Karácsonyi adományozás a Gépésznél

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1766  

 

Az ünnepek előtt arra gondoltunk, varázsoljuk szebbé közösen a Szeretet Ünnepét! Partnereinkkel megosztva a jótékonyság örömét az idei évben igyekeztünk olyan támogatási célt találni (a Partnerek karácsonyi ajándékára szánt összegből), mellyel kifejezhetjük hálánkat és elkötelezettségünket a társadalom számára segítő tevékenységet végzők számára.

Karácsonyi adomány

Adományunkkal a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt és az Együtt Ádám Atival Alapítvány által létrehozott Pihenőszigetet támogattuk, melynek középpontjában a sérült, kacifántos gyerekek állnak.

A Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány évente 3-500 koraszülöttet kezel- és bocsát ki az osztályról. Egy sok-sok érzelmet kifejező bemutatófalon számos olyan képet láthattunk melyen akár nem sokkal a 24. hét után született, egész pici alig 30cm-es, sőt még 500 gramm születési súly alatt lévő kisgyermekek szerepeltek.

„Amíg a gyerekek küzdenek, mi sem adhatjuk fel, a szülőknek is ezt közvetítjük. A cél, hogy boldog családként mehessenek haza, és természetesen utána sem engedjük el a kezüket” - köszönte meg a támogatást a főorvosnő.

A szolnoki Együtt Ádám Atival Alapítvány által létrehozott Pihenősziget Fejlesztő nevelést végző tanulócsoport létrehozására fordítja majd a pénzt, amely a halmozottan sérült gyermekek korszerű és szakszerű fejlesztéséért, neveléséért, gondozásáért felel. Talán el sem kell mondani mennyire fontos a számukra a folyamatos tárgyi környezet fejlesztés, és az akadálymentesítés. Örömmel tölt el minket, ha ehhez a nemes feladathoz részben mi is hozzájárulhatunk.

A Kiss Ágnes alapításával létrejött Pihenősziget 24 órás felügyelet- és fejlesztés biztosít sérült és/vagy fogyatékossággal élő gyermekek számára. Ezzel nem csak a szülőket segítik, hanem pl. a hozzájuk érkező gyermekek egészséges testvéreit is mentálhigiénés táborok, illetve egyéni és csoportos foglalkozások keretein belül. Terápiás foglalkozásaik célja a lehetséges önellátásra és önállóságra való nevelés.

Örülünk, hogy az idei évben több jó célt is támogatni tudunk!

LOGO