STEELOX, a világ első rugalmas rozsdamentes csőrendszere d25 mm átmérőig

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1530  

 

A Ke Kelit GmbH egy olyan többrétegű csőrendszert fejlesztett ki, amelynek belső, a vezetett közeggel érintkező rétege 0,1 mm vastagságú, 1.4435 minőségű nemesacél.

Ke Kelit Steelox rozsdamentes csőrendszer

A külső felület PE-RT, ami tökéletes védelmet biztosít a csőnek, és amit kötőanyag rögzít a rozsdamentes belsőhöz. Ezzel az új csőrendszerrel a d16-os, d20-as, d25-ös - általában ágvezetéki területen - 100 méteres tekercsekből oldható meg a rozsdamentes csőhálózat kiépítése.

A 6 méteres szálanyagok helyett a tekercses STEELOX termék tárolása, szállítása jelentősen leegyszerűsödik, de az igazi előnyt a termék hajlíthatósága jelenti. Az ágvezetéki területen gyakori kikerülések, irányváltások nagyon sok drága idom felhasználását követelték meg eddig, ami az új találmánnyal a múlté. A tekercses áruval ráadásul az eddigi leeső darabok miatti drága hulladék is minimalizálható, ezáltal átlagosan 37%-kal csökken a szerelés során felhasználandó csőmennyiség.

A rendszer 4, 9, 13mm-es szigeteléssel valamint szigeteletlen változatban, tekercses és szálas változatban is elérhető.

A diffúziómentes csőrendszerhez újonnan kifejlesztett idomcsalád Zeta-optimalizált, a legjobb átfolyási tulajdonságokkal rendelkezik. A cinkkiválásmentes Cuphin alaptestű présidomokat rozsdamentes présgyűrűkkel látták el. A rendszer szabadalmaztatott idomválasztéka rendkívül biztonságosan szerelhető a rozsdamentes préshüvelyeken kialakított ellenőrző betekintő ablak és a „préseletlenül tömítettlen” funkció miatt.

A rozsdamentes acél extrém módon terhelhető, ellenáll az öregedésnek, így megkerülhetetlen az ivóvíz-higiénia területén – a legmegfelelőbb alapanyag a legmagasabb követelmények elé állított, tökéletes STEELOX csőrendszerhez. 80°C-os állandó közeghőmérséklet, 100°C max. hőmérséklet és 10 bar nyomás jellemzi a STEELOX alkalmazhatósági tartományát. Így egyaránt biztosított a szükséges vízcirkuláció és a legmagasabb higiénai követelményeknek való megfelelés. Cső és idom kombinációjában a KE KELIT a STEELOX-szal a legjobb átfolyási értékeket érte el.

Magyarországon kizárólag a hazai, ivóvízrendszerek kivitelezéséhez szükséges tanúsítványok megszerzését követően kezdte meg a STEELOX forgalmazását a magyarországi kirendeltség nagykereskedelmi partnerein keresztül. A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata, a Nemzeti Műszaki Értékelés (ÉMI), a Teljesítmény Nyilatkozat, és a Teljesítmény Állandósági Tanúsítvány (ÉME 1+) megléte a forgalomba hozatal alapfeltétele hazánkban.

Nagy beruházásoknál, például szálloda komplexumoknál, idősek otthonánál vagy kórházaknál, ahol elengedhetetlen a szigorú higiéniai előírásoknak való megfelelés, a magas hőmérsékleti ellenállás, az egységesen rozsdamentes anyagból létrehozott ivóvízhálózat, de a takarékos anyagfelhasználás és költséghatékonyság is fontos szempont, a STEELOX - mindezeknek megfelelve – első helyen vehető számításba.
LOGO