Schell sarokszelepek a Gépész kínálatában

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #598  

 

A Schell szerelvénygyártóként elsősorban szaktudásával győzi meg a szakmát. Egyrészt kiváló szaniter szerelvényeinek, melyek főként sűrűn látogatott nyilvános és ipari létesítményekben vannak használatban, másrészt pedig első osztályú sarokszelepeinek és praktikus készülékcsatlakozó szerelvényeinek köszönhetően. A vállalat több mint 80 éve mindkét szegmenst folyamatosan fejleszti. A Schell az elmúlt időszakban is egy egész sor új sarokszelep megoldást mutatott be, melyek műszaki szempontból megfelelnek a szakma igényeinek és emellett néhány újdonság a megjelenésbeli trendeket is követi.

Schell Edition Design

Problémamegoldásra tervezve
Minden szakember jól tudja, ha csak egy alkatrész tömítése is hibás, az „rossz fényt” vet az egész installációra. A vakolat alatti hibák különösen bosszantóak, melyek a csaptelepek hosszabbításainak nem megfelelő tömítése miatt jöhetnek létre. Ezeknek a bosszankodásoknak vet véget a Schell és piacra dob egy olyan szabályozható sarokszelepet, mely extra hosszú csatlakozórésszel és két típusú fogantyúval rendelkezik. A speciális sarokszelep a jól bevált Comfort-fogantyúval vagy biztosított működéssel választható.

Mindkét kivitel gyors, biztos és egyszerű csatlakozást biztosít a túl mélyen lévő fali csatlakozásokhoz. A 32 mm hosszú csatlakozórésszel a legtöbb esetben feleslegessé válik a csaptelep hosszabbító. Ennek köszönhetően szükségtelenné válik a második tömítési pont és így az időigényes és néha problémát okozó bekötés. „Az új meghosszabbított csatlakozórésszel ellátott sarokszelepünkkel átfogó megoldást hoztunk létre, ami a csaptelep hosszabbítást feleslegessé teszi, és nagyobb biztonságot teremtünk az eggyel kevesebb tömítési pontnak köszönhetően”, hangoztatja Jens Gebers, a Marketing és Termékmenedzsment vezetője.


Nagyobb biztonság a jogosulatlan vízvétellel szemben
A biztosított működtető fogantyú lecsavarható sapkája mögött egy núttal ellátott orsó van elrejtve, melyet csavarhúzóval lehet működésbe hozni. A Schell zárható sapkája a sűrűn látogatott szaniter helyiségekben biztos védelmet nyújt a jogosulatlan vízvétellel szemben. Ezzel a technológiával a sarokszelepek optimális beállítását, a komfortot és a víz-megtakarítás megfelelő egyensúlyának megteremtését a felhasználók így már nem tudják manipulálni. A sarokszelepek egy állandóan könnyű kezelhetőséget biztosító zsírzókamrás felsőrésszel és kihúzásbiztos, sárgaréz roppantógyűrűs csavarzattal rendelkeznek. Ezen felül az ivóvíz higiéniájára, az átfolyási mennyiség szerinti besorolásra és a zajosztályba sorolásra vonatkozóan minden követelménynek megfelelnek.

Szempontok a design, minőség és ár vonatkozásában
Az építészmérnököket, a fürdőszobák tervezőit és a végfogyasztókat nem csak a műszaki tartalom győzi meg. Mivel a szemünkkel is vásárolunk, ezért tény, hogy a reprezentatív szaniter helyiségekben ez a sarokszelepeket is érinti. A három design sarokszelep típus esetében, melyek a Wing, 4Wing és Pint, a Schell kifejezetten az optikai megjelenésre helyezi a hangsúlyt és ezzel a közepes árkategóriában szélesíti választékát. Ezzel a vállalat kitölti a rést a standard és a prémium választék között.

Wing, 4Wing vagy Pint? Ezek közül a design sarokszelepek közül mindegyik stílusos záróeleme a mosdó alatti résznek, mely ezzel egyidejűleg azt is megmutatja, hogy a víz értékes. Mindhárom design szerelvény kecses megjelenésű és kiváló alapanyagokból készül. A szelepek teste teljes egészében sárgarézből készül, felületük króm. A könnyű kezelhetőséget a különböző működtető fogantyúk biztosítják. Segítségükkel a víz átfolyása pontosan beállítható. A fali csatlakozást egy kör alakú rozetta takarja. A szép formavilággal rendelkező Schell Edition design szifonnal együtt egy harmonikus mosdó alatti konstrukció valósítható meg.

A kiszélesített termékkínálat a szerelők számára is hasznot jelent. Teljesen mindegy, hogy az építészmérnökök, tervezők és a végfogyasztók melyik berendezési stílus mellett döntenek az új fürdőszobában, vagy szaniter helyiségben – a megfelelő design sarokszelep megtalálása esetében a jövőben csupán a forma dönt.

Kovácsics Tamás - Cégvezető 
Schell Hungaria Kft.

 

Schell sarokszelepek a Gépész kínálatában:

 

 

LOGO