Szennyvíz elvezetés, ha számít a megbízhatóság!

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1443  

 

Lakossági szennyvíz és szennyezett víz elvezetés! Válassza Ön is megbízható, kimagasló minőségű termékeinket!

Wilo szennyvíz átemelő szivattyúk a Gépésztől!

 

Mi a háztartási szennyvíz?
A háztartási szennyvíz az ivóvíz, a szerves és szervetlen anyagok keveréke szilárd és oldott formában. A háztartási szennyvízben található anyagok elsősorban: fekália, haj, élelmiszer-hulladék, tisztító- és mosószerek, vegyi anyagok, papír, kendők és homok (vegyes rendszerekben esővíz által kerül a szennyvízbe). A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az előírások ellenére az összes hulladékot a szennyvízbe vezetik, amelyet a szennyvízcsatornán át kell elvezetni.

Azonban a következő anyagok nem engedhetők a háztartások szennyvízébe, mert ellenkező esetben a létesítmény és a szennyvízhálózat tovább károsodhat:
• nagy mennyiségű, nagy terjedelmű hulladék, például háztartási hulladék
• szilárd anyagok alkotóelemei, például homok, hamu, kéreg
• háztartási szerves szilárd hulladékok, például növényi maradványok, héjak, csontok stb. anyagok maradványai, női
  higiéniai termékek
• veszélyt jelentő anyagok (például kémiailag agresszív oldószerek)

 

 

Szennyvízátemelő állomás a házban
Az úgynevezett szennyvízátemelő telepek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy fürdőszobát, konyhát vagy mosogatógépet üzemeltessenek az épület szinte bármely pontján, akár az alagsor, garázs szintjén, vagy a tetőtéren anélkül, hogy a mennyezeten födémbontásra lenne szükség a csatornakialakítás miatt.

Az ilyen típusú rendszerek egy automatikus kis méretű szivattyúval rendelkeznek, amely vágómechanizmussal van ellátva. Emellett a rendszer tartalmaz visszacsapó szelepet, aktívszén-szűrőt, rugalmas csatlakozót és WC-vel való csatlakoztatási lehetőséget, valamint – a típustól függően – két vagy három további vízelvezető kimenetet.

Tehát ez egy kompakt szivattyúállomás, amelyet közvetlenül a WC mögé lehet felszerelni, fürdőszobai alkalmazásoknál a falba/födémbe építve lehet elrejteni. A szellőztetés beépített aktívszén-szűrőn keresztül történik, amely lehetővé teszi, hogy az átemelő-telepet a ház szellőztető rendszerébe csatlakoztassuk.

 


 

Fontos hangsúlyozni, hogy ezek kicsi, korlátozott felhasználású készülékek, így a kényelem és a munka folytonossága érdekében kerülni kell a WC-be nem illő anyagok bedobását, mert ezek befolyásolhatják az eszköz megfelelő működését, emellett a berendezés eltömődéséhez, tönkremeneteléhez vezethetnek. Néhány anyag, mely a készülék eltömődését okozhatja:
• papírtörlő (nem oldódik olyan könnyen, mint a WC papír),
• baba törlőkendők,
• tamponok és egészségügyi betétek,
• óvszer,
• érmék, fém borotvapengék,
• nagy mennyiségű haj (a mosdóban, fürdőkádban és zuhanyzóban célszerű szűrőket felszerelni a haj és egyéb rostos
  anyagok szűrésére).

 

 

Wilo HiSewlift szennyvízátemelő szivattyú

 

A Wilo HiSewlift szennyvízátemelő szivattyú egy kicsi, kompakt berendezés szennyvíz szivattyúzásához.

Teljesen automatikus eszköz, amelyet arra terveztek, hogy az egyes WC-kből a szennyvizet valamint a mosdókagylók, a zuhanykabinok vagy a bidék szennyvízét elvezesse. Vágóberendezéssel van felszerelve, amely lehetővé teszi a durvább, nagyobb szemcséjű szilárd anyagok aprítását. Közvetlenül a WC mögé történő beszereléshez vagy rejtett állapotban használják.

Wilo HiDrainlift szennyvízátemelő szivattyú

 

A Wilo HiDrainlift egy csatlakozásra kész, automatikus kapcsolással rendelkező szennyezettvíz-átemelő telep beépített visszafolyás gátlóval és 2-3 bevezetőcsonkkal (modelltől függően). A légtelenítés egy beépített aktívszén szűrő segítségével valósítható meg szagtalanul a beépítési helyiségben.

Fekáliát nem tartalmazó előtisztított szennyvíz, szennyezettvíz szállítására, amely nem vezethető be természetes esés révén a szennyvízcsatornába.

 

 

Webáruházunk ajánlata

 

Wilo HiDrainlift Wilo HiSewlift Wilo HiSewlift
LOGO