhető a lakásfelújítási támogatás
  • Lakásfelújítási támogatás 2021

    A kormány által 2020 októberében bejelentett, 2021. január 1-jétől induló otthonteremtési program több kedvezményt is kínál, ám az egyik legnagyobb érdeklődés a lakásfelújítási támogatást övezi, aminek keretében, az állam utólag, a benyújtott számlák ellenében, kifizeti a lakásfelújítási költségek felét, de maximum 3 millió forintot. Lássuk mi számít felújításnak a támogatás szempontjából.

    Tovább olvasom >>


  • A BAXI egyik legsikeresebb kazántípusa a LUNA DUO-TEC MP+ sorozat.
  • Baxi Luna Duo-Tec MP+ nagyteljesítményű kondenzációs fali gázkazánok

    A BAXI egyik legsikeresebb kazántípusa a LUNA DUO-TEC MP+ sorozat. Nagy népszerűségnek örvend úgy a szerelők, mint a szervizpartnerek között. Gazdaságos működése a felhasználók számára jelent előnyt, kifinomult vezérlése, rugalmas telepíthetősége pedig a tervezők és kivitelezők között teszi kategóriájának egyik legkeresettebb termékévé.

    Tovább olvasom >>


  • Baxi Mago applikációról vezérelhető okos szobatermosztát
  • Baxi Mago Wi-Fi termosztát

    A BAXI MAGO programozható, modulációs szobatermosztátja beépített wi-fi csatlakozási lehetőséggel a BDR Thermea csoport (a BAXI ennek a vállaltcsoportnak a legjelentősebb tagja) fejlesztése, amely minden, jelenleg forgalomban lévő BAXI kondenzációs gázkazán és hőszivattyú vezérlésére alkalmas.

    Tovább olvasom >>


  • Az országban több helyen telepítettünk Baxi és Atlantic hőszivattyúkat
  • Baxi és Atlantic hőszivattyúk országszerte

    A több mint 10 éve forgalmazott, országos szerviz hálózattal rendelkező Baxi gázkazánjaink mellett a Gépész Holding folyamatosan figyelmet fordít az új épületgépészeti megoldások, szerelvények bevezetésére. Ilyen termékkör a hőszivattyús megoldásaink is. Manapság előszeretettel választják a fokozottan hőszigetelt, új építésű lakóházak, a korszerű épületgépészeti rendszerek mellé hőtermelői oldalon a hőszivattyúk alkalmazását. Az alábbiakban szeretnénk néhány ilyen rendszert röviden bemutatni.

    Tovább olvasom >>


  • Duo-tec Compact E Luna Duo-Tec E kondenzációs gázkészülékek
  • Duo-tec Compact E Luna Duo-Tec E kondenzációs gázkészülékek

    A BAXI folyamatos innovációs tevékenységének legújabba eredményei: Duo-tec Compact E Luna Duo-Tec E kondenzációs gázkészülékek

    Tovább olvasom >>



  • Korszerű fűtési megoldás kondenzációs Baxi kazánnal
  • Hagyományos megoldás építkezéshez, felújításhoz

    Felújítanád a fűtési rendszert? Építkezel, és keresed a legjobb megoldást? Fontos számodra a környezettudatosság? Nálunk megtalálod, amit keresel.

    Tovább olvasom >>


  • LUNA DUO-TEC MP+ modulációs tartománya 1:9
  • Baxi LunaDuo-Tec MP+ nagyteljesítményű kondenzációs fali gázkazánok

    A BAXI kondenzációs gázkészülékei a piac legmeghatározóbb termékei közé tartoznak hosszú ideje. A márka folyamatosan jelentős sikereket ért el a kis teljesítményű kazánokkal, de az utóbbi években a nagyteljesítményű készülékei is egyre ismertebbé és népszerűbbé váltak a tervezők, kivitelezők és beruházók között. A termékkör bővítése és folyamatos fejlesztése természetesen kiterjed erre a szegmensre is, hiszen az egyre gazdaságosabb működés, megbízhatóság, kifinomult vezérlés ezen a területen különösen nagy hangsúlyt kap. A következőkben a fenti tulajdonságok mindegyikével rendelkező BAXI LUNA DUO-TEC MP+ kazáncsalád jellemzőit és beépítési lehetőségeit mutatjuk be.

    Tovább olvasom >>


  • Energiát takarít meg
  • Baxi és Atlantic hőszivattyús rendszerek tervezői és kivitelezői szemmel

    A Magyar Épületgépész Szövetség szervezésében immár évi rendszerességgel megrendezésre kerülő országos, szakmai előadássorozat keretében a Gépész Holding is rendszeresen képviselteti magát. A színvonalas rendezvényeken a gépészeti előadások mellett lehetőség nyílik a kötetlen szakmai és személyes párbeszédekre. Az előadásunkból az alábbiakban néhány fontosabb témakört emelnénk ki.

