Gépész Expo a Vasúttörténeti Parkban

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1512  

 

Két év kihagyást követően az idén – május 03-05 között – újra megrendeztük a Gépész Expot. Ezúttal a Vasúttörténeti Park adott otthont a nagyszabású rendezvénynek.

Gépész Expo a Vasúttörténeti Parkban.

Az új helyszín, új lehetőségeket is kínált ahhoz, hogy emelni tudtuk a rendezvény színvonalát. Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti emlékparkja (becézett nevén: "Füsti Park") különleges, világviszonylatban is egyedülálló rendezvényhelyszín. Az Orient-csarnok a maga 3000 nm-es méretével Budapest egyik legnagyobb alapterületű, egybefüggő, fűthető rendezvénycsarnoka. Ezt a hatalmas teret sikerült belaknunk. Itt zajlott a reggeli és az ebéd, itt kapott helyet a kiállítók jelentős része, illetve a színpad is, amit a mögötte elhelyezett LED falon futó videók tettek izgalmassá és látványossá.

A csarnokban még a nagy becsben őrzött teakfa étkezőkocsi is látogatható volt, amely egykor a mára fogalommá és nosztalgikus emlékké vált híres Orient Expressz mozdonya mögött robogott. Az étkezőkocsiban egy kávé elfogyasztására is volt lehetőségük a vendégeinknek. A park külső területén helyet foglaló kiállítók gazdagították a park egyébként is páratlan képét, amely több mint 100 vasúti járműnek ad otthont. A gyűjtemény számos ritka mozdonyt is magába foglal.

Vendégeink a nap folyamán kipróbálhatták a kézi hajtányozást a mintegy 400 méteres pályán, illetve a 870 méter hosszan kanyargó kerti kisvasút is különleges élménnyel gazdagította a résztvevőket.

A programot a bőséges reggelit követően Sziládi Sándor - tulajdonos - beszéde nyitotta meg, melyben többek között elemezte a jelenleg uralkodó gazdasági helyzet épületgépészetre és a Gépész Holdingra gyakorolt hatását, illetve az elmúlt két évben a cég életében zajló főbb mérföldkövekről is beszámolt, úgymint a:

• 2020-ban Szolnokon nyílt 5200 nm-es új telephelyről

• 2020. decemberében a miskolci raktár 3000 nm bővüléséről, mely további 1700
  raklap és 180 tonna cső tárolására alkalmas

• illetve 2022. május 02-án az új pécsi szakáruház és raktár nyitásról, ahol már
  1400 nm-en szolgáljuk ki a partnereinket.

Sziládi úr beszédét követően Szilágyi Tamás - kereskedelmi és marketing igazgató – folytatta gondolatait a jövőről, a Gépész Holding fejlődéséről és a digitalizációról.

 

A délelőtt folyamán a kiállítók vezető képviselői egy érdekfeszítő kerekasztal beszélgetés keretén belül beszélgettek a piacról és a közeljövőről, ahol megtudhattuk, hogy az egyes gyártók milyen lépéseket tettek és hogyan reagáltak a környezetünkben történő gazdaságot is érintő eseményekre, illetve a jövőben milyen termék újdonságok várhatók.

Nincs Gépész Expo online nyereményjáték nélkül. Az érdeklődés töretlen, ami nem is csoda, hiszen értékes ajándékokat sorsoltunk ki a nap végén a kiállítók felajánlásai jóvoltából.
Az ebédet követően a programot tarkította egy függönyakrobata produkció, ahol a két hölgy összehangolt, látványos „táncában” gyönyörködhettünk.

A Gépész Expo remek alkalom volt, hogy a két év kihagyás után újra találkozzanak egymással a szakma képviselői. Lehetőséget teremtett a változások átbeszélésére, az új termékek mélyebb műszaki tartalmának megismerésére és a kötetlen beszélgetésekre is. Hiszünk benne, hogy ha megismerjük egymás céljait és gondjait, egymást segítve lehetünk sikeresek! 
1650 vendég, 40 gyártó, nagyszerű gasztronómiai élmények!
Örülünk, hogy a részesei lehettünk!

LOGO