Baxi hőszivattyú, a környezettudatos megoldás

Új termékkel bővül a Baxi termékcsalád

A split rendszerű levegő-víz hőszivattyú család PBS-i WH2 (fali, hidroboxos kivitel) és a PBS-i FS2 (padlón álló, kompakt beltéri kivitel 180 literes indirekt HMV tárolóval) termékpalettával gazdagodott. Az Eurovent tanúsítvánnyal rendelkező berendezéseket WiFi-s Baxi Mago kronotermosztáttal távolról vezérelhetjük egy App segítségével okostelefonokon és táblagépeken. A Baxi Mago az üzem közben fellépő hibajelzés esetén lehetővé teszi, hogy a termosztáton keresztül internetes táveléréssel a rendszerhez csatlakozzon a Baxi szervizhálózat és így a hibafeltárás és elhárítás elkezdődhessen.

 

Számtalan esetben felmerül a kérdés, hogy kell-e kiegészítő fűtés a levegős hőszivattyú mellé. A válasz elsősorban az ellátandó épület hőigényétől, fűtővíz hőmérsékletétől függ. Új építésű házak vagy komolyabb energetikai felújítás előtt álló épületek esetében jellemzően már alacsony hőmérsékletű hőleadókkal lehet kalkulálni (mennyezet-, fal- és padlófűtés). Ezen rendszerek legnagyobb méretezési igények esetén is maximum 40 °C-os előremenő hőmérsékletet igényelnek, egy átlagos fűtési napon csupán 30 °C körüli fűtővíz indul a csövekben. Ilyen fűtési rendszerekhez önállóan, kiegészítő fűtés nélkül lehet hőszivattyút választani (méretezni) és alkalmazni.

A Baxi split rendszerű levegő-víz hőszivattyú család beépített villamos kiegészítőfűtéssel érkezik, egyfázisú és háromfázisú kivitelben. Egy jól méretezett rendszer esetén a kiegészítőfűtést legfeljebb csak vészüzemben használjuk, további kiegészítő fűtések nem szükségesek, így a tervezett hatásfokot és a hozzá tartozó kedvező üzemeltetési költséget elérjük.

A Baxi levegő-víz hőszivattyúk inverteres vezérléssel rendelkeznek. Ennek a technológiának köszönhetően a hőszivattyú csak akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a rendszer megkíván, optimális üzemi paraméterekkel és energetikai hatásfokon. Fokozatosan emeli a teljesítményt, amíg a rendszer eléri a kívánt hőmérsékleti szintet, így bekapcsoláskor nem terheli meg hirtelen a hálózatot. Amikor eléri a kívánt hőmérsékleti értéket, akkor azt egyenletesen, állandóan biztosítja.

Mint a ma forgalomban lévő hőszivattyúk többsége, így a Baxi készülékei is R410A gázzal készülnek, ezáltal maximum 60 °C-os előremenő víz előállítására képesek. Működésük -20 °C és +46 °C között biztosított.

A Baxi vezérlési rendszere felkészített a PBM-i hőszivattyúkkal kaszkád rendszerű üzemre, melynek lényege, hogy több hőszivattyút párhuzamosan kapcsolunk nagyobb fűtési teljesítmény elérése érdekében. A kaszkád rendszer üzembiztonság és üzemeltetési szempontból is optimális megoldást nyújthat. Természetesen elsősorban nagyobb alapterületű épületek, irodák, oktatási intézmények, szállók esetén javasolt. A rendszer fűtésre, gázkazános bivalens üzemre, hűtésre, napkollektoros rendszer integrálásra és napelemes extra villamos termelés fogadására is felkészített.

A BAXI levegő-víz hőszivattyúk tiszta és környezetbarát megoldást kínálnak otthona fűtésére-, hűtésére, melegvíz-ellátására. Karbantartásuk és üzemeltetésük minimális költségekkel jár, felhasználói szempontból minden tekintetben optimális választás.

 

Webáruházunk ajánlata:

BAXI PBS-i 8 MR E WH2 levegő-víz hőszivattyú, kiegészítő fütés - elektromos, 230V, 8kW

BAXI PBS-i 8 MR H WH2 levegő-víz hőszivattyú, kiegészítő fütés - kazán, 230V, 8kW

BAXI PBS-i 16 TR H WH2 levegő-víz hőszivattyú, kiegészítő fütés - kazán, 400V, 16kW

BAXI PBS-i 11 TR E WH2 levegő-víz hőszivattyú, kiegészítő fütés - elektromos, 400V, 11kW