    Tovább olvasom >>


  • Energiahatékony fűtés.
  • A BAXI kondenzációs készülékeinek megbízható, elegáns tagja LUNA DUO-TEC E

    A modern és kényelmes életmódhoz hozzá tartozik a gazdaságos, energiahatékony fűtés. A Baxi gyártója folyamatos innovatív tevékenységének köszönhetően megfelel ezeknek a trendeknek. A készülékek fejlesztése az EU környezettudatos tervezésre vonatkozó elveinek legteljesebb figyelembevételével történt. Ezért károsanyag kibocsátásuk rendkívül alacsony, működésük mégis kiemelkedően hatékony, amit a magas (93%) szezonális helyiségfűtési hatásfok értékek is bizonyítanak. Ha hosszútávra tervez és egy megbízható, de kiemelkedő üzembiztonságú elegáns, modern készüléket keres – az Ön kazánja a LUNA DUO-TEC E.

    Tovább olvasom >>


  • Időjáráskövető szabályzással
  • BAXI LUNA DUO-TEC E

    A kazánok életciklusában is eljön az a szakasz, amikor a még oly megbízható, kiváló minőségű termékeket is felülvizsgálja a gyártó. A BAXI LUNA DUO-TEC + sorozattal is ez történt. Figyelembe véve az elmúlt évek működési tapasztalatait, finomították a működési paramétereket, valamint új külsőt kapott a készülék. Ezzel megszületett a BAXI LUNA DUO-TEC E készülékcsalád.

    Tovább olvasom >>


  • Új termékkel bővül a Baxi termékcsalád
  • Baxi hőszivattyú, a környezettudatos megoldás

    A rendelkezésünkre álló fosszilis energiahordozók mennyiségének folyamatos csökkenése és környezetünk védelmének igénye arra ösztönzi a gyártókat, hogy új, innovatív lehetőségeket keressenek épületeink fűtési- és hűtési energiaellátásában. Olyanokat, melyek a lehető legkisebb mértékben terhelik a környezetet, működtetésük fenntartható és alacsony költségű. A BAXI hőszivattyúk is ilyen berendezések. A szükséges teljesítménynek a 80%-át a külső levegő hőtartalmát hasznosítva a környezetből nyerik, ahol a hő egész évben korlátlanul rendelkezésre áll.

    Tovább olvasom >>


  • Duo-Tec Compact E
  • Megérkeztek a legújabb Baxi gázkészülékek

    A BAXI folyamatos innovációs tevékenységének legújabb eredménye: a Duo-Tec Compact E kondenzációs kazáncsalád

    Tovább olvasom >>


  • Modern, kondenzációs technológiájú fűtőkészülék újdonságok
  • Baxi Gyárlátogatás-Olaszország 2018

    A Gépész Csoport és a Baxi közösen szervezett gyárlátogatást Európa legnagyobb, a világ 3. legnagyobb gázkazán gyárában. Cikkünkben a gyárlátogatás során szerzett benyomásait, tapasztalatait osztja meg velünk Hajnal Feri, az Easykit Kft. munkatársa.

    Tovább olvasom >>


  • Nagyobb komfort, magasabb műszaki tartalom
  • Ne feledje, készülék újra pozicionálás a Baxinál!

    A piac által jól ismert BAXI Luna Duo-tec Compact (mostanra kifutó) kondenzációs kazánjaink lassan kivezetésre kerülnek a magyar piacról! Helyüket a nagyobb komfortot biztosító, magasabb műszaki tartalommal bíró (már korábban is jól ismert) Luna Duo-tec gázkazán család veszi át. Versenyképes ár, kiváló műszaki tartalom és igen széles termékválaszték. Hogy mivel is tud még többet és miért jobb választás a Luna Duo-tec kondenzációs kazán a korábbi Compact gázkazánnál? Ebben segítünk eligazodni.

    Tovább olvasom >>


  • Nagyteljesítményű gázkazánok a Baxitól
  • BAXI Duo-Tec MP+ gázkazánok

    A BAXI gázkazánok folyamatos fejlesztése természetesen kiterjed a nagyteljesítményű kazánok szegmensére is, hiszen az egyre gazdaságosabb működés, megbízhatóság, kifinomult vezérlés ezen a területen különösen nagy hangsúlyt kap. A következőkben a fenti tulajdonságok mindegyikével rendelkező Baxi Duo-tec MP+ kazáncsalád jellemzőit és beépítési lehetőségeit ismertetjük.

    Tovább olvasom >>