Fűtésszerelő 2.0 - Szükséges a digitalizáció magasabb szintjére lépni

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1421  

 

Az építőipari kivitelezések felgyorsultak, a határidők rövidültek. Ismert tény, hogy a szakemberhiány miatt is jelentősen megváltozott a kivitelezők helyzete. Miként képes a kivitelező piaci helyzetét, versenyképességet növelni vagy legalább megtartani? Mit jelent a digitalizáció a szerelő számára?

Digitalizáció az épületgépészetben.

Sok nehézséget okoz a járvány is, de egyben új dolgokra, digitális megoldásokra kényszerítette a vállalkozásokat. A szakértők véleménye szerint a mindent átható digitalizáció, amely a járvány hatására gyorsuló ütemben nyer teret az építőiparban, így az épületgépészet területén is. Vannak vállalati működési és tervezési, kivitelezési szokások, amelyekről le kell mondani és vannak, melyekre nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Sokan használják napi természeteséggel az okos telefont, megszokott az e-mail, táblázat kezelés, szövegszerkesztés, könyvelés, raktárkészlet nyilvántartás, gépek távoli elérése, a számítógépes tervezésről nem is beszélve.

Szükséges az épületgépészeti szerelőipar számára, hogy a digitalizáció magasabb szintjére lépjen és nem csak a nagy cégek, hanem a kisvállalkozások szintjén is. A hatékonyságot növelő megoldások jelenjenek meg úgy a működésükben, mint a gyártók gazdaságilag is hasznos, eredménynövelő innovatív fejlesztéseinek mindennapi használatában. A kivitelező eredményességének érdekében folyamatosan mérlegelni kell lehetőségeit a digitalizáció alkalmazhatóságának szempontjából.

Néhány terület a teljesség igénye nélkül:
• Üzleti model kialakítása és működtetése,
• állami szervekkel való kapcsolattartás,
• ajánlatkérések automatikus generálása,
• szakmai képzések igény szerinti tartalommal,
• online kapcsolattartás módjai,
• információs anyagok azonnali elérhetősége,
• anyagrendelés, logisztika kialakítása,
• megvalósulási tervek a BIM használatával,
• okos munkaeszközök használata
és még lehetne sorolni.

A digitális technikák alkalmazása még akár a munkaerő gondok megoldásához is hozzájárulhat avval, hogy felkeltik a fiatalok érdeklődését az épületgépészet iránt.

Hosszú távon azok maradnak sikeresek és eredményesek, akik a digilatizáció adta lehetőségeket felismerik, élnek vele, annak előnyeit maximálisan kihasználják.

A Rehau kínálatában is jelen lévő digitális szolgáltatások, termékmegoldások és innovatív technológiák egyre ismertebbek és népszerűbbek, térhódításuk várhatóan felgyorsul, hiszen a kivitelező érdekét kiemelten szolgálják.

Digitális szolgáltatásaink, amelyeket már használják partnereink:
Rehau Akadémia
 a vadonatúj broadcasting stúdióból változatos, az igényekhez igazított oktatási programokkal.
Az ePaper felületen a műszaki információs anyagainak egyszerűen érhetők el, akár okostelefonon keresztül a szerelési helyen is.
Rehau@Home automatikus, egyszerű ajánlatkérést és -adást biztosít. Ez a jövő egyik intenzív együttműködési formája.
Rehau Rewards a kivitelezők teljesítményének azonnali elismerése.
Friss információkat tartalmazó Rehau
 Newsletter digitális havi hírlevelünk, podcastok és videóüzenetek gyakorlatias, a kivitelezésen közvetlenül felhasználható információkat közvetítenek.

Termékeink fejlesztése során mi is minden, a digitalizáció adta lehetőséget figyelembe veszünk és felhasználunk, amelyek eredménye, hogy az „okosság” mellett további haszonnal is jár a szerelő számára.

Kisebb súly, kisebb térfogat, így olcsóbb logisztika! „Egy emberes” technológiák haszna a kisebb szerelő létszám vagy több elvégzett munka! A gyárilag előszerelt termékek gyorsabb kivitelezést tesznek lehetővé! A smart rendszerek biztosítják a távkapcsolatot.

A fenti digitális platformjaink és innovatív smart rendszereink a kor technikáját képviselik, amelyek hozzájárulnak a kivitelezők versenyképességének megtartásához, az eredményesség növeléshez.

Fontos számunkra, hogy szakterületünk digitális termékeit partnereink számára ismertté tegyük, segítsük őket azok használatában, evvel segítve őket a digitalicáció magasabb szintjére lépni.

Szebellédi Tamás
üzletágvezető
REHAU Épületgépészeti üzletág

LOGO