Saunier Duval GeniaAir Split hőszivattyúk

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #1636  

 

Egyszer már bemutatkozott („Hőszivattyú gyártás francia módra”) a magyar piac számára a Saunier Duval márka saját gyártású (és split rendszerű) levegő-víz hőszivattyúja. Az energiaárak jelentős emelkedése, valamint az egyre gyakrabban fellépő áruhiány manapság újból reflektorfénybe emelte ezt a termékkört…

Saunier Duval GeniaAir Split levegő-víz hőszivattyú

2019-ben debütált Magyarországon a Saunier Duval márka első, saját gyártású levegő-víz hőszivattyú családja, a GeniaAir & GeniaSet Split. A több évtizedes fejlesztői és gyártói tapasztalattal rendelkező francia márka a hazai piacon a gázkészülékes fűtési rendszerek telepítésében jártas szakemberekkel építette fel korábbi partnerbázisát, ezért kb. 2 év kellett ahhoz, hogy ez a termékkör országos szinten is ismert és beépített legyen.

2021-ben indult meg a fellendülés, amelynek igazi lökést a tavalyi év adott a hazai lakossági „rezsipolitika” módosítása miatt. Pontos adatok nélkül is jól látható, hogy rövid idő alatt óriási igény lépett fel jellemzően a családi házas környezetben a hőszivattyúk, főleg a levegő-víz típusú berendezések iránt.

Manapság nem a beszerzési ár a legfontosabb döntési tényező, hanem a termék mielőbbi elérhetősége: a Saunier Duval márka ezzel kapcsolatban most a hazai piacon előnyös helyzetben van. Több készülékverzió raktárról azonnal elszállítható, de még az adott pillanatban nem elérhető egységek várható szállítási ideje is általában 1 hónapon belül van.

Termékkínálat és alkalmazási lehetőségek
Elsősorban újépítésű lakóingatlanokban javasolt a GeniaSet Split kombináció, ahol a kompakt beltéri egység egy burkolat alá integrált HMV tárolót is tartalmaz. Többféle opcionális tartozék rejthető még el a telepítési utasítások alapján történő beépítéssel (pl.: szaniter tágulási tartály, 18 literes űrtartalmú puffer vagy egy 2 körös rendszer hidraulikus alkotóelemei). Csatlakoztatható kültéri egységek kínálata:
 HA 3-5 OS & HA 5-5 OS 230V (3 és 5 kW névleges fűtési teljesítménnyel (A-7W35))
• HA 7-5 OS 230V (7 kW)
• HA 10-5 OS & HA 12-5 OS (10 és 12 kW, 230/400V-os változatban egyaránt)

A magas COP/SCOP értékekről, valamint a halk működési zajszintről (többek között) olyan innovációk gondoskodnak, mint például a kompresszor energiamérleg szabályozása vagy a speciális (léghűtéses) inverter. A kompakt beltéri egység a könnyű szállíthatóság érdekében két egységre bontható, így az befér a legszűkebb helyekre is.

Felújítások (fűtési rendszer modernizálás vagy hibrid kiépítések) esetén a GeniaAir Split a tökéletes választás, amelyhez ugyanazok a split kültéri egységek választhatóak. A fali hidraulikus állomás (akárcsak a kompakt verzió) beépített elektromos rásegítő fűtést, valamint tágulási tartályt és egy motoros 3-utas váltószelepet tartalmaz a melegvíz-készítéshez. Kizárólag elektromos árammal történő üzemeltetés esetén a tárolós HMV üzemre a FEW 300/3 MR hőszivattyús melegvíz-tároló használatát javasoljuk.

A kültéri egységek mindegyike már gyárilag tartalmazza a hűtőközeget (R410a), amely 15 méteres csővezeték hosszúságig elegendő. A téli fűtési üzem egészen -20°C-os külső léghőmérsékletig garantált, ellenben a működés (kimondottan a nyári aktív hűtés esetén) csak a MiPro Sense időjáráskövető rendszerszabályozó használatával lehetséges. Az SCOP értékek tekintetében az összes hőszivattyú kombináció teljesíti a „H-tarifa” igényléséhez szükséges feltételeket, a működési zajszint pedig – előre megadott időprogram segítségével – jelentősen csökkenthető.

 

 

Fördős Norbert – termékmenedzser
Vaillant Saunier Duval Kft/
Saunier Duval brand

LOGO