Giacomini R146C mágneses iszapleválasztók

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #298  

 

Giacomini R146C - kazán alá szerelhető mágneses iszapleválasztó

Kazán alá szerelhető mágneses iszapleválasztó

Működés
A Giacomini R146C - kazán alá szerelhető mágneses iszapleválasztóknál a víz beáramlik az iszapleválasztóba, ezután bevezetődik a ciklon kamrába, ahol az örvénylő mozgás elősegíti a részecskék kiválását a folyadékból, a kamra közepén helyezkedik el a mágnes, ami magához vonzza a mágnesezhető szennyeződést. A Giacomini R146C mágneses szűrő alatt a ciklon kamra alján ülepedik le a nem mágneses szennyeződés a leválasztóban.
Az iszapleválasztó tetején található egy légtelenítő szelep, mellyel kiengedheti a levegőt beüzemelés előtt.

A Giacomini R146C mágneses iszapleválasztó tisztítása anélkül is lehetséges, hogy leállítaná a rendszert vagy leválasztaná a készüléket a rendszerről. Nyissa ki a golyóscsapot az iszapleválasztó alján és húzza ki a mágnest a tetejéből.

KARBANTARTÁS

Hogyan tisztítható a Giacomini R146C mágneses iszapleválasztó?
A rendszer működése során szennyeződés rakódik le a mágnes felületén és az iszapleválasztó aljában. A Giacomini R146C mágneses iszapleválasztó nem igényli a rendszer leállítását vagy a rendszerből való kiszerelését, azonban javasolt, hogy a tisztítási műveletek alatt ne legyen áramlás az iszapleválasztó belsejében.

A Giacomini R146C mágneses iszapleválasztó tisztításához és a szennyeződés eltávolításához kövesse a következő lépéseket:
1.)  Zárja el a bejövő ágban lévő golyóscsapot.
2.)  Vegye ki a mágnest a helyéből, csavarja az óra mutató járásával ellentétesen 5mm imbusz kulccsal. A szennyezőbés a ház alján fog összegyűlni.
3.) Néhány perc mulva vegye le a zárókupakot a leeresztőcsapról, helyezze a csap aljába, és nyissa ki a csapot kiengedve ezzel a szennyeződést az iszapleválasztóból.
4.)  Miután a szennyeződés kiürült, zárja el a leeresztőcsapot és helyezze vissza a mágnest a helyére, az óra mutató járásának megfelelő irányba tekerve. Az iszapleválasztó újra üzem kész.

A Giacomini R146C mágneses iszapleválasztó szűrőjének kiszerelése:
Alaposabb tisztításhoz a következő képpen kell eljárni:
1)    Állítsa le a rendszert és zárja el a leválasztó előtt és után lévő golyóscsapokat, hogy megakadályozza a folyadék áramlását az iszapleválasztóban.
2)    Tekerje az iszapleválasztó-ház alsó részét az óramutató járásával ellentétes irányba.
3)    Vegye ki a szűrőbetétet az iszapleválasztóból és tisztítsa meg azt.
4)    Helyezze vissza a szőrőbetétet, majd tekerje vissza az iszapleválasztóház alját.


Termékválaszték

 

 

LOGO